Автор Тема: Знову повертається КАР"ЄР  (Прочитано 38901 раз)

ПАТРІОТ

  • Sr. Member
  • ****
  • Сообщений: 351
  • Карма: +36/-9
    • Просмотр профиля
Re: Знову повертається КАР"ЄР
« Ответ #30 : Декабря 19, 2011, 23:27:57 »
ЗВЕРНЕННЯ
до громади  с. Залізничного

Вельмишановна громада селища Залізничного!


     Кілька років назад ми з вами вже боролися проти товстосумів які хотіли зруйнувати  наше  життя та понівечити наші родючі землі. Тоді завдяки нашій ініціативі та Вашій підтримці  ми змогли зупинити не чесних на руку ділків. Пригадайте збір громади на площі біля ЖД вокзалу під час якого жителі селища сказали своє категоричне НІ кар’єру, а також рішення селищної ради Залізничного проти розробки кар’єру, яке відіграло важливу роль в анулюванні ліцензії. 
     Але нажаль дерибанити рідну землю в нас зараз модно тому і не дають спокою різним незрозумілим фірмам наші багаті землі. Мулять  надра багатіям, хочуть ще більше збагатитися вивезти в офшори та привласнити доходи від продажу корисних копалин, які належать народу України. Навіщо будувати сучасні заводи для створення робочих місць чи тяжким трудом вирощувати хліб, краще і простіше купити пару екскаваторів десяток самосвалів і копай та продавай руду закордон і ніяких проблем.    Вдумайтеся в те що нам пропонують і що ми всі від цього будемо мати.
     Міліардні інвестиції ? В що? В перекопану, перериту екскаваторами територію з понівеченою екологією забруднену ізотопами  важких металів. Не придатну для ведення сільського господарства територію.
    Що ми прості люди будемо мати з тих інвестицій? Крім проблем .
   По перше, повна відсутність питної води. Уявіть Ви більше не матимете доступ до вашої відомої на увесь район доброї води. Ви цілком і повністю залежатимете від привозної води, і вже на завжди. Більш за все вам протягнуть водогін з помиями та каналізаційними стоками з забрудненого Дніпра.
  По друге. Вскришні роботи. Регулярні підривні роботи в кар’єрі. Як ви думаєте надовго вистачить міцності у ваших будинків коли поряд буде епіцентр землетрусів? Чи може ви вірите в добрих дядів, які будуть давати вам кошти на ремонт?
      Список негараздів можна продовжувати безкінечно . Екологічний стан стрімко погіршиться і головне непоправно тобто НАЗАВЖДИ! ( відторгнення родючих земель під гірничі відводи (кар’єри, відвали, шламосховища) запилення, загазованості повітряного басейну і потрапляння у сферу життя людини ( у води, грунти, повітря ) шкідливих хімічних сполук важких металів, сірки, азоту, вуглеводню, оксидів заліза, кремнію,урану  і т. д. ) ;
   Щоб ви уявляли що таке відвали. Висота відвалів в середньому складає 60 – 70 м, хоч деякі з них досягли вже стометрової відмітки. Довжина їх 3 – 4 км, ширина 1,5 – 2 км. Проектуються відвали висотою 120 м. Для наочності відвали Криворізького басейну можна представити у вигляді відсіченої піраміди з стороною основи 7,75 км і висотою 70 м . Загальна площа відчужених земель до 1990 р. досягла 69,8 тис. га,(площа орних земель гуляйпільщини становить близько 100 га) тоді як площа рекультивованих земель не перевищує 700 га, тобто близько 1 %. 
   Тільки уявіть силу наших вітрів і яку канцерогенну пилюку вони будуть здувати з новоутворених «пірамід».
      Викиди газу і пилу в атмосферу — неминучі наслідки сучасної технології видобутку залізних руд відкритим способом. Відвали Криворізького басейну в залежності від висоти ( 45 – 105 м ) виділяють за рік 42 – 65 тис. куб. м пилу. Шламосховища додають ще 30 – 70 тис. т.   залізо – кварцового пилу.
      Масовий вибух в кар’єрі призводить до утворення газопилової хмари об’ємом 15 - 20 млн. куб. м.. З неї протягом 2 – 5 годин в радіусі до 2 – 6 км випадає від 200 до 500 т пилу.
         Під час вибухових робіт у нас використовується в основному тротил, від якого вже давно відмовилися у всьому світі. Внаслідок цього у газопиловій хмарі утворюється великий об’єм токсичних газів ще й від тротилу. За онкозахворюваннями легень м. Кривий Ріг вийшов на перше місце. А яка ситуація з цією болячкою в Гуляйпільському районі  всім відомо. Можна ще довго перераховувати негативні наслідки розробки родовища, але скептики скажуть, що то не в нас і нас ці проблеми оминуть, так вони оминуть, якщо ми ще раз проявимо свою громадянську позицію відкинемо всі сумніви і одноголосно скажемо Ні кар’єру!!! 
    Доводиться  часто чути від людей думку, що з початком робіт з’являться нові  робочі міста.  А скажіть чи варті ті кілька сотень робочих місць  техногенної катастрофи, яка прийде на нашу землю? 
   Г.О. «Гуляйпільська громада» отримала листа від професора ДНТУ Волкової Т.П., в якому вона застерігає нас від неминучої катастрофи в наслідок розробки родовища. Ось кілька абзаців з листа.
     «(Карта редкометального оруденения Украинского щита масштаба 1:1500000 / Бочай Л.В., Галецкий Л.С., Колосовская В.А., Покидько В.Е.. - Киев: Геоинформ, 1995.) Гайчурская металлогеническая зона. Она сложена образованиями осипенковской свиты. В границах зоны выявлены многочисленные проявления и геохимические аномалии редких земель преимущественно иттриевой группы, редких металлов (цирконий, тантал, ниобий), урана, апатита, золота.»
     «Гуляйпольское рудное поле расположено на восток от Ореховской структурно-металлогенической зоны, в Конкско-Ялынской впадине и считается перспективным на золото и уран. Перспективы рудного поля относительно железных руд связываются с Гуляйпольской магнитной аномалией. В границах аномалии известно Гуляйпольское железорудное месторождение, связанное с железисто-кремнисто-сланцевыми образованиями архейского возраста. С магнетитом довольно часто ассоциируют акцессорные (радиоактивные) колумбит и пирохлор. В качестве основных примесей в магнетите -Cu, Ti, Mn, реже - V, Ge, Ni, Zn. В метасоматических образованиях возрастает роль Nb, Ta (Минералогия Приазовья . - К: Наукова Думка. 1980 - 432 с. ).
      В Гуляйпольской геологической структуре установлено большое число зон и узлов тектонических нарушений [З.А. Крутиховская и др. Глубинное строение и прогнозная оценка Украинской железорудной провинции. - К: Наукова Думка, 1971, с.151]. В этих местах обычно наблюдаются зоны ощелачивания и альбитизации, с которыми связано повышение содержаний редких и радиоактивных элементов.
 Экология
Горнодобывающие предприятия безусловно оказывают большое отрицательное воздействие на окружающую среду: почву, воду, воздух. Формируются техногенные аномалии содержания химических элементов, характерные для переработки руд определенного типа.
   Вещества, поступающие в атмосферу при добыче полезного ископаемого, аккумулируются почвами все время эксплуатации месторождения. Месторождения железистых кварцитов отрабатываются открытым способом (карьер), поэтому интенсивность воздействия его напрямую связана с площадью и глубиной карьера. Судя по глубине залегания руды и солидной площади Гуляйпольской структуры, они будут весьма значительны.    При попутной переработке пегматитовых жил с редкими и радиоактивными элементами, они будут распыляться в атмосферу, сорбироваться почвами, водами. В отвалах будут формироваться радиоактивные аномалии….
   К сожалению в нашем украинском «Кодексе о недрах» абсолютно не предусмотрены отчисления непосредственно в тот регион, где происходит добыча и наносится вред населению и природе. Мои последние статьи посвящены этим вопросам и доказательству необходимости изменения экологического законодательства, в котором четко должен быть решен этот вопрос. Но, к сожалению, добиться этого достаточно сложно. Поэтому, если можно остановить процесс освоения вашего Гуляйпольского месторождения, то это надо сделать! Тем более, что рядом находиться Криворожский бассейн, который вполне может обеспечить потребности не только Украины, но и других государств. Весьма негативная тенденция экспорта сырья (сырой руды), а не готовой продукции, еще более ставит под сомнение рентабельность отработки и поступления достаточной суммы денег на восстановление окружающей среды и здоровья населения. Эти затраты не смогут покрыть даже большое количество рабочих мест.»

Сьогодні на вас лежить відповідальність вирішити долю своєї землі.  Буде вона чистою та квітучою чи перетвориться на техногенну пустелю. Чи будуть здоровими ваші діти?
Не будьте байдужими до свого майбутнього!

Прийдіть на сесію селищної ради 22 грудня в 14-00, скажіть Ні розробці родовища

ЗРОБІТЬ СВІЙ ВИБІР!

Гуляйпільська районна громадська організація «Гуляйпільська громада»

andy

  • Hero Member
  • *****
  • Сообщений: 2 245
  • Карма: +1/-5001
    • Просмотр профиля
Re: Знову повертається КАР"ЄР
« Ответ #31 : Декабря 20, 2011, 01:03:53 »
«Понял, что намазываю масло на хлеб очень уж по-бандеровски. А манера накладывать салат - вообще экстремистская. Теперь боюсь заваривать чай.»

ПАТРІОТ

  • Sr. Member
  • ****
  • Сообщений: 351
  • Карма: +36/-9
    • Просмотр профиля
Re: Знову повертається КАР"ЄР
« Ответ #32 : Декабря 20, 2011, 23:31:31 »
  Сесія обіцяє бути цікавою. Два центральних ТВ канали , один Запорізький зацікавилися темою і підтвердили свою присутність на сесії.
  Якщо хтось бажає щось розумне сказати на захист рідного краю  в об"єктив камери запрошую.

ПАТРІОТ

  • Sr. Member
  • ****
  • Сообщений: 351
  • Карма: +36/-9
    • Просмотр профиля
Re: Знову повертається КАР"ЄР
« Ответ #33 : Декабря 21, 2011, 09:34:58 »
Україна Молода

Уперше інформація про таємні знахідки геологів біля легендарного Гуляйполя просочилася в народ наприкінці 70–х років минулого століття. Офіційно оприлюднили повідомлення про те, що під родючими чорноземами розвідано величезне родовище магнетитів. Але люди передавали з уст в уста страшне слово «уран», і ніхто не спростовував тієї версії.

 
Таємнича «залізна підкова»

Цікаві подробиці. Місцеві мешканці зафіксували із сімдесятих років до моменту розвалу СРСР кілька катастроф військових літаків у районі «залізної підкови». Таємнича руда залягає на відносно малій глибині у формі кінської підкови — від села Воздвижівки до села Дорожнянки, кілометрів на тридцять у довжину. Аномалія приховує в собі низку небезпек.

Перший транспортний літак Ан–12 зійшов iз курсу і вибухнув рожевим вогненним грибом на околиці Гуляйполя (в Спартаку) ще наприкінці 60–х років, зчинивши немало переполоху. Звісно, про надзвичайну пригоду жодної згадки в пресі не було і не могло бути. 1983 року військовий Ан–12, який базувався на аеродромі Мелітопольського авіаполку, виконував навчальні польоти уздовж річки Гайчур. Курсанти якоїсь миті втратили орієнтири на відрізку Воздвижівка—Пологи і були змушені піти на аварійну посадку, мало не врізавшись у хати села Копані Оріхівського району. А 1985 року на поле колишнього колгоспу «Заповіт Леніна» упав винищувач МІГ–19А Запорізького авіаполку сил протиповітряної оборони...

Військові серйозно стурбувалися: на розломі населених пунктів Новомиколаївка—Гуляйполе прилади гвинтових і реактивних літаків втрачають орієнтири. Тривалий час мешканці села Верхня Терса потерпали від радянських винищувачів, які виконували якісь складні фігури і «бомбували» звуком село. Очевидно, їхні прилади також зашкалювало і вони втрачали потрібну висоту.

Після 1991 року військова авіація просто опинилася припнутою до землі, тому інцидентів більше не траплялося.

Ще одна деталь. Улітку місцева метеостанція фіксує радіаційний фон у Гуляйполі на позначці 20—22 мілірентген, що на 10 вище, аніж у Києві. Дехто вважає, що після Чорнобильської біди руда активувалася. Хоча до 1986 року ніхто тієї радіації не вимірював. А райцентр упродовж десятиліть спокійно пив смачну воду із селища Залізничного. Коли ж спеціалісти перевірили її на активність, то вжахнулися, а влада мовчки перевела місто на інші артезіанські свердловини.

Дещо проливають світло на ситуацію працівники Велико–Білозерської геологорозвідувальної експедиції. Вахтовий бригадир С. Карпій розповідав, що у середині 80–х, коли бурильні установки наблизилися до станції «Гуляйполе», працівники почали відчувати дискомфорт, швидко втомлювалися і не витримували навантажень до кінця зміни. Після скарг і нарікань геологів на погіршення умов роботи міністерство розпорядилося скоротити вахти на один тиждень, збільшити оплату та видавати польовим працівникам продовольчі пайки за шкідливість. Інший геолог Є. Башмут підтвердив, що біля бурильних веж їх часто нудило, наставало незрозуміло від чого раптове запаморочення. Чимало людей з тих експедицій невдовзі повмирало, але ніхто не пов’язував причину їхньої смерті з роботою в гуляйпільських степах.

Як відомо, в СРСР на уранових копальнях застосовували працю засуджених за тяжкі злочини. Не дивно, що й під Гуляйполе збиралися надіслати значну кількість в’язнів. І цим керівництво країни видавало секретний план розробок покладів «чорної смерті». Принаймні колишнього начальника райвідділу міліції Гуляйпільського району Л. Чичканя терміново пiдвищили на посаді, призначивши начальником окремого підрозділу внутрішніх військ. Військ iще не було, а командира вже призначили. Наказ та інструкції привозили поважні люди в цивільному. Бараки для в’язнів мали споруджувати в селищі Залізничному. Передбачали розмістити там понад 16 тисяч «зеків», які б добували в шахтах таємничу руду. Приблизно скільки людей мешкає в Гуляйполі нині.

Терміново на території району було пробито 113 артезіанських свердловин. Планувалося перекачувати подрібнену руду трубопроводом у Запоріжжя на збагачувальний комбінат. Пуск виробництва намічали на 1988 рік. І, можливо, вибух на ЧАЕС урятував тоді Гуляйполе. Атомні програми почали заморожувати, а далі — скінчився Радянський Союз. Ніби можна жити спокійно.
Хто зупинить скоробагатьків?

Аж у 2004 році Гуляйполе сколихнула нова звістка: якесь ТОВ мало не 31 грудня, під самісінький кінець каденції тодішнього Президента, нібито «вибило» ліцензію і ось–ось заходиться розкопувати родючі грунти поблизу станції «Гуляйполе». Руду нібито вже будуть добувати відкритим методом, як біля Кривого Рогу. Хто бував у тих краях, бачив страхітливі «космічні пейзажі», червоний сніг узимку і підчервонене прання на сільських подвір’ях будь–якої пори року... А що станеться з Гуляйполем та сусідніми райцентрами, коли справді потужні роторні екскаватори вигризуть глибокі кар’єри? Тут же віють потужні вітри майже 300 днів на рік. Докочуються сюди й пилові бурі. І чи не вкриє радіоактивним порохом щедрі пшеничні та соняшникові лани від Запоріжжя до Донецька і від Бердянська до Дніпропетровська? Виробники олії схаменуться, та буде пізно, адже десятки тисяч тонн цієї продукції тоді навряд чи хтось у Європі купуватиме в них.

Єдиний, хто офіційно виступав проти ймовірних кар’єрів, був міський голова Гуляйполя Олександр Жигалко. Та його ще «кучмівські орли» швидко усунули з посади, а рідний брат нібито за сексуальні домагання потрапив за грати внаслідок скороспілого засідання суду в сусідній області . Уран – діло прибуткове, надто прибуткове, щоб не можна було зав’язати рота якомусь там меру містечка («УМ» писала про це).

Відтоді місцева влада відмовчується щодо майбутнього кар’єрів. А тим часом збурені загрозою відселення мешканці утворили Гуляйпільську громаду і вже провели кілька мітингів протесту. Чому ніхто не радиться з людьми? В столиці проводять громадські слухання щодо кожного скверика, а тут ідеться про загрозу масштабної екологічної катастрофи, і все – тихо. Гуляйпільський район і без цього кар’єру давно лідирує за кількістю ракових захворювань в області. Отож скоробагатьків має зупинити держава. Нехай покажуть економічні розрахунки. Якою буде вартість видобутої руди, скільком тисячам людей дешевий метод видобутку вкоротить віку?

Принаймні й без уранової складової магнетитові руди мають багато небезпек. Зазвичай вони насичені кобальтом і ванадієм, сполуки та випари яких є смертельно отруйними. Уявіть собі якість сільгосппродукції, «збагаченої» такими елементами через їх вивітрювання на значні території!

P. S. Минулого тижня мені зателефонували з Гуляйпільської громади: 22 грудня має відбутися сесія Залізничної селищної ради, і є інформація, що «братки» з Донбасу тиснуть на депутатів задля прийняття потрібного їм рішення. Гуляйпільська громада знову виступає на оборону. Але хіба питання про розробку уранових руд — у компетенції селищної ради? Чи «братки» вже й iз МАГАТЕ домовились?
Олександр МИХАЙЛЮТА,
публіцист
http://www.umoloda.kiev.ua/number/2000/219/71239/

ПАТРІОТ

  • Sr. Member
  • ****
  • Сообщений: 351
  • Карма: +36/-9
    • Просмотр профиля
Re: Знову повертається КАР"ЄР
« Ответ #34 : Декабря 22, 2011, 22:44:40 »
Сесія відбулася….  :)
Обговорення питання відкриття кар’єру тривало 2 години. Від копачів було 4  представника. Ну так, щоб без матюків скажу, що макаронів на вуха людей представниками так званої «канадської» фірми було виплеснуто не одне відро, мутили юлили, за що в кінці сесії і отримали від депутатів селищної ради вибачте «дулю з маком».
     З обіцянок було все що тільки може прийти в голову дороги,дитячі садки, школи, робочі місця, соцпакети для робочих, житлові будинки, зарплата кожній прибиральниці 5000 тисяч гр.,  договорились до того, що пенсіонерки будуть теж працювати, в банях :D!?))) Що звичайно визвало сміх в залі…. Одним словом все буде в шоколаді ви тільки дайте погодження .     
        Блондинка , яка відповідала  за «лапшу» по радіоактивним матеріалам посилаючись на роботу Ленінградського дослідного інституту  1980-4рр., сказала, що в родовищі нічого такого радіоактивного немає, і по газу радону  який свідчить про радіоактивність в нас все в шоколаді, коли я показав таблицю (виложена в цій темі) про перевищення норми по радону-222, нічого розумного не змогла сказати, і зморозила що в неї дані за 1984 рік а моя таблиця за інший рік тому і така ситуація з радоном. (Але чомусь забула розповісти що в Союзі до Чорнобиля тема радіації взагалі була закрита для народа. )  Не хочу ображати усіх гарних жінок , але блондинки іноді жгут…
     І таких ляпів було безліч, почали розповідати, що буде тільки  шахта, Світлана Корзун зробила зауваження, що вона була присутня в ОДА коли вони говорили тільки про кар’єр,  тоді вже з’ясувалося що і ГОК треба будувати хоча спочатку говорили , що його не буде… Про воду взагалі цирк був, геолог забрехався то вона буде то її не буде  ??? місцеві жителі таки видавили з нього правду і геолог з трудом видавив «вода поступово зникне». Окремо хочу сказати за лікаря з нашої районної  лікарні Северин Юрія  8)який не побоявся, прийшов на сесію і коли тема зайшла про онкозахворюваність,  що в нас наче все добре підвівся і сказав , що ми перші в області…. На, що блондинка зморозила що ми з вами  тіпа не ті бутерброди кушаєм… :o.   
    Під кінець нерви в гостей почали здавати, в геолога вискочила така фраза, що ; не хочете кар’єра тоді «здихайде від голоду» :'(… до чого це сказано….?  Людей це звичайно дуже обурило…. повірте сумно таке слухати було…
      Від влади Гуляйполя були присутні  Гура А.П., Науменко П.П., і Попович А.А. Під час обговорення до Поповича голови райради звернулася депутат від селища Залізничного з питанням; якщо «канадці» звернуться до районної ради з таким же зверненням про дозвіл…. Відповідь була приблизно такою; що без врахування думки людей ніяких рішень приймати не будуть, дай бог щоб так все і було….
     Завершив виступ від громади Власенко О.П.,  нажаль я не можу передати те як говорив він, але було це приблизно так наче вийшов Мужик зібрав отих наглюків і по одинці кожного пришпилив до стінки. :-X Збуджені  і веселі «канадці» на початку під кінець сиділи опустивши голови, як двієчники в школі. В кінці обговорення Представник канадської фірми підвівся і хотів щось заперечити, але хлопець із залу кинув репліку «ви вже все що хотіли сказали, сідайте», і люди теж відмовився його слухати…
    Ну і головне, це велика подяка всим небайдужим хто приїхав з Гуляйполя , жителям селища велике спасибі за чітку позицію, звичайно депутати селища молодці  одноголосно сказали хлопцям з «канади» ДОПОБАЧЕННЯ! Голова селищної ради Чуб Ігор Леонідович теж молодець гарно провів сесію, а міг зробити сесію закриту, на тіхаря зробити одобрямс, а ми б  з вами так ні про що і не дізналися.  Окремо вклоняюсь перед журналістами їхня присутність на таких заходах дуже необхідна завдяки їм кожне сказане слово стає історією , кожне слово брехні або лапші записане.. Були присутні ІСТВ , ТРК ЗАПОРІЖЖЯ, Суббота +.  Щиро вдячний  Корзун Світлані, маленька тендітна жіночка вийшла до трибуни і конкретно по пунктах розповіла хто є хто. Ларисі Малій  журналісту з ТРК Запоріжжя  окреме спасибі, вона вже не перший раз приїжджає до Гуляйполя і видає в ефір сюжети неудобні владі. Взагалі жінки в нас набагато мужніші чим чоловіки…
   Да,  і буду не щирим, якщо не признаюся, що всі одноголосно були проти кар’єру. Таки один був і "за", так сильно репетував >:D за кар’єр, це директор ремзаводу що на с.  Залізничному товариш Семенюта , ну що ж його теж зрозуміти можна амбіції бути директором ГОКа  не дають спокою….

Бій виграли, але війна попереду…..
     

backyard

  • Full Member
  • ***
  • Сообщений: 185
  • Карма: +12/-3
    • Просмотр профиля
Re: Знову повертається КАР"ЄР
« Ответ #35 : Декабря 22, 2011, 23:21:58 »
Молодцы. Был в сельсовете по службе около 15:00 - пару остроумных реплик из зала ухватил))). Думаю все прошло добротно. Но мне кажется, что это только прощупывание почвы со стороны канадцев - просто так никто не уйдет.
Rage Against the System

gulaypole.info

Re: Знову повертається КАР"ЄР
« Ответ #35 : Декабря 22, 2011, 23:21:58 »


andy

  • Hero Member
  • *****
  • Сообщений: 2 245
  • Карма: +1/-5001
    • Просмотр профиля
Re: Знову повертається КАР"ЄР
« Ответ #36 : Декабря 22, 2011, 23:27:24 »
Мы представители канадской оптовой компании.. мы хотим вас отоварить ©
«Понял, что намазываю масло на хлеб очень уж по-бандеровски. А манера накладывать салат - вообще экстремистская. Теперь боюсь заваривать чай.»

vitor

  • Hero Member
  • *****
  • Сообщений: 3 902
  • Карма: +25/-11
  • Слово - це діло
    • Просмотр профиля
Re: Знову повертається КАР"ЄР
« Ответ #37 : Декабря 23, 2011, 08:30:38 »
"блондинки іноді жгут"....... "и иже с ними"
Все таки, от кого  "эти представители канадской фирмы".?
А Вы, ЗЕМЛЯКИ- МОЛОДЦЫ!!!!!!
Приветствую участников естественного отбора!

ПАТРІОТ

  • Sr. Member
  • ****
  • Сообщений: 351
  • Карма: +36/-9
    • Просмотр профиля
Re: Знову повертається КАР"ЄР
« Ответ #38 : Декабря 23, 2011, 09:21:40 »

Все таки, от кого  "эти представители канадской фирмы".?


Днепропєтровск і Кривий-Ріг.

ПАТРІОТ

  • Sr. Member
  • ****
  • Сообщений: 351
  • Карма: +36/-9
    • Просмотр профиля
Re: Знову повертається КАР"ЄР
« Ответ #39 : Декабря 25, 2011, 13:41:21 »
   Хоч сесія і закінчилася в Залізничному, але резонанс від сказаних слів на ній звичайно ще навіть не починався по ті простій причіні, що журналісти зараз переварють  відзнятий та записаний матеріал. А як кажуть в народі слово не горобець....
  В мене наприклад після сесії навіть не повертається язик сказати на інвесторів якесь гарне слово крім  одного "Земельні аферисти".
   Нажаль місцева влада так береже вуха Гуляйпільців, що навіть не спромоглася направити представника районки на сесію щоб вона могла донести до жителів району ситуацію з пришестям канадських інвестицій на нашу землю. Звичайно в цьому нічого дивного немає така вже в нас влада, любить тишком нишком справи робити. А те, що мовчить так це самі ми і винні, що не вимагаємо від влади звіту... Хоча  я особисто не розумію людей, Вам готовлять екологічну катастрофу ! А всі навколо голову в пісок....
  Хоча, в газову камеру люди теж добровільно йшли......

Нажаль не вийшло записати повністю виступ представника канадського інвестора, але кінець промови теж нормальний.



 

ПАТРІОТ

  • Sr. Member
  • ****
  • Сообщений: 351
  • Карма: +36/-9
    • Просмотр профиля
Re: Знову повертається КАР"ЄР
« Ответ #40 : Декабря 25, 2011, 13:46:11 »
Блондика про онкозахворювання .

ПАТРІОТ

  • Sr. Member
  • ****
  • Сообщений: 351
  • Карма: +36/-9
    • Просмотр профиля
Re: Знову повертається КАР"ЄР
« Ответ #41 : Декабря 25, 2011, 13:51:52 »
Про воду чи її відсутність

ПАТРІОТ

  • Sr. Member
  • ****
  • Сообщений: 351
  • Карма: +36/-9
    • Просмотр профиля
Re: Знову повертається КАР"ЄР
« Ответ #42 : Декабря 25, 2011, 14:16:17 »
Місцеве жителька про роботу з геологами

ПАТРІОТ

  • Sr. Member
  • ****
  • Сообщений: 351
  • Карма: +36/-9
    • Просмотр профиля
Re: Знову повертається КАР"ЄР
« Ответ #43 : Декабря 26, 2011, 16:49:51 »
Сьогодні цілий день по ІСТВ показують сюжет з минулої сесії. Сюжет повністю перекручений всі гострі угли згладили, все критечне вирізали. Хоча звичайно враховуючи що власник каналу сам розробляє родовища та копає кар"єри то нічого дивного в цьому немає

backyard

  • Full Member
  • ***
  • Сообщений: 185
  • Карма: +12/-3
    • Просмотр профиля
Re: Знову повертається КАР"ЄР
« Ответ #44 : Декабря 26, 2011, 18:51:59 »
Сюжет "Здоров'я селян чи $3 млрд. інвестицій?" от 26.11.2011 года, канал ICTV.

Смотреть
Rage Against the System