Автор Тема: 16 травня 2012 року Автомайдан в Гуляйполі.  (Прочитано 5311 раз)

ПАТРІОТ

  • Sr. Member
  • ****
  • Сообщений: 351
  • Карма: +36/-9
    • Просмотр профиля
 14 травня розпочнеться другий етап  АвтоМайдану 2012.
 Другий етап Автомайдану пройде на теренах Одеської, Миколаївської, Херсонської, Дніпропетровської та Запорізької областей. Ми готові до відвертих розмов. Готові вивчати досвід інших.

ПАТРІОТ

  • Sr. Member
  • ****
  • Сообщений: 351
  • Карма: +36/-9
    • Просмотр профиля
   Запрошуємо гуляйпільців не байдужих до свого майбутнього та тих хто не боїться засвітиться на зборах громадян, на площу Петровського біля п"ятника Махно Н.І.
16 травня на 10 годину ранку
  На мою думку варто послухати людей які проїхали по території України вже не одну тисячу кілометрів за власні кошти, на власних авто ! щоб до нести до нас свої ідеї своє бачення майбутнього України. 

Сьогодні ми подали заявку на проведення збору громадян.

ПАТРІОТ

  • Sr. Member
  • ****
  • Сообщений: 351
  • Карма: +36/-9
    • Просмотр профиля
Автомайдан 2012: перший етап пройдено - стартує другий!




     В рамках другого етапу Автомайдану "Зроби Україну сам" у Херсоні об'єднаються дві гілки автопробігу. 


    Одна частина автомобілів стартує з Татарбунар Одеської області, де "точкою болю" є  питання захисту одного з ринків району. В Одесі учасники колони проведуть зустріч з членами профспілки вантажних перевізників: тут гостро постає питання непрозорої та неефективної роботи митниці.


    У Миколаєві матимемо тривалу зустріч з ГО "Громада проти беззаконня".


    У Херсоні на Одеську колону вже чекатиме колона, що прибуде з Маріуполя. Тут буде проведено зустріч з місцевими підприємцями.


    Надалі загальноукраїнська родина Асамблеї та Вільного простору проведе зустрічі у Павлограді, Енергодарі, Дніпродзержинську, Гуляй полі, Кривому Розі (зустріч тут розпочнеться о 15.00 17 травня 2012 року).




     Підсумкову крапку другого етапу буде поставлено на Хортиці у Запоріжжі загальним віче, на якому буде прийнято спільне звернення - маніфест до народу України

 

І мачуху долю, й брехливу неславу

Нам подарували звитяжні роки.

Тож будьмо незламні, мій друже Ковалю,

На славу Вкраїні, на вічні віки!

Микола Матола

 

    Автопробігами в наш час нікого не здивуєш. Їх часто організовують політики. Це яскраве дійство здатне привернути увагу виборців. Але саме формат Автомайдану, який потребує свідомої дії та значних фізичних затрат від кожного учасника, передбачає неорганізовані зустрічі та дискусії, вільний формат спілкування залишається діючим інструментом самовираження вже існуючого вітчизняного громадянського суспільства.

    Якщо минулого року малий бізнес ще мав якісь сподівання на успішний пошук дружнього до себе хоча б якогось забезпеченого ресурсами політичного проекту (що привело до короткотривалої та безглуздої співпраці з рухом Королевської «Вперед»), то сьогодні бізнес – асоціації з Асамблеї громадських організацій малого та середнього бізнесу України та їх партнери по громадському руху «Вільний простір» володіють не лише баченням інструментів гасіння пожежі у державі, але й чітким стратегічним баченням власних дій.

Малий бізнес та середній клас України в цілому, незважаючи на свою малочисельність, наблизились впритул до статусу самодостатнього гравця у вітчизняному просторі.

    Автомайдан 2012 став яскравим підтвердженням цього факту. Від цехових інтересів – захисту виключно власних прав у сфері оподаткування, пенсійного забезпечення, зарегульованості малий бізнес в особі Асамблеї – Вільного простору перейшов до загальнонаціональних вимог відновлення конституційного ладу, виконання Конституції у розрізі створення та повноцінного функціонування територіальних громад, національної єдності та збереження культурної самобутності українського народу. «Ми українці! Ми маємо право на власну українську національну державу!» - саме такою бачать національну ідею сьогодні більшість учасників Асамблеї – Вільного простору.

    Саме малий бізнес на Податковому майдані прийняттям Акту єдності українського народу поклав початок створенню політичної української нації. Тому це гасло сьогодні сприймається абсолютно адекватно у практично кожному регіоні.

   Якщо Автомайдан 2011 ставив завдання об’єднати Схід та Захід шляхом з’єднання двох колон у Києві та синхронним проведенням одночасних акцій у різних регіонах України, то цьогорічний Автомайдан за задумом організаторів мав пробудити в людях віру у власні сили, у практичну реалізацію гасла «Зроби Україну сам». Тому і дещо неочікуваним був перелік міст, в яких робила тривалі зустрічі автомобільна колона першого етапу: Калуш, Бершадь, Бобринець, Соснівка, тощо. Адже «Зроби Україну сам» настільки ж важливо для невеликого селища чи міста, як і для великого обласного центру.

   Вперше зі Львова в напрямку центра України виїхала колона авто, в яких були присутні голови та представники громадських організацій одразу з 10 областей (Луганської, Одеської, Запорізької, Хмельницької, Кіровоградської та інших), а впродовж руху колони Україною долучалися представники ще п’яти. Впродовж п’яти днів в колоні існувала єдина цілісна українська громада, що є неабияким успіхом останніх кількох років.

    Львів розпочав Автомайдан тривалою зустріччю з прокурором одного з районів міста та головами депутатських фракцій з питання повернення в законне русло роботи одного з найстаріших львівських ринків – Привокзального. Поштовх до вирішення проблеми відбувся, депутатські комісії створено, активність прокурора стала більшою щонайменше вдвічі. Позитивне ж рішення в умовах існуючої судової системи залишається питанням часу, водночас, значною мірою залежить від цілеспрямованої подальшої роботи вже діючої сьогодні загальноукраїнської мережі самозахисту Асамблеї – Вільного простору. Круглий стіл асоціацій бізнесу у Львові з питання участі підприємців у процесах самоорганізації показав їх одностайне бажання брати участь у таких процесах та всебічно їм сприяти.

За задумом на Круглому столі у Львові представники підприємницьких організацій мали знайти відповіді на запитання: які дії ми готові вчинити із захисту наших прав? Що ми, підприємці можемо запропонувати суспільству? Як зробити так, щоб суспільство повірило бізнесу? На перше питання отримано відповідь: ефективним інструментом сьогодні є побудова системи колективного самозахисту з представників громадських організацій малого та середнього бізнесу. Суспільству загалом підприємництво сьогодні може запропонувати поширювати механізми самоорганізації, такі як профспілки, органи самоорганізації населення (ОСН), територіальні громади. Що ж стосується третього питання, стало зрозумілим, що, якщо організоване підприємництво в угоду своїм цеховим інтересам відмовиться від конформізму щодо нелегітимних органів влади (тобто таких, що фактично не визнаються народом), в Україні вододілу між бізнесом та не бізнесом більше не буде.

    Зустріч з Прибужанською територіальною громадою складалась з десятків діалогів з жителями чотирьох сіл з конкретних питань роботи територіальних громад та організації її роботи. Таке спілкування було корисним для обох сторін, адже набагато важче створити працюючу територіальну громаду з усвідомленням її учасниками механізмів реалізації власних прав, ніж просто її створити і суттєво не змінити нічого у взаємодії громади та її виконавчих та представницьких органів.

    Зустріч у Калуші з підприємцями «Альтернативи» лише підкреслила факт необхідності виконання малим і середнім бізнесом ролі локомотива середнього класу у перебудові українського суспільства знизу доверху. В Івано-Франківську учасники колони вже зустрічалися не з підприємницьким середовищем, а з представниками ОСН та ОСББ – структур самоорганізації на рівні будинку, вулиці чи кварталу. Тому і розмова точилася в основному про доцільність створення територіальних громад та інструментів їх ефективного функціонування. З’явилося розуміння взаємодії самої громади, її представницьких та виконавчих структур. Саме органи самоорганізації населення (ОСН - и) виявили найглибше розуміння такої трансформації взаємовідносин.

    Учасниками зустрічі колони у Чернівцях були переважно підприємці Калинівського ринку. Було поставлено закономірне запитання: якщо кошти, сплачені підприємцями ринку йдуть не на потреби ринку, а на потреби територіальної громади (якої фактично юридично не існує), то підприємці хотіли б знати на що саме. Адже не відбувається ні звіту щодо їх використання, ні громадських слухань щодо напрямків їх скерування. Закономірно, що закон про місцеве самоврядування не виконується.

    У Хмельницькому основний наголос Автомайдану був зроблений на спілкування з підприємцями ринків. Постійне використання підприємців Хмельницького в якості масовки для політичних проектів зрештою привели до повної зневіри в існування організацій, що дійсно піклуються про інтереси малого бізнесу. Заліплене біл-бордами з зображеннями нової месії місто лише почало оживати у своєму прагненні до спільних активних дій з підприємцями інших регіонів.

   Якщо у Вінниці вийшла відверта тривала розмова з підприємцями, що з’їхались переважно з інших міст області, для чого довелося залишити у місті частину колони, то Тальне Черкаської області організувало доволі відчутну регіональну колону для підтримки Автомайдану.

     Спілка підприємців Бершадського району зустріла колону у сусідньому Тростянецькому районі та приєдналася до неї. Автоколона запізнювалась, але люди на центральній площі не розходились та чекали гостей дві з половиною години. Такої щирої зустрічі    Автомайдан не пам’ятав ще з часу Хмельницького у 2011 році.

     Далі була Соснівка Кіровоградської області, де команда Автомайдану віддала шану порубаним червоними селянам чотирьох сіл Холодного Яру та відчула серйозну підтримку тієї національної ідеї, яка в самому середовищі Асамблеї – Вільного простору набула чіткості та глибинного розуміння «Я українець. Я маю право на власну національну державу». Інструмент територіальних громад козацькими середовищами України, присутніми у Соснівці, був сприйнятий однозначно позитивно. Відчуття загальнонародного єднання, яке ми відчули у Холодному Яру, додало нам наснаги на майбутнє.

     Олександрія зустріла Автомайдан провокацією зі сторони представника місцевого чиновництва, небажанням міліції упереджувати конфлікт, водночас не зашкодила провести тривалу та цікаву для обох сторін зустріч з громадськістю.

    У Бобринці відбулася підсумкова зустріч першого етапу з місцевими фермерами та молоддю. Це місто вже вдруге приймає за останній час представників Асамблеї . Нещодавно учасники самозахисту Асамблеї – Вільного простору вже з’їжджалися у Бобринець на підтримку фермера Віктора Чміленка.

    Підсумковою точкою першого етапу Автомайдану стало Рівне. Учасники Автомайдану прибули на підтримку підприємців Рівненщини. Настільки очевидного порушення законодавства та Конституції зі сторони податкової міліції та інших структур в Західній Україні ми ще не бачили.

    Звичайно, інструментами Автомайдану треба вміти користуватись. Але завжди починаємо з чогось. Лише взаємна підтримка усіх регіонів України дозволить нам стати політичною нацією, що зможе реалізувати своє право на власну національну державу.

Лише відмова від взаємної недовіри між різними верствами населення дозволить збудувати суспільство на взаємоповазі та на користь загальному благу.

    Другий етап Автомайдану пройде на теренах Одеської, Миколаївської, Херсонської, Дніпропетровської та Запорізької областей. Ми готові до відвертих розмов. Готові вивчати досвід інших.

    Самоорганізовані громади України зможуть все, якщо вони об’єднаються!

    АСАМБЛЕЯ ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ МАЛОГО І СЕРЕДНЬОГО БІЗНЕСУ УКРАЇНИ, ГРОМАДСЬКИЙ РУХ «ВІЛЬНИЙ ПРОСТІР»

 

Про перебіг Автопробігу: http://avtomaidan.org.ua

 

Тел. 097-2265584, E-mail: zaprudskii@mail.ru, sankrai@ukr.net, ag.kpl.lviv@gmail.com, kalyaka@i.ua, aaa77748@mail.ru, eduard.kurganskij@gmail.com

ПАТРІОТ

  • Sr. Member
  • ****
  • Сообщений: 351
  • Карма: +36/-9
    • Просмотр профиля
Всім хто прийшов сьогодні на мітинг щира подяка від ГО «Гуляйпільська громада»

ПАТРІОТ

  • Sr. Member
  • ****
  • Сообщений: 351
  • Карма: +36/-9
    • Просмотр профиля
    Сьогодні в Запоріжжі пройшов останні день 2-го етапу АвтоМайдану-2012. До учасників приєдналися запорізькі підприємці проїхали по пр. Леніна зупинилися біля обл. адміністраці . В обл., адміністрації в каб., заступника відбулася зустріч  на якій піднімалися болючі питання запорізьких підприємців!(дуже прикро, що гуляйпільські підприємці вирішили, що їхні хати скраю і в них все добре , ну це звичайно їх думка нажаль хибна) крім цього було затронуто ще кілька гоострих питань людей, які звернулися за допомогою до Асамблеї , ці люди були особисто присутні на зустрічі завдяки нашому запрошенню і змогли задати "незручні" питання чиновникам...
   Перед Днем Коституції України відбудеться третій етап автопробігу по Донецькій та Луганській обл., який закінчиться в м. Сєвєродонець 28 червня.