gulaypole.info

Гуляйполе => Информация госорганов => Тема начата: backyard от Ноября 13, 2012, 10:03:05

Название: Виконавча служба: Впровадження електронних торгів
Отправлено: backyard от Ноября 13, 2012, 10:03:05
Міністерством юстиції України утворено робочу групу з питань впровадження системи реалізації арештованого державними виконавцями майна шляхом проведення електронних торгів.

До робочої групи увійшли представники Міністерства юстиції України, Державної виконавчої служби України, державного підприємства "Інформаційний центр” Міністерства юстиції України, структурних підрозділів територіальних органів Міністерства юстиції України, що забезпечують реалізацію повноважень Державної виконавчої служби України, та експерти.

На даний час, з метою доступу громадян до процедури торгів функціонує "Система реалізації конфіскованого та арештованого майна”, що являє собою публічний веб-ресурс за адресою https://trade.informjust.ua, який надає можливість користувачам Системи отримувати деталізовану інформацію про прилюдні торги (аукціони) з реалізації арештованого державними виконавцями майна.

На веб-сайті розміщуються текстові повідомлення про прилюдні торги, а також повідомленнями про результати проведення цих прилюдних торгів, надається можливість поршуку необхідної інформації.

За час існування Системи громадяни та юридичні особи виявили чималий інтерес до функціонування веб-ресурсу. Проте, у зв'язку із широким розвитком інформаційних технологій та з огляду на нові виклики часу, формат функціонування Системи потребує суттєвих змін та модернізації.

Зважаючи на прагнення Уряду активно розвивати та розбудовувати інформаційний простір в Україні, широко запроваджувати інформаційно-комунікаційні технології в усі сфери діяльності суспільства й держави, Міністерством юстиції України та Державною виконавчою службою України було вирішено забезпечити розробку нової системи реалізації арештованого майна. Форматом функціонування нової інформаційної системи було визначено "електронні торги”.

Система "електронних торгів” повинна забезпечити прозорість діяльності спеціалізованих торгівельних організацій та органів ДВС під час реалізації майна, надавати розшрену інформацію про майно (у тому числі його графічне зображення), дозволити здійснювати придбання арештованого майна з будь-якого місця за допомогою інтернет-технологій.

Створення нової інформаційної системи у першу чергу покликано полегшити доступ громадян та юридичних осіб до реалізації арештованого майна, та, у свою чергу, підвищити ефективність такої процедури реалізації майна.