gulaypole.info

Гуляйполе => Новости (события) => Тема начата: ПАТРІОТ от Октября 15, 2011, 17:44:36

Название: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: ПАТРІОТ от Октября 15, 2011, 17:44:36
Канадці прагнуть інвестувати розробку Гуляйпільського залізорудного родовища

Голова Запорізької облдержадміністрації Борис Петров, його заступники Петро Гончарук та Лариса Мефьодова, представники районної та міської влади Гуляйполя у присутності представників громадськості району провели зустріч з делегацією канадської компанії «Forbes&Manhattam», яка виявила бажання інвестувати розробку Гуляйпільського залізорудного родовища.

- Наша компанія працює в гірничодобувній галузі у 20-ти країнах світу, - зазначив віце-президент компанії «Forbes&Manhattam»  Фархад Абасов. – Схема нашої діяльності проста та прозора. Ми знаходимо перспективне родовище, вкладаємо великі інвестиції у його розробку, вибудовуємо менеджмент і реалізуємо сировину через біржу в Торонто, на якій працюють більше 60% усіх гірничодобувних компаній світу. Наразі Україна бачиться перспективною країною, в яку можна вкладати великі гроші. Не так давно ми почали розробку залізорудного родовища в Канаді на півночі Онтаріо -  вклали туди більше 2 мільярдів доларів, побудували порт, створили 3 тисячі робочих місць. У Гуляйполі маємо наміри діяти так само, розвиваючи не лише видобуток, але й інфраструктуру. За попередніми розрахунками плануємо вкласти  від 3 до 5 мільярдів доларів США інвестиційних коштів.

Пропозиція канадців зацікавила представників обласної та районної влади.

- Безумовно, ми зацікавлені у таких інвестиціях, у розвитку інфраструктури Гуляйпільського району, у створенні робочих місць, - зазначив голова облдержадміністрації Борис Петров. – Тому налаштовані максимально сприяти вам. Але діяти ми будемо виключно в рамках законодавства. Такий масштабний проект неможливо реалізовувати без погодження  з громадою. А таке погодження можна отримати лише на громадських слуханнях, надавши населенню повну та правдиву інформацію щодо геологічних досліджень, гарантії екологічної безпеки та перспективного плану розвитку району, пов’язаного  з розробкою родовища.

Тож протоколом про наміри буде передбачено прискіпливе вивчення геологічних досліджень, що проводилися за радянських часів, організацію за рахунок компанії «Forbes&Manhattam» нових детальних досліджень за участю представників районної влади та громадськості, інші заходи, які б дозволили іноземному інвестору отримати підтримку з боку громади Гуляйпільського району.

http://www.zoda.gov.ua/news/13653/kanadtsi-pragnut-investuvati-rozrobku-gulyaypilskogo-zalizorudnogo-rodovisha.html
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: andy от Октября 15, 2011, 18:00:13
Весело :(
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: ПАТРІОТ от Октября 15, 2011, 18:13:48
Це ще не весело, от коли каміння на голову почне падати от тоді да, буде весело, а поки це не сталося треба починати шевелити мізками і робити все щоб це так і залишилось на папері ..... Ми доречі вже не спим  ... Перший намір цієї фірми прорватися в Гуляйопле був весною в с. Залізничному вони намагалися втіхаря провести громадські слухання... вистачило повідомити що "Гуляйпільська громада" приїде з журналістами на ці слухання ....як їх і дух простив))) Виявилося що хлопці хотіли спочатку вибити з селища погодження громади(слава богу закон поки що цього вимагає) а потім вже йти в Києв за ліцензією.... Тепер вони йдуть п іншому шляху тепер їх дуже цікавить список активісті які будуть виступати проти, не знаю для чого чи то нагороджувати хочуть чи стриляти будть))))

  І трохи цифр; об"явлено  що площа кар"єру буде 25 тисяч гектарів!! І що вся видобута руда буде відправлятися  в КИТАЙ 
  Вітаю вас гуляйпільці ви стали сировинним придатком китайців....  Даже вузько глазі зрозуміли що свою природу треба берегти , а копати десь по далі..
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: bomotya от Октября 18, 2011, 11:49:24
Да Канада свої ліси береже, а наші степи як полегон, от і будемо ковтать пиляку. 
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: ПАТРІОТ от Октября 20, 2011, 13:37:11
Весело :(

 Читайте ст. в сьогоднішній газеті "МИГ" про Гуляйпільських так званих інвесторів..
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: vlad от Ноября 08, 2011, 17:41:40
не все "МИГ" получают - сюда бы и выложил кто то ..... Кстати по поводу разработок месторождения - оно расположено как раз на границе нашего и Ореховского районов, в плоть до Пологовского. Логично было подумать, что всё равно начнут разработку - только инвестиции и т.п.  будут идти в соседний район, а нам шиш.... Если была бы обоюдная договорённость между районами - этио уже другое дело, а так стоит задуматься о "меньшей из двух зол" .....

Невольно вспомнились рассказы старожил нашего города. Когда тянули ветку ЖД - ситуация на сколько я наслышан была аналогичная , та же "Гуляйпільська громада" заявила, что она нам в черте города не нужна и категорически настроили всех против прокладки ЖД путей через город - в итоге что выиграли? 
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: ПАТРІОТ от Ноября 08, 2011, 18:01:20
не все "МИГ" получают - сюда бы и выложил кто то ..... Кстати по поводу разработок месторождения - оно расположено как раз на границе нашего и Ореховского районов, в плоть до Пологовского. Логично было подумать, что всё равно начнут разработку - только инвестиции и т.п.  будут идти в соседний район, а нам шиш.... Если была бы обоюдная договорённость между районами - этио уже другое дело, а так стоит задуматься о "меньшей из двух зол" .....

Невольно вспомнились рассказы старожил нашего города. Когда тянули ветку ЖД - ситуация на сколько я наслышан была аналогичная , та же "Гуляйпільська громада" заявила, что она нам в черте города не нужна и категорически настроили всех против прокладки ЖД путей через город - в итоге что выиграли?

Слухи міфи це дуже добре але є така наука як будувати залізні дороги, і там чорним по білому написано,  що залізна дорога будується по межі водорозділу і таку науку ще в ті минулі роки люди добре знали, тому хлопці не нада ляля))  і менше слухайте слухами а користуйтеся провіреними фактами і тією ж наукою!
  Це що стосується залізної дороги. А тепер те що стосується карєру чим довше його не будуть трогати тим довше і спокійніше  ми будемо жити . За газету "МИГ" знаю бо особисто займався тим щоб вона там зявилася та ст., але все не доходять руки викласти її сюди.
   Так що цікаво в мігу було написано що такої фірми не існує про яку було обявлено і за цілий місяць так ніхто не зявився в редакцію щоб оскаржити той матеріал. Що це означає думайте самі.  І тепер повторюю матеріал про те що лежить в нашій землі ; є така професор в ДНТУ по фаху вона геолог в молоді роки особисто працювала в наших краях я особисто з нею знайомий тому за правдивість матеріалу відповідаю.
    Геолого-металлогенический очерк

В северной и восточной частях Гуляйпольского блока выделена при металлогеническом районировании Украинского щита (Карта редкометального оруденения Украинского щита масштаба 1:1500000 / Бочай Л.В., Галецкий Л.С., Колосовская В.А., Покидько В.Е.. - Киев: Геоинформ, 1995.) Гайчурская металлогеническая зона. Она сложена образованиями осипенковской свиты. В границах зоны выявлены многочисленные проявления и геохимические аномалии редких земель преимущественно иттриевой группы, редких металлов (цирконий, тантал, ниобий), урана, апатита, золота. Отдельно определены Успеновское рудоносное поле и Гуляйпольское рудное поле.

Гуляйпольское рудное поле расположено на восток от Ореховской структурно-металлогенической зоны, в Конкско-Ялынской впадине и считается перспективным на золото и уран. Перспективы рудного поля относительно железных руд связываются с Гуляйпольской магнитной аномалией. В границах аномалии известно Гуляйпольское железорудное месторождение, связанное с железисто-кремнисто-сланцевыми образованиями архейского возраста. Наряду с месторождениями Куксунгур, Корсак-Могила, Гуляйпольское месторождение относится к железисто-кремнисто-сланцевой формации. Магнетит распространен в двух железистых и разделяющих их сланцевом горизонте. В железистых кварцитах магнетит образует мелкие зерна (0.04 см), а в сланцах - редкие, но крупные (до 0,5 см) вкрапления. С магнетитом довольно часто ассоциируют акцессорные (радиоактивные) колумбит и пирохлор. В качестве основных примесей в магнетите -Cu, Ti, Mn, реже - V, Ge, Ni, Zn. В метасоматических образованиях возрастает роль Nb, Ta (Минералогия Приазовья . - К: Наукова Думка. 1980 - 432 с. ).

Рудный пласт Гуляйпольского железорудного месторождения железистых кварцитов, мощностью около 200 м, образует брахисинклинальную складку, которая замыкается на глубине 2, 4 км. Основной железосодержащий минерал - магнетит. Кроме него породообразующими минералами являются амфибол, кварц, биотит и карбонаты.

В Гуляйпольской геологической структуре установлено большое число зон и узлов тектонических нарушений [З.А. Крутиховская и др. Глубинное строение и прогнозная оценка Украинской железорудной провинции. - К: Наукова Думка, 1971, с.151]. В этих местах обычно наблюдаются зоны ощелачивания и альбитизации, с которыми связано повышение содержаний редких и радиоактивных элементов.

Недалеко от Гуляйполя расположено с. Успеновка, где установлено Успеновское рудоносное поле, перспективное на редкие земли и уран. Оно включает Успеновский, Новоуспеновский и Малиновский рудные узлы. Уран-редкоземельное оруденение установлено в пегматитах и пегматоидных гранитах олигоклазового, микроклин-олигоклазового состава, а также их альбитизированных разновидностей. Фактически пегматиты являются керамическим сырьем с попутной минерализацией редких земель и урана. Пегматитовые жилы секут толщу магнетитовых кварцитов. Мощность зон рудной минерализации в пегматитовых телах составляет от нескольких сантиметров до 55-59 м, длина - до 300 м. Общее содержание редких земель составляет 0,03-0,11 %, иттрия - до 0,015 %, итербия - 0,0015%, лантана - 0,005 %. Редкие земли сопровождаются урановым оруденением. Наиболее перспективными для отработки считаются коры выветривания пегматитов. В них выявлены ксенотим (до 5,54 кг/т) и монацит (0,03 кг/т). Мощность коры выветривания - до 40 м, глубина залегания - 50-100 м. Отмечается высокая радиоактивность.

К этому стоит только добавить, что в зонах разломов широко распространены не только метасоматические процессы (ощелачивание, альбитизация, микроклинизация) или проще накопление редких элементов в гранитах, но отмечаются повышенные содержания газов - радона, торона, гелия. Это можно зафиксировать специальными приборами.

Экология

Горнодобывающие предприятия безусловно оказывают большое отрицательное воздействие на окружающую среду: почву, воду, воздух. Формируются техногенные аномалии содержания химических элементов, характерные для переработки руд определенного типа.

Вещества, поступающие в атмосферу при добыче полезного ископаемого, аккумулируются почвами все время эксплуатации месторождения. Месторождения железистых кварцитов отрабатываются открытым способом (карьер), поэтому интенсивность воздействия его напрямую связана с площадью и глубиной карьера. Судя по глубине залегания руды и солидной площади Гуляйпольской структуры, они будут весьма значительны. При этом создаются благоприятные условия для нисходящей и латеральной миграции элементов в подземную гидросферу на значительные глубины.

При попутной переработке пегматитовых жил с редкими и радиоактивными элементами, они будут распыляться в атмосферу, сорбироваться почвами, водами. В отвалах будут формироваться радиоактивные аномалии, интенсивность которых будет зависить от совершенства технологии извлечения этих элементов из руды. Все это требует тщательного изучения и оценки реальных доходов государства в сравнении с ущербом, наносимым окружающей среде.

К сожалению в нашем украинском «Кодексе о недрах» абсолютно не предусмотрены отчисления непосредственно в тот регион, где происходит добыча и наносится вред населению и природе. Мои последние статьи посвящены этим вопросам и доказательству необходимости изменения экологического законодательства, в котором четко должен быть решен этот вопрос. Но, к сожалению, добиться этого достаточно сложно. Поэтому, если можно остановить процесс освоения вашего Гуляйпольского месторождения, то это надо сделать! Тем более, что рядом находиться Криворожский бассейн, который вполне может обеспечить потребности не только Украины, но и других государств. Весьма негативная тенденция экспорта сырья (сырой руды), а не готовой продукции, еще более ставит под сомнение рентабельность отработки и поступления достаточной суммы денег на восстановление окружающей среды и здоровья населения. Эти затраты не смогут покрыть даже большое количество рабочих мест.

Наш несчастный Донбасс уже так ископан, что многое уже непоправимо. Хочется, конечно, хотя бы добиться определенного экологического статуса нашего региона. Но, на удивление население высокогорных районов Закарпатья получает экологическую надбавку, а население горнопромышленных районов - нет. Вот очередной парадокс нашего государства.
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: ПАТРІОТ от Ноября 08, 2011, 18:53:41
    Ну як Вам Гуляйпільці перспектива жити біля такого родовища?   І таких сюрпрайзів пов"язаних з родовищем ой, як багато.
    Ось ще один який зробить життя в Гуляйпільському районі та місті дуже і дуже неприємним мало того, що повітря від постійниж підривних робіт буде насичене пилом з повним складом таблиці Менделєєва так у вас ще й заберуть головне без чого житя не можливе це ВОДУ в зв"язку з важкими геологічними умовами в плані величезної кількості підземних вод навколо родовища буде пробурена велика кількість скважин по відкачці води щоб вона не поступала в кар"єр так як це буде заважати видобутку руди. Що це означає ? це означає що від 0 метрів і до відмітки 700 метрів в надра землі буде вестиця кожнодневна на протязі всього існування кар"єру  відкачка води тобто 20-30 чи 100 років це вже залежить від фантазії копачів, відповідно водозабор Гуляйпільський перестане існувати, колодязі, скважини домашні і сількі по району різної глубини в один день висохнуть!!!  Всі колгоспи фермери, домашні господарства проснуться з ранку а води вже не буде !!  Ось витяг із зеленої карти яка видається на розробку Гуляйпільського родовища;
  п.6. Прогнозні притоки підземних вод в кар'єри визначаються на рівні 400-600 м3\годину. Будівництво кар'єрів та віддалення м'яких розкривних порід здійснюється під захистом дренажних свердловин, споруджених по контуру кар'єрів. Підземні води осадочних відкладень характеризуються мінералізацією від 1,0 до 2,1 г\цм', підземні води метаморфізованих порід в межах 3,5 - 5,0 г\дн'\ 
  п.11 .Гідрогеологічні умови родовища визначаються як дуже складні. В межах родовища розповсюджено 7 водоносних горизонтів, в т.ч. в породах осадочної товші -6,
   
 Тепер візьміть калькулятор і порахуйте ....  Кудиб не зливали цю воду вона сильно мінералізована і з часом землі каюк. Що буде з землею яку висушать, а потім регулярно проводитимуть вскришні(взривні) роботи ? Що буде з будинками в приватному секторі, які вже зараз всі без виключення мають тріщини, а що буде з 5 етажками , якщо їх трусити кілька разів в неділю?  І таких питань буде безлічь .. І головне почитайте закон про надра там написано що гроші від видобутку корисних копалин поступають в бюджет держави , тобото вам гуляйпільцям беде маслак від гаронго пирога  у вигляді мізера налог на зарплату іт.д. . Але там записана ще така фігня що наслідки катастроф непередбачених катаклізмів зсувів грунту і інша хрєнь вирішується за рахунок місцевого бюджету. А тепер додайте до цього , що копати буде  офшорна фірма, яка косить під канадський інфестеційний банк..... то грошей в районі кури клювати будуть
  А тепер питання, що вам буде від грошей які спиз....дять по дорозі до держави....
Так звичайно місцеві чиновники високого рангу не хочу називати поіменно ви і так самі знаєте хто це, зиск звичайно матимуть якийсь.... Але повірте вони собі вже квартири в тепленьких містах купили, або куплять і свальть туди, як тільки тут все почне  диміти. А от куди Ви дінетеся з своїми драними коритами???  це дуже цікаве питання)))
    Не знаю як ви, я особисто не хочу жити в місті яке перетворять в свалку.
  Це не моя страшилка зайдіть в ютуб подивіться, що таке вскришні роботи в карєрі, що таке 700 метрів глубина карєра. Почитайте про Курську магнітну аномалію( майже аналог Гуляйпільського родовища) в що вона перетворилася, які екологічні наслідки розробок.
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: andy от Ноября 08, 2011, 19:08:38
Логично было подумать, что всё равно начнут разработку - только инвестиции и т.п.  будут идти в соседний район, а нам шиш.... Если была бы обоюдная договорённость между районами - этио уже другое дело, а так стоит задуматься о "меньшей из двух зол" .....

Какие нах...й инвестиции? Во что?
Рабов отсюда "на галеры" и "усё будет донбасс"
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: ПАТРІОТ от Ноября 08, 2011, 19:22:03
Логично было подумать, что всё равно начнут разработку - только инвестиции и т.п.  будут идти в соседний район, а нам шиш.... Если была бы обоюдная договорённость между районами - этио уже другое дело, а так стоит задуматься о "меньшей из двух зол" .....

Какие нах...й инвестиции? Во что?
Рабов отсюда "на галеры" и "усё будет донбасс"

  Доречі нєгри які будуть копать карєр, а в ночі після роботи громитимуть кафешки та трах...муть  місцевих дівок будуть жить в інтернаті з якого зроблять робочу общагу
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: backyard от Ноября 08, 2011, 20:10:35
Вопрос по поводу карьера очень спорный - у него есть как плюсы, так и минусы и его открытие должно решаться несомненно громадой на основе всякого рода экспертиз и заключений.
Минус - понятное дело ухудшение экологической обстановки.
Плюс - новые рабочие места и налоги в районный бюджет.
Но не стоит преувеличивать масштабы. За активную позицию - 5.
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: ПАТРІОТ от Ноября 08, 2011, 22:04:28
Карта Гуляйпільського родовища.
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: ПАТРІОТ от Ноября 08, 2011, 22:08:55
Вопрос по поводу карьера очень спорный - у него есть как плюсы, так и минусы и его открытие должно решаться несомненно громадой на основе всякого рода экспертиз и заключений.
Минус - понятное дело ухудшение экологической обстановки.
Плюс - новые рабочие места и налоги в районный бюджет.
Но не стоит преувеличивать масштабы. За активную позицию - 5.

   Коли будеш возити свою дитину по онко лікарнях тоді поговоримо про наповнення районного бюджету....
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: ПАТРІОТ от Ноября 08, 2011, 22:20:43
А ці діаграми для гуляйпільців які турбуються про наповнення бюджету району та про робочі місця з прямим виходом не на пенсію, а на кінець вулиці Ворошилова ( центральне кладовище  м. Гуляйполя для тих хто не знає, що це за місце). Що звичайно дуже актуально для нашої держави зараз в зв"язку з відсутністю грошей в ПФУ.
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: ПАТРІОТ от Ноября 08, 2011, 22:21:54


Кадриль вокруг Гуляйпольского рудника.
Фигура очередная – иностранная


Как сообщил официальный сайт Запорожской ОГА, в позапрошлую среду,
12 октября, состоялось совещание с участием губернатора Бориса Петрова,
его заместителей Петра Гончарука и Ларисы Мефедовой, а также предста-
вителей властей Гуляйпольского района, на котором собранию были пред-
ставлены очередные желающие инвестировать разработку Гуляйпольского
месторождения магнетитовых кварцитов. На сей раз это была делегация ка-
надской компании Forbes & Manhattam. На встрече ее вице-президент Фархад
Абасов сказал, что компания планирует вложить от трех до пяти миллиардов
долларов США инвестиционных средств. Правда, власти предупредили по-
тенциального инвестора, что решение требует согласования с громадой.
Карьер разрабатывать
нельзя оставить
Так вот напомним, что «МИГ» на
протяжении шести лет [в послед-
ний раз – в апреле 2011 года] пи-
шет о попытках различных фирм
приняться за разработку рудника,
с чем категорически не согласны
жители Гуляйпольщины, местные
общественные и экологические
организации. Вот и сейчас от
ОО «Гуляйпільська громада» в
редакцию пришло письмо, в ко-
тором активисты напоминают о
причинах сопротивления.
На этих территориях распо-
ложены несколько памятников
исторического наследия, а так-
же три природных заказника.
Содержание железа в руде не-
высоко. Гидрогеологические ус-
ловия разработки определены
как очень сложные. В границах
месторождения находится семь
водоносных горизонтов. Если
воду при разработке начнут от-
качивать, то будут уничтожены
почти три тысячи гектаров пло-
дородных пахотных земель. К
тому же, жители лишатся чистой
питьевой воды. Взрывные рабо-
ты в карьере угрожают целости и
сохранности пятиэтажек в Гуляй-
поле, которое находится всего в
пяти километрах от предполага-
емого места разработки. Пыль
от взрывов будет содержать
половину таблицы Менделеева.
И этот перечень можно продол-
жать.
Еще в 2006 году громада Гу-
ляйполя собрала несколько ты-
сяч подписей против разработки
рудника. Чуть позже были при-
няты решения Зализнычного
сельсовета, Гуляйпольского рай-
совета и Гуляйпольского горсо-
вета, в которых также выражено
негативное отношение к разра-
боткам.
Какие еще общественные слу-
шания должны быть проведены,
чтобы чиновники убедились, что
гуляйпольцы абсолютно и совер-
шенно возражают против того,
чтобы богатые земли преврати-
ли в груды отвалов, испортили
воду и воздух из-за чьих-то ин-
тересов? Или при каждой смене
власти их ожидает очередное на-
ступление?
Что за фирма
Forbes&Manhattam?
Интересен еще один момент.
В сообщении пресс-службы За-
порожской ОГА название ка-
надской компании отражено
как Forbes&Manhattam. Между
тем, все поисковые системы от-
казываются сообщать сведения
об этой компании, при наборе
этого названия выдают ошибку
и предлагают буквосочетание
Forbes&Mahattan.
Может, на сайте ОГА просто
опечатка? Но тогда получается
интересная картина. На сайте
www.forbesmanhattan.com го-
ворится, что Forbes&Manhattan –
это ведущий коммерческий банк,
глобально сосредоточенный на
природных ресурсах. Он рабо-
тает с многочисленными компа-
ниями по пяти направлениям, в
том числе и по добыче руды. Но
адрес представительства в Укра-
ине на сайте не указан.
В нашей стране работает толь-
ко одна компания, связанная с
Forbes&Manhattan, – это Black
Iron со штаб-квартирой в То-
ронто, которая два года назад
приобрела у Виктора Пинчука
ООО «Шимановское Стил» и
ООО «Зеленовское Стил» [ме-
сторождения в Криворожском
бассейне]. Оба предприятия за-
регистрированы в Украине и
владеют лицензиями на разра-
ботку соответствующих место-
рождений железных руд сроком
до 1 ноября 2024 года и 1 ноября
2014 года соответственно. Black
Iron в конце марта 2011 года
осуществила IPO на Торонтской
фондовой бирже и привлекла
35 миллионов канадских долла-
ров [37 млн долларов США]. В
документах компании указано,
что приоритетным для Black Iron
является изучение и разработка
Шимановского месторождения.
При этом отмечается, что сейчас
идет процесс изучения и оценки
железорудных активов и эконо-
мическая целесообразность раз-
работки запасов пока не опре-
делена. Содержание железа в
Шимановском месторождении
31,8 процента, поэтому потре-
буется строительство обогати-
тельной фабрики. Заметим, что
никаких населенных пунктов, ни
ценных пахотных земель рядом с
этими месторождениями нет.
Зачем мы так подробно рас-
сказываем о Black Iron? Пото-
му, что единственная фирма,
связанная с Forbes&Manhattan,
полностью занята разработкой
Шимановского месторождения
на Криворожье. Трудно предста-
вить, что она возьмется еще за
один проект в 100 раз дороже,
да еще обремененный получени-
ем всевозможных согласований,
разрешений и развитием инфра-
структуры.
Если же побывавшие в Запо-
рожской ОГА канадские инвесторы
представляют какую-то
другую компанию, связанную с
Forbes&Manhattan, то было бы ин-
тересно узнать, почему банк эту
связь скрывает. Наконец, если
в сообщении пресс-службы ОГА
нет опечатки, созвучие названий
[кроме последней буквы] и рас-
положение штаб-квартиры обеих
компаний просто изумительно.
Но в этом случае любопытно уз-
нать, где именно в Украине заре-
гистрирована Forbes&Manhattam,
и чем она занимается?
Региональные офисы бан-
ка, согласно данных сайта
www.forbesmanhattan.com находят-
ся в:
Toронто, Канада [штаб-квартира];
Бейжинге [Beijing], Китай; Бело
Хоризонте [Belo Horizonte], Бра-
зилия; Боготе, Колумбия; Каире,
Египет; Калгари, Канада; Хо Ши
Мине, Вьетнам; Иоганнесбурге,
Южная Африка; Лос-Анджелесе,
США; Лондоне, Великобритания;
Монреале, Канада; Мумбаи, Ин-
дия; Рио-де-Жанейро, Бразилия;
Сиднее, Австралия; Улан-Баторе,
Монголия.

Газета "МИГ"  за 20 жовтня 2011р.
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: andy от Ноября 09, 2011, 06:28:06
Капитализация компании 37 млн $?
Контора-Ширма
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: ПАТРІОТ от Ноября 09, 2011, 12:36:30
Капитализация компании 37 млн $?
Контора-Ширма

І ще й при цьому косять під Канадський інвестеційний банк. А чиновники  роблять вигляд наче все класно, бабло рішає все...
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: ПАТРІОТ от Ноября 09, 2011, 12:47:48
 Коротко про те що таке газ Радон і звідки він береться;

   Радон – это инертный газ, не имеющий ни цвета, ни вкуса, ни запаха. Из трех изотопов радона (радон, торон и актинон), представляющих собой радиоактивные газы, наибольшую радиационную опасность для населения представляет радон-222. Этот радиоактивный газ образуется в результате радиоактивного распада радия-226, содержащегося в горных породах и постоянно поступает в атмосферу из земных недр. Радон может распространяться на большие расстояния от мест своего образования и накапливаться в атмосфере зданий. Как показали многочисленные исследования, объемная активность радона в воздухе жилых помещений может изменяться от нескольких Бк/м3 до 100000 Бк/м3.
 Справочно: Бк/м3 - единица измерения объемной активности радона в воздухе (Беккерель в кубическом метре воздуха помещения), 1Бк равен одному распаду за одну секунду.
     Распадаясь, радон испускает альфа-частицы, которые вызывают облучение поверхности кожи и легочной ткани. Кроме того, распад радона сопровождается образованием радиоизотопов свинца, висмута и полония. Продукты распада радона – радиоактивные твердые вещества, которые образуют так называемые аэрозоли – частицы настолько мелкие, что они могут очень долго находиться во взвешенном состоянии в воздухе, вместе с ним попадать в легкие и вызывать внутреннее облучение. Радон дает в среднем до 54% той дозы облучения, которую регулярно получает каждый житель Земли, при этом реальные дозы могут весьма существенно (в десятки и сотни раз) отличаться от усредненных. Согласно современным познаниям, риск смерти от заболевания раком легких, связанный с повышенной объемной активностью радона в воздухе зданий, представляется наиболее значительным.
   
      Радий

Химически радий (Ra) представляет собой элемент II группы периодической системы Д. И. Менделеева, относящийся к щелочно-земельным металлам. Атомный номер 88, атомная масса 226,0254. Радиоактивен, что нашло отражение в его названии. Латинское название радия - Radium происходит от другого латинского слова radius, что означает "лучистый". Наиболее устойчивым изотопом является радий-226 (226Ra), образующийся при распаде урана. Период полураспада радия-226 составляет 1600 лет, в процессе распада образуется радиоактивный газ радон. В природе радий встречается в урановых рудах, причем как правило наряду с изотопом 226Ra встречается и изотоп радий-228 (228Ra).


   Опис що таке газ Радон таблиці (взяті в обласній СЕС, доречі не для массового просмотру) про перевищення вмісту норм цього газу в Гуяйполі на 68% для скептиків і для місцевих чиновників які увесь час посміхаються  коли їм говорять про  уранову руду яка міститься в Гуляйпільському родовищу.
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: ПАТРІОТ от Декабря 12, 2011, 22:24:56
 Питання до гуляйпільців.
Є бажаючі прийняти  участь в захисті рідного краю від знищення кар"єром?
хоробрі є?
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: vitor от Декабря 13, 2011, 08:53:28
Питання до гуляйпільців.
Є бажаючі прийняти  участь в захисті рідного краю від знищення кар"єром?
хоробрі є?
И тишина...........
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: ПАТРІОТ от Декабря 13, 2011, 10:21:23
Питання до гуляйпільців.
Є бажаючі прийняти  участь в захисті рідного краю від знищення кар"єром?
хоробрі є?
И тишина...........

 А питання серйозне, через кілька днів буде вирішуватися да чи ні карєру...
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: MAcK от Декабря 13, 2011, 19:26:07
Через скiльки та де?
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: ПАТРІОТ от Декабря 13, 2011, 21:32:06
Через скiльки та де?


 Зустріч з представниками так званої "канадської" фірми, число приблизно 20-22 грудня. точніше час і місце зустрічі буде пізніше.
   Хотілось би, що б не байдужі підтяглися та підтримали нас на тій зустрічі.  Думаю, що колись нас спросять наші нащадки "що ви зробили для захисту Гуляйполя від нашестя хапуг з донецька"
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: ПАТРІОТ от Декабря 15, 2011, 12:57:26

  Зустріч  відбудеться в с. Залізничному 22 грудня на 14-00 в селищній раді. Це буде відкрита сесія.
    Суть питання в тому , що якщо депутати дадуть погодження то карєр вже нічого не зупинить. Якщо не дадуть то карєр і донецькі пацани знову пролетять як і дві попередні спроби почати розробки.
   Кому не байдуже майбутнє нашого міста запрошую.
   Це буде той момент в житті міста коли бажаючі можуть довести, що "бидло масса" це не про нас махновців.
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: MAcK от Декабря 15, 2011, 13:19:36
с. Залізничному 22 грудня на 14-00 в селищній раді.
Де в Залiзничному знаходиться рада?
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: ПАТРІОТ от Декабря 15, 2011, 13:46:04
напроти ЖД вокзалу 2-поверховий будинок із силікату
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: ПАТРІОТ от Декабря 15, 2011, 22:25:19
   Знайшо в інеті інформацію що стосується Гуляйпільського родовища (нажаль не можу виложити. формат PDF, http://www.nbuv.gov.ua/portal/natural/Gmvktu/2001_2/12.pdf )
  цікава порівняльна таблиця Гуляйпільського і Криворіжського родовища % вміст металів.
По свинцю в Гуляйпільському у 8 разів більше чим у Криворізькому а точніше 26 кг свинцю на одну тону бідної жилізної руди.

   Що ж таке Свинець?
Нахождение в природе
        В земной коре свинца немного – 0,0016% по массе, но этот один из самых тяжелых металлов распространен гораздо больше, чем его ближайшие соседи – золото, ртуть и висмут. Это связано с тем, что разные изотопы свинца являются конечными продуктами распада урана и тория (Ось ще одне пояснення високої концентрації Радона в Гуляйпільскому районі ), так что содержание свинца в земной коре медленно увеличивалось в течение миллиардов лет.

Биологическое действие
 Свинец и его соединения — токсичны.
 Свинец проникает в организм через желудочно-кишечный тракт или дыхательную систему и разносится затем кровью по всему организму. Причем вдыхание свинцовой пыли значительно опаснее присутствия свинца в пище.( Виділив бо якраз в результаті вскришних робіт в кар"єрі повітря буде в нас лікувальним) В воздухе городов содержание свинца составляет в среднем от 0,15 до 0,5 мкг/м3. В районах, где расположены предприятия по переработке полиметаллических руд, эта концентрация выше.

Свинец накапливается в костях, частично замещая кальций в фосфате Са3(РО4)2. Попадая в мягкие ткани – мышцы, печень, почки, головной мозг, лимфатические узлы, свинец вызывает заболевание – плюмбизм. Как и многие другие тяжелые металлы, свинец (в виде ионов) блокирует деятельность некоторых ферментов. Было установлено, что их активность снижается в 100 раз при увеличении концентрации свинца в крови в 10 раз – с 10 до 100 микрограммов на 100 мл крови. При этом развивается анемия, поражаются кроветворная система, почки и мозг, снижается интеллект.
  Интересные факты
Согласно данным американских исследователей, уровень преступности в регионах, где концентрация свинца повышена, превосходит аналогичные показатели в тех местах, где окружающее менее отравлено свинцом. Обьследовав 3 тысячи областей страны, ученые заключают: уровень преступности в регионах с максимальной по стране концентрацией свинца в 4 раза превосходит показатели в областях, где концентрация свинца минимальна. Существует мнение, что свинец разрушает гормоны и химические соединения в мозге человека.

 

 
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: ПАТРІОТ от Декабря 16, 2011, 23:11:37
   Для порівняння залізних руд знайшов роботу про склад руди, про вміст свинцю в руді навіть не згадується....



РЕЗУЛЬТАТИ ДОСЛІДЖЕНЬ.
Кар’єра Полтавського гірничо-збагачувального ком-
бінату знаходиться в північно-східному напрямку на
відстані приблизно 2 км від м. Комсомольська Пол-
тавської області.
Місто Комсомольськ розташоване на березі р.
Дніпро; на відстані 6 км від міста знаходиться р. Су-
хий Кобелячок, яка є притоком р. Дніпро. Габарити
вищезгаданого кар’єру наступні: довжина по поверх-
ні – 6000 м, ширина – 2100 м, глибина – 330 м.
У родовищі Полтавського гірничо-
збагачувального комбінату руда має наступний
склад: Fe2O3 – 49–56,9%; FeO – 0,58–5,8%; SiO2 –
12,2–27,3%; Al2O3 – 0,63–5,16%; CaO – 0,04–0,27%;
MgO – 0,01–0,38%; Mn – 0,04–0,08%; TiO2 – 0,03–
0,14%; V2O5 – 0,01%; P2O5 – 0,04–0,16%; SO3 – 0,02–
0,12%; As2O5 – відсутній [4].



http://www.nbuv.gov.ua/portal/Natural/Vkdpu/2011_2_1/110.pdf
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: ПАТРІОТ от Декабря 17, 2011, 00:14:18
  робота    А.И. Каталенец, В.Б. Коваль  в подтверждение тектонических розломов в Гуляйпольском блоке..

http://www.nbuv.gov.ua/portal/natural/znpngu/2009_33_t1/3.pdf
http://www.nbuv.gov.ua/portal/natural/Gmvktu/2000_1-2/1.pdf

Цитировать
Вторая система тектони-
ческих разрывов (азимут простирания 295-315°) развита по всей площади КДСЗ
и переходит в Салтычанскую (Елисеевскую) купольную структуру. Направле-
ние этих разломов совпадает с Хортицкой и Днепровско-Дзержинской зонами
разломов северо-западного простирания, выраженными в Орехово-
Павлоградской структурно-формационной зоне и Приднепровском блоке, а
также с Сорокинской зоной разломов в Гуляйпольском блоке.
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: ПАТРІОТ от Декабря 19, 2011, 18:43:32
   Ще одна цікава робота, що стосується нашого краю . Для тих хто не зрозуміє про що тут іде мова.  Вчена має на увазі алмази та золото, але нам від такої радості одне горе . По тій причіні що добування золота та інших рідких металів  особливо шкідливе для здоров"я людини. Кому цікаво знайдіт в інеті як видобувають золото.


Дисертація кандидата геологічних наук Татарінова Олена Олександрівна
(скорочена)

Мета і задачі дослідження. Основна мета роботи – встановити вікові етапи формування зеленокам’яних поясів Приазовського мегаблоку. Для її досягнення поставлено такі задачі: розчленувати комплекс плагіогранітоїдів Гайчурського блоку; визначити час формування магматичних порід обіточненського комплексу Салтичанського антиклинорію і кислих магматичних порід у Сорокинській ЗС; встановити східну межу поширення плагіогранітоїдів шевченківського комплексу; виконати геохронологічну кореляцію зеленокам’яних поясів Приазовського та Середньопридніпровського мегаблоків; визначити вік порід області зносу осадових утворень Гуляйпільської брахісинкліналі і верхньої частини розрізу Сорокинської ЗС.
    Об'єкт дослідження: гранітоїди та вулканічні породи граніт-зеленокам’яних асоціацій Приазовського мегаблоку.
Предмет дослідження: U-Pb ізотопна геохронологія  гранітоїдних комплексів і метаморфізованих вулканічних порід.
Методи дослідження: петрографічний о
пис прозорих шліфів, аналіз проб на петрогенні і рідкісні елементи, дослідження циркону, а саме: вивчення морфології на електронному растровому мікроскопі та внутрішньої будови індивідів у полірованих зрізах; датування мономінеральних фракцій циркону уран-свинцевим методом.
Наукова новизна отриманих результатів. 1). На Гуляйпільському блоці вперше виділено низькокалієві гранітоїди діорит-тоналіт-тронд’ємітової асоціації віком близько 2,95–2,89 млрд років, які ймовірно, належать до ТТГ серії. Обґрунтовано розчленовування гранітоїдів  цього району  на  добропільський,  зеленівський*  і  шевченківський  комплекси. 2). Вперше встановлено вік кварц-плагіоклазових метапорфірів (3,16 млрд років) та ранніх плагіогранітів у Сорокинській ЗС (>2,95 млрд років) і цим обґрунтовано однаковий вік  Сорокинської  ЗС  та  зеленокам’яних  поясів  Середньопридніпровського  мегаблоку. 3). Встановлено архейський вік інтрузій габро і діоритів обіточненського комплексу на Салтичанському антиклінорії (2,91–2,85 млрд років). 4). Визначено палеопротерозойський вік (2,1 млрд років) Каратюцького і Каратиського масивів, які раніше корелювалися з мезоархейським шевченківським комплексом. 5) З’ясовано, що в області зносу метатеригенних порід Гуляйпільської структури і верхньої частини розрізу Сорокинської ЗС були присутні мезоархейські гранітоїди.
  Практичне значення отриманих  результатів. Отримані нові геохронологічні дані про вікове положення граніт-зеленокам’яних асоціацій Косивцівської та Сорокинської ЗС є  підставою для проведення відповідних змін у стратиграфічній схемі Приазовського мегаблоку і вирішення деяких важливих теоретичних питань геології Українського щита. Головним з них є висновок про одночасне формування мезоархейських зеленокам’яних поясів на Приазовському  та  Середньопридніпровському мегаблоках, що  вказує  на  акрецію цих блоків до кінця  палеоархею.  Виявлена  зональність у поширенні  архейських гранітоїдів
 різних типів у Косивцівському районі. Уточнена  область поширення гранітоїдів шевченківського комплексу у південній частині Приазовського мегаблоку. Геохронологічними даними підтверджено наявність детритового матеріалу мезоархейського віку в Гуляйпільській  брахисинкліналі і верхній частині розрізу Сорокинської ЗС. Надійне визначення вікового положення граніт-зеленокам’яних асоціацій Приазовського мегаблоку дозволяє обґрунтованіше прогнозувати  перспективність цих структур на корисні копалини.
Гуляйпільський блок. Характерною рисою багатьох інтрузій мезоархейських гранітоїдів Гуляйпільского блоку є наявність в них ксеногенної складової – древнього реліктового циркону. Це вказує на їхнє формування за участю реліктів ще більш древньої сіалічної кори.
Добропільський комплекс (3320±180 млн років). Інтрузії гранітоїдів добропільського комплексу розташовані в зоні  Добропільського розлому і в південній крайовій частині Ремівського блоку. Вони представлені кварцовими діоритами, плагіогранітами і гранодіоритами калієво-натрієвої серії. На діаграмі Ab-Q-Or їх точки разом із гранодіоритами шевченківського комплексу чітко розташовані на вапнисто-лужному тренді. Гранітоїди добропільського комплексу відрізняються від гранітоїдів шевченківського комплексу більшим вмістом калію і сумою лугів (рис.1). На діаграмі Чаппела і Уайта, яка використовується для геодинамічної типізації гранітоїдів (Chappel, White, 1974), фігуративні точки гранітоїдів добропільського комплексу потрапляють у поле гранітоїдів S-типу. Велика кількість ксенолітів свідчить про їх суттєву контамінацію більш древнім коровим матеріалом. Первинне відношення ізотопів стронцію в плагіоклазі та апатиті кварцових діоритів Добропільського масиву знаходиться в межах 0,7056–0,7061 (Артеменко та ін., 2002). У кварцових діоритах добропільського комплексу спектр розподілу РЗЕ сильно диференційований – Ce/Yb=17,1;Yb=3,6; Eu/Eu*=1,2 (Щербак та ін., 1991). Згідно з наявними геологічними та ізотопно-геохімічними даними, гранітоїди добропільського комплексу виникли внаслідок плавлення змішаного корово-мантійного субстрату в зоні  зіткнення Гуляйпільського та Ремівського блоків і можуть розглядатися як колізійні граніти. 
Шевченківський комплекс (2830±70 млн років). Гранітоїди шевченківського комплексу представлені на Гайчурському блоці гранодіоритами нормального ряду калієво-натрієвої серії. На діаграмі Na-K-Ca їхні фігуративні точки розташовані на межі тоналіт-тронд’ємітових і вапнисто-лужних полів, а на діаграмі Ab-Q-Or вони орієнтовані вздовж вапнисто-лужного тренду. На діаграмі Чаппела та Уайта фігуративні точки гранодіоритів шевченківського комплексу потрапляють у поле колізійних гранітоїдів S -типу.
Діорит-тоналіт-тронд’ємітова асоціація (2950–2890 млн років). Інтрузії низькокалієвих гранітоїдів діорит-тоналіт-тронд’ємітової асоціації (профіль свердловин 791–797), що розбурені в північній частині Гуляйпільського блоку,  складені діоритами і тронд’ємітами натрієвої серії, кварцовими діоритами і тоналітами калієво-натрієвої серії. На діаграмі О’Коннора – Баркера та Na-K-Ca фігуративні точки цих гранітоїдів потрапляють у поля тоналіт-тронд’ємітового складу, а на діаграмі Ab-Q-Or вони чітко орієнтовані уздовж габро-тронд’ємітового тренду магматичної диференціації. Вміст калію в них більше ніж удвічі нижчий, порівняно з гранітоїдами добропільського і шевченківського комплексів. При збільшенні SiO2, вміст K2O зменшується. Бачимо протилежні тенденції зміни вмісту калію з ростом SiO2 у гранітоїдах добропільського і шевченківського комплексів. Взаємопов’язані зміни вмісту петрогенних елементів, ймовірно свідчать, що гранітоїди діорит-тоналіт-тронд’ємітової асоціації належить до однієї диференційованої серії. Згідно з діаграмою Чаппела та Уайта, вони належать до гранітоїдів I-типу. Цей комплекс низькокалієвих гранітоїдів дуже схожий до порід TTГ серій граніт-зеленокам’яних областей.
   Гуляйпільський блок.
Діорит-тоналіт-лейкотронд’ємітова асоціація.  Тоналіти цієї асоціації (св.792, інт.202,0–203,0 м) являють собою дрібнозернисту порфіроподібну породу. За хімічним складом ця порода відповідає сімейству гранодіоритів нормального ряду натрієвої серії. Циркон тоналітів представлений кристалами гіацинтового і списоподібного типів з нечітко вираженими і заокругленими ребрами. Внутрішня будова кристалів зональна. Цей циркон характеризується істотно дискордантними значеннями ізотопного віку. Через близькі уран-свинцеві відношення, отримані за різними фракціями циркону, ізохрона не розраховувалася. Мінімальний ізотопний вік тоналітів Зеленівської синкліналі, прийнятий за ізотопним відношенням 207Pb/206Pb, дорівнює  2948 млн років.
Лейкотронд’єміти цієї асоціації  – грубозерниста лейкократова порода (св.795, інт.148,3 –153,2 м). За хімічним складом ця порода відповідає сімейству низьколужних гранітів нормального ряду натрієвої серії. Циркон представлено крупними, видовженими кристалами гіацинтового типу, із згладженими ребрами і несиметричними вершинами (рис.3, Ж). Переважають кристали з коефіцієнтом подовження 3,5 – 4,0 в окремих кристалах до 7. Колір циркону нерівномірний – від світло-рожевого до рожево-коричневого. Вершини кристалів часто мають коричневе забарвлення. Внутрішня будова зональна. У цирконі з тронд’ємітів виявлено незвичайно низький вміст торію (206Pb/208Pb = 301). Уран-свинцевий ізохронний  вік циркону із тронд’ємітів дорівнює 2891±23 млн років.
Згідно з отриманими петрохімічними та геохронологічними даними на Гуляйпільскому блоці поряд із добропільським і шевченківським комплексами виділяються низькокалієві гранітоїди діорит-тоналіт-тронд’ємітової асоціації з мінімальним віком близько 2,95 –2,89 млрд років.
Гуляйпільська світа. Продатовано кластогенний циркон кварцитів з нижньогуляйпільської підсвіти Гуляйпільської брахісинкліналі (св.624 Б, інт.438,0 – 455,0 м). У крупній фракції циркону спостерігаються зерна типового детритового циркону, кулястої та еліптичної форми з абрадованою поверхнею (рис.3, Д). У фракціях розміром менше 0,1 мм частково збереглися кристалічні форми циркону. Уран-свинцевий ізохронний вік циркону дорівнює 2900±100 млн років. Згідно з отриманими даними, в області зносу осадових порід Гуляйпільської світи переважали гранітоїди мезоархейського віку.
                              ВИСНОВКИ

       У дисертації наведено результати нових оригінальних ізотопних та геохімічних досліджень гранітоїдів в обрамленні зеленокам’яних поясів Приазовського мегаблоку. Одержані дані, дозволили вперше виділити вікові етапи у формуванні зеленокам’яних поясів Західно-Приазовського блоку і виконати їх хроностратиграфічну кореляцію з добре вивченими аналогічними структурами на Середньопридніпровському мегаблоці Українського щита. Головні висновки, які витікають з викладеного матеріалу, зводяться до наступного:
       3. На Гуляйпільському блоці виділяються низькокалієві гранітоїди діорит-тоналіт-тронд’ємітової асоціації з мінімальним віком 2,95–2,89 млрд років, подібні за петрохімічними характеристиками до гранітоїдів TTГ серії граніт-зеленокам’яних областей. Мезоархейські гранітоїди Гуляйпільського блоку розчленовуються на добропільський, зеленівський* та шевченківський комплекси
    7. В області зносу метатеригенних порід Гуляйпільської структури і верхньої частини розрізу Сорокинській ЗС переважали породи мезоархейської граніт-зеленокам’яної асоціації. Це вказує на їх перспективність на пошуки докембрійських розсипних  родовищ  благородних металів.



Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: ПАТРІОТ от Декабря 19, 2011, 23:27:57
ЗВЕРНЕННЯ
до громади  с. Залізничного

Вельмишановна громада селища Залізничного!


     Кілька років назад ми з вами вже боролися проти товстосумів які хотіли зруйнувати  наше  життя та понівечити наші родючі землі. Тоді завдяки нашій ініціативі та Вашій підтримці  ми змогли зупинити не чесних на руку ділків. Пригадайте збір громади на площі біля ЖД вокзалу під час якого жителі селища сказали своє категоричне НІ кар’єру, а також рішення селищної ради Залізничного проти розробки кар’єру, яке відіграло важливу роль в анулюванні ліцензії. 
     Але нажаль дерибанити рідну землю в нас зараз модно тому і не дають спокою різним незрозумілим фірмам наші багаті землі. Мулять  надра багатіям, хочуть ще більше збагатитися вивезти в офшори та привласнити доходи від продажу корисних копалин, які належать народу України. Навіщо будувати сучасні заводи для створення робочих місць чи тяжким трудом вирощувати хліб, краще і простіше купити пару екскаваторів десяток самосвалів і копай та продавай руду закордон і ніяких проблем.    Вдумайтеся в те що нам пропонують і що ми всі від цього будемо мати.
     Міліардні інвестиції ? В що? В перекопану, перериту екскаваторами територію з понівеченою екологією забруднену ізотопами  важких металів. Не придатну для ведення сільського господарства територію.
    Що ми прості люди будемо мати з тих інвестицій? Крім проблем .
   По перше, повна відсутність питної води. Уявіть Ви більше не матимете доступ до вашої відомої на увесь район доброї води. Ви цілком і повністю залежатимете від привозної води, і вже на завжди. Більш за все вам протягнуть водогін з помиями та каналізаційними стоками з забрудненого Дніпра.
  По друге. Вскришні роботи. Регулярні підривні роботи в кар’єрі. Як ви думаєте надовго вистачить міцності у ваших будинків коли поряд буде епіцентр землетрусів? Чи може ви вірите в добрих дядів, які будуть давати вам кошти на ремонт?
      Список негараздів можна продовжувати безкінечно . Екологічний стан стрімко погіршиться і головне непоправно тобто НАЗАВЖДИ! ( відторгнення родючих земель під гірничі відводи (кар’єри, відвали, шламосховища) запилення, загазованості повітряного басейну і потрапляння у сферу життя людини ( у води, грунти, повітря ) шкідливих хімічних сполук важких металів, сірки, азоту, вуглеводню, оксидів заліза, кремнію,урану  і т. д. ) ;
   Щоб ви уявляли що таке відвали. Висота відвалів в середньому складає 60 – 70 м, хоч деякі з них досягли вже стометрової відмітки. Довжина їх 3 – 4 км, ширина 1,5 – 2 км. Проектуються відвали висотою 120 м. Для наочності відвали Криворізького басейну можна представити у вигляді відсіченої піраміди з стороною основи 7,75 км і висотою 70 м . Загальна площа відчужених земель до 1990 р. досягла 69,8 тис. га,(площа орних земель гуляйпільщини становить близько 100 га) тоді як площа рекультивованих земель не перевищує 700 га, тобто близько 1 %. 
   Тільки уявіть силу наших вітрів і яку канцерогенну пилюку вони будуть здувати з новоутворених «пірамід».
      Викиди газу і пилу в атмосферу — неминучі наслідки сучасної технології видобутку залізних руд відкритим способом. Відвали Криворізького басейну в залежності від висоти ( 45 – 105 м ) виділяють за рік 42 – 65 тис. куб. м пилу. Шламосховища додають ще 30 – 70 тис. т.   залізо – кварцового пилу.
      Масовий вибух в кар’єрі призводить до утворення газопилової хмари об’ємом 15 - 20 млн. куб. м.. З неї протягом 2 – 5 годин в радіусі до 2 – 6 км випадає від 200 до 500 т пилу.
         Під час вибухових робіт у нас використовується в основному тротил, від якого вже давно відмовилися у всьому світі. Внаслідок цього у газопиловій хмарі утворюється великий об’єм токсичних газів ще й від тротилу. За онкозахворюваннями легень м. Кривий Ріг вийшов на перше місце. А яка ситуація з цією болячкою в Гуляйпільському районі  всім відомо. Можна ще довго перераховувати негативні наслідки розробки родовища, але скептики скажуть, що то не в нас і нас ці проблеми оминуть, так вони оминуть, якщо ми ще раз проявимо свою громадянську позицію відкинемо всі сумніви і одноголосно скажемо Ні кар’єру!!! 
    Доводиться  часто чути від людей думку, що з початком робіт з’являться нові  робочі міста.  А скажіть чи варті ті кілька сотень робочих місць  техногенної катастрофи, яка прийде на нашу землю? 
   Г.О. «Гуляйпільська громада» отримала листа від професора ДНТУ Волкової Т.П., в якому вона застерігає нас від неминучої катастрофи в наслідок розробки родовища. Ось кілька абзаців з листа.
     «(Карта редкометального оруденения Украинского щита масштаба 1:1500000 / Бочай Л.В., Галецкий Л.С., Колосовская В.А., Покидько В.Е.. - Киев: Геоинформ, 1995.) Гайчурская металлогеническая зона. Она сложена образованиями осипенковской свиты. В границах зоны выявлены многочисленные проявления и геохимические аномалии редких земель преимущественно иттриевой группы, редких металлов (цирконий, тантал, ниобий), урана, апатита, золота.»
     «Гуляйпольское рудное поле расположено на восток от Ореховской структурно-металлогенической зоны, в Конкско-Ялынской впадине и считается перспективным на золото и уран. Перспективы рудного поля относительно железных руд связываются с Гуляйпольской магнитной аномалией. В границах аномалии известно Гуляйпольское железорудное месторождение, связанное с железисто-кремнисто-сланцевыми образованиями архейского возраста. С магнетитом довольно часто ассоциируют акцессорные (радиоактивные) колумбит и пирохлор. В качестве основных примесей в магнетите -Cu, Ti, Mn, реже - V, Ge, Ni, Zn. В метасоматических образованиях возрастает роль Nb, Ta (Минералогия Приазовья . - К: Наукова Думка. 1980 - 432 с. ).
      В Гуляйпольской геологической структуре установлено большое число зон и узлов тектонических нарушений [З.А. Крутиховская и др. Глубинное строение и прогнозная оценка Украинской железорудной провинции. - К: Наукова Думка, 1971, с.151]. В этих местах обычно наблюдаются зоны ощелачивания и альбитизации, с которыми связано повышение содержаний редких и радиоактивных элементов.
 Экология
Горнодобывающие предприятия безусловно оказывают большое отрицательное воздействие на окружающую среду: почву, воду, воздух. Формируются техногенные аномалии содержания химических элементов, характерные для переработки руд определенного типа.
   Вещества, поступающие в атмосферу при добыче полезного ископаемого, аккумулируются почвами все время эксплуатации месторождения. Месторождения железистых кварцитов отрабатываются открытым способом (карьер), поэтому интенсивность воздействия его напрямую связана с площадью и глубиной карьера. Судя по глубине залегания руды и солидной площади Гуляйпольской структуры, они будут весьма значительны.    При попутной переработке пегматитовых жил с редкими и радиоактивными элементами, они будут распыляться в атмосферу, сорбироваться почвами, водами. В отвалах будут формироваться радиоактивные аномалии….
   К сожалению в нашем украинском «Кодексе о недрах» абсолютно не предусмотрены отчисления непосредственно в тот регион, где происходит добыча и наносится вред населению и природе. Мои последние статьи посвящены этим вопросам и доказательству необходимости изменения экологического законодательства, в котором четко должен быть решен этот вопрос. Но, к сожалению, добиться этого достаточно сложно. Поэтому, если можно остановить процесс освоения вашего Гуляйпольского месторождения, то это надо сделать! Тем более, что рядом находиться Криворожский бассейн, который вполне может обеспечить потребности не только Украины, но и других государств. Весьма негативная тенденция экспорта сырья (сырой руды), а не готовой продукции, еще более ставит под сомнение рентабельность отработки и поступления достаточной суммы денег на восстановление окружающей среды и здоровья населения. Эти затраты не смогут покрыть даже большое количество рабочих мест.»

Сьогодні на вас лежить відповідальність вирішити долю своєї землі.  Буде вона чистою та квітучою чи перетвориться на техногенну пустелю. Чи будуть здоровими ваші діти?
Не будьте байдужими до свого майбутнього!

Прийдіть на сесію селищної ради 22 грудня в 14-00, скажіть Ні розробці родовища

ЗРОБІТЬ СВІЙ ВИБІР!

Гуляйпільська районна громадська організація «Гуляйпільська громада»
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: andy от Декабря 20, 2011, 01:03:53
http://www.gulaypole.info
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: ПАТРІОТ от Декабря 20, 2011, 23:31:31
  Сесія обіцяє бути цікавою. Два центральних ТВ канали , один Запорізький зацікавилися темою і підтвердили свою присутність на сесії.
  Якщо хтось бажає щось розумне сказати на захист рідного краю  в об"єктив камери запрошую.
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: ПАТРІОТ от Декабря 21, 2011, 09:34:58
Україна Молода

Уперше інформація про таємні знахідки геологів біля легендарного Гуляйполя просочилася в народ наприкінці 70–х років минулого століття. Офіційно оприлюднили повідомлення про те, що під родючими чорноземами розвідано величезне родовище магнетитів. Але люди передавали з уст в уста страшне слово «уран», і ніхто не спростовував тієї версії.

 
Таємнича «залізна підкова»

Цікаві подробиці. Місцеві мешканці зафіксували із сімдесятих років до моменту розвалу СРСР кілька катастроф військових літаків у районі «залізної підкови». Таємнича руда залягає на відносно малій глибині у формі кінської підкови — від села Воздвижівки до села Дорожнянки, кілометрів на тридцять у довжину. Аномалія приховує в собі низку небезпек.

Перший транспортний літак Ан–12 зійшов iз курсу і вибухнув рожевим вогненним грибом на околиці Гуляйполя (в Спартаку) ще наприкінці 60–х років, зчинивши немало переполоху. Звісно, про надзвичайну пригоду жодної згадки в пресі не було і не могло бути. 1983 року військовий Ан–12, який базувався на аеродромі Мелітопольського авіаполку, виконував навчальні польоти уздовж річки Гайчур. Курсанти якоїсь миті втратили орієнтири на відрізку Воздвижівка—Пологи і були змушені піти на аварійну посадку, мало не врізавшись у хати села Копані Оріхівського району. А 1985 року на поле колишнього колгоспу «Заповіт Леніна» упав винищувач МІГ–19А Запорізького авіаполку сил протиповітряної оборони...

Військові серйозно стурбувалися: на розломі населених пунктів Новомиколаївка—Гуляйполе прилади гвинтових і реактивних літаків втрачають орієнтири. Тривалий час мешканці села Верхня Терса потерпали від радянських винищувачів, які виконували якісь складні фігури і «бомбували» звуком село. Очевидно, їхні прилади також зашкалювало і вони втрачали потрібну висоту.

Після 1991 року військова авіація просто опинилася припнутою до землі, тому інцидентів більше не траплялося.

Ще одна деталь. Улітку місцева метеостанція фіксує радіаційний фон у Гуляйполі на позначці 20—22 мілірентген, що на 10 вище, аніж у Києві. Дехто вважає, що після Чорнобильської біди руда активувалася. Хоча до 1986 року ніхто тієї радіації не вимірював. А райцентр упродовж десятиліть спокійно пив смачну воду із селища Залізничного. Коли ж спеціалісти перевірили її на активність, то вжахнулися, а влада мовчки перевела місто на інші артезіанські свердловини.

Дещо проливають світло на ситуацію працівники Велико–Білозерської геологорозвідувальної експедиції. Вахтовий бригадир С. Карпій розповідав, що у середині 80–х, коли бурильні установки наблизилися до станції «Гуляйполе», працівники почали відчувати дискомфорт, швидко втомлювалися і не витримували навантажень до кінця зміни. Після скарг і нарікань геологів на погіршення умов роботи міністерство розпорядилося скоротити вахти на один тиждень, збільшити оплату та видавати польовим працівникам продовольчі пайки за шкідливість. Інший геолог Є. Башмут підтвердив, що біля бурильних веж їх часто нудило, наставало незрозуміло від чого раптове запаморочення. Чимало людей з тих експедицій невдовзі повмирало, але ніхто не пов’язував причину їхньої смерті з роботою в гуляйпільських степах.

Як відомо, в СРСР на уранових копальнях застосовували працю засуджених за тяжкі злочини. Не дивно, що й під Гуляйполе збиралися надіслати значну кількість в’язнів. І цим керівництво країни видавало секретний план розробок покладів «чорної смерті». Принаймні колишнього начальника райвідділу міліції Гуляйпільського району Л. Чичканя терміново пiдвищили на посаді, призначивши начальником окремого підрозділу внутрішніх військ. Військ iще не було, а командира вже призначили. Наказ та інструкції привозили поважні люди в цивільному. Бараки для в’язнів мали споруджувати в селищі Залізничному. Передбачали розмістити там понад 16 тисяч «зеків», які б добували в шахтах таємничу руду. Приблизно скільки людей мешкає в Гуляйполі нині.

Терміново на території району було пробито 113 артезіанських свердловин. Планувалося перекачувати подрібнену руду трубопроводом у Запоріжжя на збагачувальний комбінат. Пуск виробництва намічали на 1988 рік. І, можливо, вибух на ЧАЕС урятував тоді Гуляйполе. Атомні програми почали заморожувати, а далі — скінчився Радянський Союз. Ніби можна жити спокійно.
Хто зупинить скоробагатьків?

Аж у 2004 році Гуляйполе сколихнула нова звістка: якесь ТОВ мало не 31 грудня, під самісінький кінець каденції тодішнього Президента, нібито «вибило» ліцензію і ось–ось заходиться розкопувати родючі грунти поблизу станції «Гуляйполе». Руду нібито вже будуть добувати відкритим методом, як біля Кривого Рогу. Хто бував у тих краях, бачив страхітливі «космічні пейзажі», червоний сніг узимку і підчервонене прання на сільських подвір’ях будь–якої пори року... А що станеться з Гуляйполем та сусідніми райцентрами, коли справді потужні роторні екскаватори вигризуть глибокі кар’єри? Тут же віють потужні вітри майже 300 днів на рік. Докочуються сюди й пилові бурі. І чи не вкриє радіоактивним порохом щедрі пшеничні та соняшникові лани від Запоріжжя до Донецька і від Бердянська до Дніпропетровська? Виробники олії схаменуться, та буде пізно, адже десятки тисяч тонн цієї продукції тоді навряд чи хтось у Європі купуватиме в них.

Єдиний, хто офіційно виступав проти ймовірних кар’єрів, був міський голова Гуляйполя Олександр Жигалко. Та його ще «кучмівські орли» швидко усунули з посади, а рідний брат нібито за сексуальні домагання потрапив за грати внаслідок скороспілого засідання суду в сусідній області . Уран – діло прибуткове, надто прибуткове, щоб не можна було зав’язати рота якомусь там меру містечка («УМ» писала про це).

Відтоді місцева влада відмовчується щодо майбутнього кар’єрів. А тим часом збурені загрозою відселення мешканці утворили Гуляйпільську громаду і вже провели кілька мітингів протесту. Чому ніхто не радиться з людьми? В столиці проводять громадські слухання щодо кожного скверика, а тут ідеться про загрозу масштабної екологічної катастрофи, і все – тихо. Гуляйпільський район і без цього кар’єру давно лідирує за кількістю ракових захворювань в області. Отож скоробагатьків має зупинити держава. Нехай покажуть економічні розрахунки. Якою буде вартість видобутої руди, скільком тисячам людей дешевий метод видобутку вкоротить віку?

Принаймні й без уранової складової магнетитові руди мають багато небезпек. Зазвичай вони насичені кобальтом і ванадієм, сполуки та випари яких є смертельно отруйними. Уявіть собі якість сільгосппродукції, «збагаченої» такими елементами через їх вивітрювання на значні території!

P. S. Минулого тижня мені зателефонували з Гуляйпільської громади: 22 грудня має відбутися сесія Залізничної селищної ради, і є інформація, що «братки» з Донбасу тиснуть на депутатів задля прийняття потрібного їм рішення. Гуляйпільська громада знову виступає на оборону. Але хіба питання про розробку уранових руд — у компетенції селищної ради? Чи «братки» вже й iз МАГАТЕ домовились?
Олександр МИХАЙЛЮТА,
публіцист
http://www.umoloda.kiev.ua/number/2000/219/71239/
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: ПАТРІОТ от Декабря 22, 2011, 22:44:40
Сесія відбулася….  :)
Обговорення питання відкриття кар’єру тривало 2 години. Від копачів було 4  представника. Ну так, щоб без матюків скажу, що макаронів на вуха людей представниками так званої «канадської» фірми було виплеснуто не одне відро, мутили юлили, за що в кінці сесії і отримали від депутатів селищної ради вибачте «дулю з маком».
     З обіцянок було все що тільки може прийти в голову дороги,дитячі садки, школи, робочі місця, соцпакети для робочих, житлові будинки, зарплата кожній прибиральниці 5000 тисяч гр.,  договорились до того, що пенсіонерки будуть теж працювати, в банях :D!?))) Що звичайно визвало сміх в залі…. Одним словом все буде в шоколаді ви тільки дайте погодження .     
        Блондинка , яка відповідала  за «лапшу» по радіоактивним матеріалам посилаючись на роботу Ленінградського дослідного інституту  1980-4рр., сказала, що в родовищі нічого такого радіоактивного немає, і по газу радону  який свідчить про радіоактивність в нас все в шоколаді, коли я показав таблицю (виложена в цій темі) про перевищення норми по радону-222, нічого розумного не змогла сказати, і зморозила що в неї дані за 1984 рік а моя таблиця за інший рік тому і така ситуація з радоном. (Але чомусь забула розповісти що в Союзі до Чорнобиля тема радіації взагалі була закрита для народа. )  Не хочу ображати усіх гарних жінок , але блондинки іноді жгут…
     І таких ляпів було безліч, почали розповідати, що буде тільки  шахта, Світлана Корзун зробила зауваження, що вона була присутня в ОДА коли вони говорили тільки про кар’єр,  тоді вже з’ясувалося що і ГОК треба будувати хоча спочатку говорили , що його не буде… Про воду взагалі цирк був, геолог забрехався то вона буде то її не буде  ??? місцеві жителі таки видавили з нього правду і геолог з трудом видавив «вода поступово зникне». Окремо хочу сказати за лікаря з нашої районної  лікарні Северин Юрія  8)який не побоявся, прийшов на сесію і коли тема зайшла про онкозахворюваність,  що в нас наче все добре підвівся і сказав , що ми перші в області…. На, що блондинка зморозила що ми з вами  тіпа не ті бутерброди кушаєм… :o.   
    Під кінець нерви в гостей почали здавати, в геолога вискочила така фраза, що ; не хочете кар’єра тоді «здихайде від голоду» :'(… до чого це сказано….?  Людей це звичайно дуже обурило…. повірте сумно таке слухати було…
      Від влади Гуляйполя були присутні  Гура А.П., Науменко П.П., і Попович А.А. Під час обговорення до Поповича голови райради звернулася депутат від селища Залізничного з питанням; якщо «канадці» звернуться до районної ради з таким же зверненням про дозвіл…. Відповідь була приблизно такою; що без врахування думки людей ніяких рішень приймати не будуть, дай бог щоб так все і було….
     Завершив виступ від громади Власенко О.П.,  нажаль я не можу передати те як говорив він, але було це приблизно так наче вийшов Мужик зібрав отих наглюків і по одинці кожного пришпилив до стінки. :-X Збуджені  і веселі «канадці» на початку під кінець сиділи опустивши голови, як двієчники в школі. В кінці обговорення Представник канадської фірми підвівся і хотів щось заперечити, але хлопець із залу кинув репліку «ви вже все що хотіли сказали, сідайте», і люди теж відмовився його слухати…
    Ну і головне, це велика подяка всим небайдужим хто приїхав з Гуляйполя , жителям селища велике спасибі за чітку позицію, звичайно депутати селища молодці  одноголосно сказали хлопцям з «канади» ДОПОБАЧЕННЯ! Голова селищної ради Чуб Ігор Леонідович теж молодець гарно провів сесію, а міг зробити сесію закриту, на тіхаря зробити одобрямс, а ми б  з вами так ні про що і не дізналися.  Окремо вклоняюсь перед журналістами їхня присутність на таких заходах дуже необхідна завдяки їм кожне сказане слово стає історією , кожне слово брехні або лапші записане.. Були присутні ІСТВ , ТРК ЗАПОРІЖЖЯ, Суббота +.  Щиро вдячний  Корзун Світлані, маленька тендітна жіночка вийшла до трибуни і конкретно по пунктах розповіла хто є хто. Ларисі Малій  журналісту з ТРК Запоріжжя  окреме спасибі, вона вже не перший раз приїжджає до Гуляйполя і видає в ефір сюжети неудобні владі. Взагалі жінки в нас набагато мужніші чим чоловіки…
   Да,  і буду не щирим, якщо не признаюся, що всі одноголосно були проти кар’єру. Таки один був і "за", так сильно репетував >:D за кар’єр, це директор ремзаводу що на с.  Залізничному товариш Семенюта , ну що ж його теж зрозуміти можна амбіції бути директором ГОКа  не дають спокою….

Бій виграли, але війна попереду…..
     
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: backyard от Декабря 22, 2011, 23:21:58
Молодцы. Был в сельсовете по службе около 15:00 - пару остроумных реплик из зала ухватил))). Думаю все прошло добротно. Но мне кажется, что это только прощупывание почвы со стороны канадцев - просто так никто не уйдет.
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: andy от Декабря 22, 2011, 23:27:24
Мы представители канадской оптовой компании.. мы хотим вас отоварить ©
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: vitor от Декабря 23, 2011, 08:30:38
"блондинки іноді жгут"....... "и иже с ними"
Все таки, от кого  "эти представители канадской фирмы".?
А Вы, ЗЕМЛЯКИ- МОЛОДЦЫ!!!!!!
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: ПАТРІОТ от Декабря 23, 2011, 09:21:40

Все таки, от кого  "эти представители канадской фирмы".?


Днепропєтровск і Кривий-Ріг.
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: ПАТРІОТ от Декабря 25, 2011, 13:41:21
   Хоч сесія і закінчилася в Залізничному, але резонанс від сказаних слів на ній звичайно ще навіть не починався по ті простій причіні, що журналісти зараз переварють  відзнятий та записаний матеріал. А як кажуть в народі слово не горобець....
  В мене наприклад після сесії навіть не повертається язик сказати на інвесторів якесь гарне слово крім  одного "Земельні аферисти".
   Нажаль місцева влада так береже вуха Гуляйпільців, що навіть не спромоглася направити представника районки на сесію щоб вона могла донести до жителів району ситуацію з пришестям канадських інвестицій на нашу землю. Звичайно в цьому нічого дивного немає така вже в нас влада, любить тишком нишком справи робити. А те, що мовчить так це самі ми і винні, що не вимагаємо від влади звіту... Хоча  я особисто не розумію людей, Вам готовлять екологічну катастрофу ! А всі навколо голову в пісок....
  Хоча, в газову камеру люди теж добровільно йшли......

Нажаль не вийшло записати повністю виступ представника канадського інвестора, але кінець промови теж нормальний.



 
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: ПАТРІОТ от Декабря 25, 2011, 13:46:11
Блондика про онкозахворювання .
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: ПАТРІОТ от Декабря 25, 2011, 13:51:52
Про воду чи її відсутність
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: ПАТРІОТ от Декабря 25, 2011, 14:16:17
Місцеве жителька про роботу з геологами
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: ПАТРІОТ от Декабря 26, 2011, 16:49:51
Сьогодні цілий день по ІСТВ показують сюжет з минулої сесії. Сюжет повністю перекручений всі гострі угли згладили, все критечне вирізали. Хоча звичайно враховуючи що власник каналу сам розробляє родовища та копає кар"єри то нічого дивного в цьому немає
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: backyard от Декабря 26, 2011, 18:51:59
Сюжет "Здоров'я селян чи $3 млрд. інвестицій?" от 26.11.2011 года, канал ICTV.

Смотреть (http://fakty.ictv.ua/index/view-media/id/5872#main)
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: andy от Декабря 26, 2011, 19:32:36
Нормальный, объективный сюжет «со стороны»
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: ПАТРІОТ от Декабря 27, 2011, 13:15:31
http://zodtrk.zp.ua/tk_z_on_line.html


По цій адресі ТК "Запоріжжя" on-line сьогодні в 18-30 прямий ефір новин з матеріалом по сесії від 22 грудня.
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: Free thinker от Декабря 27, 2011, 20:02:01
http://www.youtube.com/watch?v=Nn69NY5P-pY
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: ПАТРІОТ от Декабря 27, 2011, 20:48:24
http://www.youtube.com/watch?v=cQM08Bt5hM4&feature=related
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: ПАТРІОТ от Декабря 27, 2011, 21:05:11
http://www.youtube.com/watch?v=JWht6yxSo2s&feature=related
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: backyard от Декабря 27, 2011, 21:15:54
Выпуск ЗОДТРК от 27.12.2011 года на ютюбе "потерли из-за продолжительности". Они сожалеют об этом.

http://www.youtube.com/watch?v=YlpspMhLYlY&feature=player_embedded

ТОВ "Гуляйполе Айрон" зарегистрировали еще в мае 2011 года. Готовились.

(http://savepic.su/1066842.png)
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: ПАТРІОТ от Декабря 27, 2011, 22:03:48
Мне нравится их дата регистрации в Мае месяце. 
   
Аферисты чортовы в апреле месяце хотели провести "громадські слухання"  без документов >:D

А теперь не имея лицензии на руках пришли землю просить под карьер, что противоречит всем правилам и законам.  Наняли какуюто лаборантку из института и геологу на самогон дали что бы потрындели на сесии.
    И вобще местная власть хоть бы потрудилась посмотреть на ихние документы может их уже давно розыскивают за земельные махинации.....
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: ПАТРІОТ от Января 07, 2012, 13:51:49
Под Гуляйполем возобновились попытки построить горно-обогатительный комбинат

 газета  "ПРАВДА"
Автор Максим ЩЕРБИНА №52  28.12.11 23:32




Село Зализнычне расположилось на въезде в Гуляйполе. Еще в 80-х годах прошлого века геологическая разведка обнаружила вокруг поселения внушительные залежи железной руды. Месторождение собирались разрабатывать – местным жителям даже запрещали строить новые дома, обещая скорое отселение. Но в хаосе перестройки и последовавшими за ней горячими 90-ми стране стало не до добычи полезных ископаемых. Попытки возвести под Гуляйполем ГОК возобновились в 2006 году, когда разработкой месторождения заинтересовалась донецкая индустриальная группа «Магнетит». Тогда гуляйпольцам удалось отстоять свое право на здоровую экологию. Но в 2011 году по району вновь поползли слухи о разработке карьера. На этот раз инвестиции из Донецка сменили миллиарды из Канады.

Канадские доллары
Миллионные долларовые вложения, рабочие места, «серьезные» зарплаты и социальные пакеты жителям села обещает некое ООО «Гуляйполе-Айрон», представляющее в Украине интересы канадской компании Forbes & Manhattam. О том, что такая компания в Канаде действительно существует, говорит тот факт, что 13 октября 2011 года с ее представителями встречался экс-губернатор Запорож-ской области Борис Петров. Приведем цитату с сайта ОГА:
«– Наша компания работает в горнодобывающей отрасли в 20-ти странах мира, – отметил вице-президент компании Forbes & Manhattam Фархад Абасов. – Схема нашей деятельности проста и прозрачна. Мы находим перспективное месторождение, вкладываем большие инвестиции в его разработку, выстраиваем менеджмент и реализуем сырье через биржу в Торонто, на которой работают более 60% всех горнодобывающих компаний мира. Сейчас Украина видится перспективной страной, в которую можно вкладывать большие деньги. В Гуляйполе намерены действовать так же, развивая не только добычу, но и инфраструктуру. По предварительным расчетам планируем вложить от 3 до 5 миллиардов долларов США инвестиционных средств».
В ответ Борис Петров подчеркнул, что область, конечно же, заинтересована в столь колоссальных инвестициях, но без разрешения местной громады, без проведения открытых слушаний проект запущен не будет.
Инвесторы не заставили себя ждать и почти сразу же, в октябре, направили письмо в Зализнычный сельсовет.

Глас народа
Заседание Зализнычного сельского совета, на котором на открытое обсуждение был вынесен вопрос разработки Гуляйпольского месторождения, состоялось 22 декабря. Помимо местной и районной власти, жителей села и представителей инвесторов, на ней также присутствовали СМИ и активисты общественных организаций. Несмотря на длительное живописание выгод, которые село получит от горно-обогатительного сосед-ства, решение местной громады – однозначное «нет» карьеру.
От миллиардных инвестиций местные жители отказываются не из банального упрямства. Люди уверены, что строительство ГОКа в такой близости от села неизменно приведет к экологической катастрофе. Тем более что, по неофициальным данным, Гуляйпольское месторождение богато не только железной рудой, но и ураном. Это косвенно подтверждается данными Запорожской областной СЭС – в Гуляйпольском районе самое высокое по области содержание в воздухе радона-222 (радиоактивный газ, образующийся в природе в ураноториевых месторождениях).
– Миллиардные инвестиции? Во что? В перерытую экскаваторами территорию, загрязненную изотопами тяжелых металлов? – спрашивает Сергей Левченко, член районной общественной организации «Гуляйпольская громада». – Разработка месторождения приведет к тому, что из района уйдет питьевая вода. Карьерный способ добычи ископаемых подразумевает взрывные работы – долго ли простоят рядом с эпицентрами взрывов дома, построенные 50 лет назад? Выбросы в атмосферу газа и пыли, уничтожение плодородной почвы – это не окупится никакими инвестициями.

Почему нет?
Помимо вопросов экологии, есть еще несколько моментов. Один из них – земли, под которыми залегает руда, уже давным-давно распаеваны между местными жителями. Только у железнодорожников здесь порядка ста паев – плюс паи жителей соседних сел. А какого-либо внятного механизма компенсации разработчики недр не предлагают.
Еще проблема – решение громады о создании заказника местного значения «Балка Резанная». Как раз на землях, которые хотят разрабатывать.
Вызывает сомнение у местных жителей и канадское происхождение инвесторов. Активисты «Гуляйпольской громады» провели небольшое интернет-расследование и выяснили, что Forbes & Manhattan – это банк, сосредоточенный на природных ресурсах, в том числе и на добыче руды. Но о существовании какого-либо представительства в Украине на сайте не упоминается. В нашей стране работает только одна компания, связанная с Forbes & Manhattan – это канадская Black Iron, которая два года назад начала разработку месторождений в Криворожском бассейне. Каких-либо данных об ООО «Гуляйполе-Айрон», помимо ее регистрации в Едином государственном реестре 5 мая 2011 года Гуляйпольской райгосадминистрацией, а также имени-фамилии руководителя – Сергей Грицай, – нет. Для представителя миллиардного инвестора это как минимум странно.
И, наконец, еще в 2006 году, во время первой попытки строительства ГОКа, в Гуляйполе было собрано несколько тысяч подписей против разработки рудника. Чуть позже такая позиция громады была закреплена в официальных документах – решениях Зализнычного сельсовета, Гуляйпольского райсовета и Гуляйпольского горсовета, которые никто не отменял.

P.S.
– 22 декабря сельская громада не дала своего разрешения на отвод земли, – подводит промежуточный итог сельский голова Зализнычного Игорь Чуб. – Возможно, теперь инвесторы пойдут по другим сельским советам – ведь на территории месторождения расположено не только Зализнычное, но и еще несколько населенных пунктов. Может быть, придется проводить общерайонный референдум. Очень многое будет зависеть от позиции власти района.


Справка
Приазовский железорудный район (Запорожская и Донецкая области) является первоочередной резервной базой сырья для черной металлургии Украины. Здесь промышленные запасы составляют 2958,8 миллиона тонн при среднем содержании железа 27,6%. Они подсчитаны в пределах Васиновского, Куксунгурского, Мариупольского и Гуляйпольского месторождений. Подготовленные еще 30 лет назад к промышленному освоению месторождения пока не эксплуатируются. Примерно треть из разведанных запасов района представляют собой легкообогатимые высококачественные магнетитовые кварциты Мариу-польского, Куксунгурского и Васиновского месторождений. Из приазовских месторождений (прежде всего Куксунгурского и Васиновского) можно получать железорудные концентраты с содержанием железа 69-72%, пригодные для применения в современной металлургии.

В ТЕМУ
Буквально на днях стало известно, что ООО «Индустриальная группа – Магнетит» почти завершила процесс получения разрешительных документов на строительство карьера и дробильно-сортировочного завода для разработки Одаровского месторождения мигматитов и производства щебня на территории Юрковского сельского совета Ореховского района Запорожской области.
«Индустриальная группа – Магнетит» уже имеет четыре разрешения на пользование недрами и подготовила техническую документацию для получения права аренды на земельный участок площадью 30,241 га на территории Ореховского района. На сегодняшний день для заключения договора аренды не хватает горного отвода.
Ориентировочная стоимость планируемого проекта – более 1,5 миллиарда долларов.

http://pravda.in.ua/publications/pod-gulyaypolem-vozobnovilis-popitki-postroit-gorno-obogatitelniy-kombinat?utm_medium=twitter&utm_source=pravda.in.ua
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: ПАТРІОТ от Января 07, 2012, 14:00:25
 Новина 2012 року 7 січня.

Цитировать
Запорожская ОГА выступает против разработки железорудных месторождений в Гуляйпольском районе – замглавы

http://www.interfax.com.ua/rus/eco/90943/


Запорожская облгосадминистрация (ЗОГА) выступает против разработки железорудного месторождения в Гуляйпольском районе из-за негативного отношения к этому вопросу местных жителей и возможного нанесения вреда экологии региона, сообщается в пресс-релизе ЗОГА со ссылкой на заместителя главы облгосадминистрации Александра Дудку.

"Никакие раскопки и строительство карьера, изменения ландшафта и природного фонда проводиться не будут. Позиция областной власти однозначна: прислушиваться к мнению жителей, которые выступают категорически против разработки месторождений", - сказал А.Дудка.

При этом замглавы ЗОГА ссылается на решение жителей с. Зализнычное Гуляйполького района, в котором высказывается протест против строительства горно-обогатительного комбината (ГОКа), а также на резонансные публикации в местных СМИ.

Согласно пресс-релизу, потенциальным инвестором строительства является компания "Гуляйполе-Айрон" - представительство канадской компании.

Ранее другая компания - ООО "Индустриальная группа - Магнетит", аффилированное с группой "Донецксталь", заявила о завершении процесса оформления документов на строительство карьера и дробильно-сортировочного завода для разработки Одаровского месторождения мигматитов и производства щебня на территории Юрковского сельсовета Ореховского района. Получены четыре разрешения на пользование недрами, однако отсутствует горный отвод на разработку месторождений полезных ископаемых. Общая стоимость запланированного проекта - более $1,5 млрд.

ООО "Гуляйполе-Айрон" зарегистрировано в Гуляйполе (Запорожская обл.) в 2011 году. Среди направлений его работы - подземная добыча железной руды (основная), производство хрома, марганца, никеля и пр., строительство предприятий энергетики, горнодобывающей и обрабатывающей промышленности, возведение строительных лесов, а также посредничество в торговле топливом, металлами, полезными ископаемыми и химикатами.

По данным на 24 мая 2011 года, двум физическим лицам - Николаю Положешнему и Леониду Косареву - принадлежит по 50% уставного капитала компании.

Уставный капитал ООО "Гуляйполе-Айрон" составляет 1 тыс. грн.


Люди добрі вчитайтесь в це речення! 
Цитировать
Уставный капитал ООО "Гуляйполе-Айрон" составляет 1 тыс. грн.
це устав фірми через яку пройдуть міліарди інвестицій ???
Як кажуть  без коментарів.....

P.S/ враховуючи що до виборів залишилося не так вже і багато, в зв"язку з цим риторика чиновників зрозуміла, цікаво якою вона буде в 2013 році після виборів?

Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: Махновка от Января 11, 2012, 11:55:00
Цветы, деревья и все красиво...
Что это за докладчик?  >:( Будем сотрудничать,говорит. Тьху!
Династии, поколения работников... М-да. Все в цветочках, дружно, по-семейному гнем горб на заграницу. А что? Честный докладчик, правду говорит, прозрачно и понятно. Чтоб уже наверняка дошло за каких лохов  нас принимают.

**
Онкозаболеваемость в Гуляйполе самая высокая по области. Думаю, врач врать не будет.

Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: ПАТРІОТ от Января 12, 2012, 10:29:27
Мариупольцы задыхаются от чистого воздуха.

http://www.0629.com.ua/news-18193.html 

Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: MAcK от Января 12, 2012, 17:18:13
Битая ссылка
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: andy от Января 12, 2012, 17:31:17
http://www.0629.com.ua/news-18193.html
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: MAcK от Марта 06, 2012, 20:05:55
Что-то совсем притихли. Неужели оставили в покое на время?
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: vitor от Марта 07, 2012, 09:06:57
Уставный капитал ООО "Гуляйполе-Айрон" составляет 1 тыс. грн. ;D :'(
Фирма посредник собирается и ...надеется инвестировать многомилионные  фин.вложения в карьер.Большие  люди за  ней стоят, большие деньги. И будут добиваться своего. Могут и добиться, только после выборов.А мнение  жителей и решения  местных властей(чиновника можно купить) ........ можно игнорировать.Роль сыграет как всегда  "гречка и растительное масло" для народа, чинушам - "бабки" и перспективы поработать в ООО........Все как Всегда.
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: MAcK от Марта 07, 2012, 11:11:48
А выборы когда?
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: vitor от Марта 07, 2012, 11:34:03
Если "избранные" не передумают,.... ??? то  наверное  осенью, в октябре
Название: Re: Знову повертається КАР"ЄР
Отправлено: ПАТРІОТ от Марта 13, 2012, 16:13:49
Запорожские чиновники зажгли инвесторам красный свет

 Автор Сергей ЛЕВИН
http://pravda.in.ua/publications/chinovniki-zazhgli-investoram-krasniy-svet


Областная власть отреагировала на публикацию в «Правде» (см. №52 от 29.12.11), где рассказывалось о намерениях бизнесменов начать разработку железорудного месторождения в Гуляйпольском районе. Напомним, недавно ООО «Гуляйполе-Айрон», представляющее в Украине интересы канадской компании Forbes & Manhattam, заявило о своих планах вложить в будущие рудники от 3 до 5 миллиардов долларов.


Разработку месторождения хотели начать в районе села Зализнычне. По данным ученых, Приазовский железорудный район (куда входит и наша область) является первоочередной резервной базой сырья для черной металлургии Украины. Здешние промышленные запасы составляют 2958,8 миллиона тонн при среднем содержании железа 27,6%.
Впрочем, местные жители инициативу многомиллиардных инвестиций не поддержали. Селяне выступили категорически против строительства будущего ГОКа, аргументируя это тем, что производство приведет к экологической катастрофе в регионе. Среди возможных опасностей – отравление водоносных слоев почвы, повышение уровня радиации, а также уничтожение плодородных земель, расположенных в зоне добычи руды.
Ситуацию в Гуляйпольском районе прокомментировал заместитель председателя Запорожской облгосадминистрации Александр Дудка, который согласился с аргументами местной общины.
– Никакие раскопки и строительство карьера, изменения ландшафта и природного фонда проводиться не будут. Позиция областной власти однозначна: прислушиваться к мнению жителей района, которые выступают категорически против разработки месторождений, – отметил замгубернатора.
В пресс-службе облгосадминистрации также отметили, что информация «Правды» о сомнительном происхождении компании «Гуляйполе-Айрон» подтвердилась. Структура была создана в мае минувшего года, а сведения о ней ограничиваются лишь фамилией директора. Других данных об инвесторе чиновники также обнаружить не смогли…


А  до сесії на Залізничному чиновники дружно сиділи  за столом з пацанами з "Айрон" проволили з ними наради в Гуляйполі  і все було гут...