Просмотр сообщений

В этом разделе можно просмотреть все сообщения, сделанные этим пользователем.


Темы - ПАТРІОТ

Страницы: 1 ... 3 4 [5]
61
                           Державний реєстр баз персональних даних ?
 А може , це  персональний дзвіночок на шиї  чи   персональне тавро на чолі  кожного громадянина України ???

     Теперішні органи влади мають дуже небезпечну НКВедешну звичку  всіх нас  “порахувати з максимальним  доступом до інформації про нас самих ” і бажано  за  нашою ж власною заявою   “ прошу розстріляти мене добровільно” .
     Нічого нового не придумали і  із базою персональних даних . Під час прийняття   ЗУ “Про захист персональних даних” так маніпулювали нормами   законодавства , що навіть юристу важко розібратись ,щось хотіли захистити власні мужі , чи наші з вами персональні дані ,чи власне право на необмежений доступ до інформацію про нас.   
       Відповідно до статті 1 Публічна інформація Закону України “Про доступ до публічної інформації”
“1. Публічна інформація - це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб'єктами владних повноважень своїх обов'язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб'єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим Законом.
2.Публічна інформація є відкритою, крім випадків, встановлених законом”.
    З гідно з  цією нормою  закону щодо громадянина України є відкритою публічна інформація відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб'єктами владних повноважень своїх обов'язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб'єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації. Тобто  вся інформація ,що якимсь чином попадає до цих органів  про громадянина  є відкритою публічною інформацією за виключенням конфіденційної інформації  встановленої ст.32  Конституція України,якою встановлено,що
“ Ніхто не може зазнавати втручання в його особисте і сімейне життя, крім випадків, передбачених Конституцією України.
Не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини”. 
   Так само і статтею 11 Інформація про фізичну особу Закону України “Про інформацію” встановлено ,що       
“1. Інформація про фізичну особу (персональні дані) - відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована.
2. Не допускаються збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та захисту прав людини. До конфіденційної інформації про фізичну особу належать, зокрема, дані про її національність, освіту, сімейний стан, релігійні переконання, стан здоров'я, а також адреса, дата і місце народження”.
   Статтею 21. Інформація з обмеженим доступом Закону України “Про інформацію” встановлено ,що     інформацією з обмеженим доступом є конфіденційна інформація.
2. Конфіденційною є інформація про фізичну особу, а також інформація, доступ до якої обмежено фізичною або юридичною особою, крім суб'єктів владних повноважень. Конфіденційна інформація може поширюватися за бажанням (згодою) відповідної особи у визначеному нею порядку відповідно до передбачених нею умов, а також в інших випадках, визначених законом”.
   Та статтею 7 Конфіденційна інформація Закону України “Про доступ до публічної інформації”  визначено ,що
“1. Конфіденційна інформація - інформація, доступ до якої обмежено фізичною або юридичною особою, крім суб'єктів владних повноважень, та яка може поширюватися у визначеному ними порядку за їхнім бажанням відповідно до передбачених ними умов.
Тепер проаналізуємо норми ЗАКОНУ УКРАЇНИ  “Про захист персональних даних”          статтею 1 ,якого встановлено ,що цей Закон регулює відносини, пов'язані із захистом персональних даних під час їх обробки.
      Статтею 2. Визначення термінів ЗАКОНУ УКРАЇНИ  “Про захист персональних даних”          встановлено наступне:
“У цьому Законі нижченаведені терміни вживаються в такому значенні:
суб'єкт персональних даних - фізична особа, стосовно якої відповідно до закону здійснюється обробка її персональних даних;
обробка персональних даних - будь-яка дія або сукупність дій, здійснених повністю або частково в інформаційній (автоматизованій) системі та/або в картотеках персональних даних, які пов'язані зі збиранням, реєстрацією, накопиченням, зберіганням, адаптуванням, зміною, поновленням, використанням і поширенням (розповсюдженням, реалізацією, передачею), знеособленням, знищенням відомостей про фізичну особу;
персональні дані - відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована;
згода суб'єкта персональних даних - будь-яке документоване, зокрема письмове, добровільне волевиявлення фізичної особи щодо надання дозволу на обробку її персональних даних відповідно до сформульованої мети їх обробки;
володілець бази персональних даних - фізична або юридична особа, якій законом або за згодою суб'єкта персональних даних надано право на обробку цих даних, яка затверджує мету обробки персональних даних у цій базі даних, встановлює склад цих даних та процедури їх обробки, якщо інше не визначено законом ”.
   Статтею 5. Об'єкти захисту  ЗУ   “Про захист персональних даних”       визначено ,що 
1. Об'єктами захисту є персональні дані, які обробляються в базах персональних даних.
2. Персональні дані, крім знеособлених персональних даних, за режимом доступу є інформацією з обмеженим доступом”.
 За статтею 11  ЗАКОНУ УКРАЇНИ  “Про захист персональних даних”  підставами виникнення права на використання персональних даних є:
“1) згода суб'єкта персональних даних на обробку його персональних даних. Суб'єкт персональних даних має право при наданні згоди внести застереження стосовно обмеження права на обробку своїх персональних даних;
2) дозвіл на обробку персональних даних, наданий володільцю бази персональних даних відповідно до закону виключно для здійснення його повноважень”.
     Із аналізу  вищезазначеного законодавства  виходить ,що персональні дані про фізичну особу  є інформацією з обмеженим доступом тобто  конфіденційною  інформацією   ,  зокрема, дані про її національність, освіту, сімейний стан, релігійні переконання, стан здоров'я, а також адреса, дата і місце народження , потребує  згоди   або дозволу  на її збирання, зберігання, використання та поширення фізичної особи  і яка може поширюватися у визначеному  фізичною особою  порядку за її бажанням відповідно до передбачених нею умов.
    І таким чином кожній фізичній особі  держави треба замислитись чи це її особисте бажання  надавати згоду та дозвіл на  обробку персональних даних , чи це виключно  бажання органів влади тримати під контролем власних громадян.
   Тому я би радила всім громадянам не мати такого саме, власного  бажання надавати згоду та дозвіл на  обробку персональних даних , що позбавить їх від несподіваних проблем , а їх роботодавців від обов'язку , як володільця  бази персональних даних   обробляти ці данні за  законом або за згодою суб'єкта персональних даних ,або як говорю .
  Крім  того  радим роботодавцям у своїх бухгалтерських , банківських  та інших документах  не фіксувати  і не використовувати дані про національність, освіту, сімейний стан, релігійні переконання, стан здоров'я, а також адреса, дата і місце народження  робітників.
    І тоді  роботодавець не є володільцем будь-якої  персональної бази  і немає відповідальності   зазначеної у  Законі України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення законодавства про захист персональних даних
Верховна Рада України постановляє:
I. Внести зміни до таких законодавчих актів України:
1. У Кодексі України про адміністративні правопорушення (Відомості Верховної Ради УРСР, 1984 р., додаток до N 51, ст. 1122):
1) доповнити статтями 188-39 і 188-40 такого змісту:
"Стаття 188-39. Порушення законодавства у сфері захисту персональних даних
Неповідомлення або несвоєчасне повідомлення суб'єкта персональних даних про його права у зв'язку із включенням його персональних даних до бази персональних даних, мету збору цих даних та осіб, яким ці дані передаються, -
тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від трьохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Неповідомлення або несвоєчасне повідомлення спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань захисту персональних даних про зміну відомостей, що подаються для державної реєстрації бази персональних даних, -
тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Повторне протягом року вчинення порушення з числа передбачених частинами першою або другою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, -
тягне за собою накладення штрафу на громадян від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від чотирьохсот до семисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Ухилення від державної реєстрації бази персональних даних -
тягне за собою накладення штрафу на громадян від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Недодержання встановленого законодавством про захист персональних даних порядку захисту персональних даних у базі персональних даних, що призвело до незаконного доступу до них, -
тягне за собою накладення штрафу від трьохсот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Стаття 188-40. Невиконання законних вимог посадових осіб спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань захисту персональних даних
Невиконання законних вимог посадових осіб спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань захисту персональних даних щодо усунення порушень законодавства про захист персональних даних -
тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян";
2) статтю 221 після цифр "18838" доповнити цифрами "18839, 18840";
3) пункт 1 частини першої статті 255 доповнити абзацом такого змісту:
"спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань захисту персональних даних (18839, 18840)".
2. Статтю 182 Кримінального кодексу України (Відомості Верховної Ради України, 2001 р., N 25 - 26, ст. 131) викласти в такій редакції:
"Стаття 182. Порушення недоторканності приватного життя
1. Незаконне збирання, зберігання, використання, знищення, поширення конфіденційної інформації про особу або незаконна зміна такої інформації, крім випадків, передбачених іншими статтями цього Кодексу, -
караються штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.
2. Ті самі дії, вчинені повторно, або якщо вони заподіяли істотну шкоду охоронюваним законом правам, свободам та інтересам особи, -
караються арештом на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.
Примітка. Істотною шкодою у цій статті, якщо вона полягає у заподіянні матеріальних збитків, вважається така шкода, яка в сто і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян".
II. Цей Закон набирає чинності з 1 січня 2012 року. 
Президент України
В. ЯНУКОВИЧ

 Кримінальний кодекс України
Стаття 330. Передача або збирання відомостей, що становлять конфіденційну інформацію, яка знаходиться у володінні держави
1. Передача або збирання з метою передачі іноземним підприємствам, установам, організаціям або їх представникам економічних, науково-технічних або інших відомостей, що становлять конфіденційну інформацію, яка знаходиться у володінні держави, особою, якій ці відомості були довірені або стали відомі у зв'язку з виконанням службових обов'язків, за відсутності ознак державної зради або шпигунства, -

караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.
2. Ті самі дії, вчинені з корисливих мотивів, або такі, що спричинили тяжкі наслідки для інтересів держави, або вчинені повторно, або за попередньою змовою групою осіб, -
караються позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
    І таким чином  на кожного громадянина  держава не надіне персональний дзвіночок на шию  чи   персональне тавро на  чоло ,а у роботодавця буде більше часу  займатись своїм прямим обов'язком “здійснювати на свій страх і ризик підприємницьку діяльність” .
       А для чого це необхідно  органам влади  ,  залишаю для   польоту фантазії....
       БАЖАЮ  успіхів у відстоюванні свого права бути  громадянами у власній країні.
 Юрист, голова ГО “Правовий простір” м.Сєвєродонецька , Рімма Білоцерківська
                                                                   

62
Цитировать
Служба безпеки України затримала п’ятьох міліціонерів у Києві.

Про це повідомив речник міністерства Володимир Поліщук в ефірі 5 каналу.

Він уточнив, що правоохоронці потрапили в поле зору СБУ через скаргу на їхню діяльність.

Під час операції підрозділу "Альфа" співробітники Дніпровського управління МВС відстрілювалися.

Раніше повідомлялося, що у Києві затримано начальника Дніпровського райуправління МВС та його заступника з оперативної роботи.

Українська правда


Опа 8) мінти з СБУниками не поділили доходи від наркотоговлі....

63
За дымовой завесой разговоров о пенсионной реформе и борьбе с коррупцией ловкие дельцы от власти воруют деньги в особо крупных размерах из Пенсионного фонда Украины, точнее, из всех его отделений и управлений! Преступная схема чрезвычайно проста. В стране работают сотни, а может и тысячи районных, городских, областных управлений Пенсионного фонда Украины.

 

С 1 февраля 2011 года всех начальников местных управлений в принудительном порядке обязали заключить договора с неприметной киевской конторой «Рога и копыта», которую мошенники, замыливая народу глаза, громко называют государственным предприятием «Информационный центр персонифицированного учета Пенсионного фонда Украины».

 

Согласно договорам, фирмочка начала дорого продавать всем местным управлением пенсионного фонда ... их же водителей и уборщиц! Для осуществления аферы эти две категории местных штатных работников формально приписали к «Рогам и копытам» в Киеве, после чего мошенники стали делать вид, что предоставляют какие-то услуги по организации работы этих самых водителей и уборщиц, хотя те как работали в своих отделениях, так и работают до сих пор. То есть, услуги дельцов оказались фиктивными. Зато деньги, которые местные отделения Пенсионного фонда перечисляют дельцам, настоящие.


Предлагаю для всенародного обозрения один из так называемых актов приема - передачи оказанных услуг, из которого методом простого арифметического подсчета получается, что когда, например, водитель, работающий в местном отделении Пенсионного фонда Украины считался бы непосредственно по месту своей работы, а не в конторе «Рога и копыта», то он стоил бы бюджету на сегодняшний день не более 3044 гривен 81 копейку. (2225,25 + 819,56 налогов).

 

Махинаторы же продают водителей по цене 4895 гривен 26 копеек каждому. Все накрутки на общую сумму 1850 гривен 45 копеек с человека - это чистый навар мошенников только с одной души всего за один месяц! На каждой уборщице также наваривают не менее двух тысяч гривен (стоимость этого живого товара комбинаторы оценили в 4 тысячи гривен ежемесячно).

 



 

Только из одного отделения воруют ежемесячно около 4 тысяч гривен! Каждая область Украины имеет в среднем 25 - 30 местных отделений Пенсионного Фонда. Мне пока известно об осуществлении этой масштабной аферы в трёх крупных украинских областях, в каждой из которых - одно областное, несколько городских и десятки районных управлений. Если 4 тысячи грн. (кража из одного отделения ежемесячно) умножить на среднюю условную цифру 27 (количество отделений в одной области), то получится уже около 108 тысяч гривен ежемесячно из одной области!

 

Из трёх областей ворюги крадут не менее 324 тысячи гривен за один только раз! За шесть месяцев текущего года уже украдено почти 2 миллиона (300 024 х 6) бюджетных средств путем отмывания их через подставную контору! Причем, так называемый «Государственный информационный центр ...» ещё сверху накручивает и лупит со всех пенсионных отделений налог на добавленную стоимость. А представьте себе, что воры накрыли этим мошенничеством всю Украину? И наваривают не только на водителях и уборщица? Вот это размах!


А ПРдуны ж обещали народу Украины, что больше не будут воровать и поборют коррупцию в государстве!


Кто у нас «смотрящий» за Пенсионным фондом? Неужели один Тигипко?


В чьи нечистые руки направлены эти денежные потоки? В руки Тигипко? Януковича? Азарова?Хорошковского? Могилева? Пшонки?


Воровать у пенсионеров - последняя степень нравственного упадка власти. Ганьба!


Если продолжить подсчеты, то вырисовывается страшная картина, которая может привести к народному восстанию и свержению режима воров. В Украине насчитывается 24 области, 490 районов, 118 районов в городах и в придачу 14 районов в АР Крым. Совершив несложные подсчеты, получим цифру почти в 12 миллионов гривен ежемесячно!


А сколько еще подобных сделок проводят на территории Украины «борцы с коррупцией»?
 

Послесловие

Открою маленький секрет: украинские патриоты продолжают высылать мне большую кучу подтверждающих документов.

Почему я разместил для всенародного обозрения именно этот «Акт»?

Во - первых, потому что он о моих земляках.

Во-вторых, этот шедевр свидетельствует о самых низких показателях ограбления по Украине - в других областях с водителей, уборщиц и других служащих крадут гораздо больше! Особенно мне понравились документы по Запорожской области.

В - третьих, спецслужбами бандюковичей сверхактивно проводится следствие на тему, каким образом случилась утечка сверхсекретной воровской служебной информации. Ищите, ищите, панове!  Вскоре случится утечка и о самом «следствии».

Кстати, все области Украины воры «накрыть» еще не успели, но процесс продолжается.


http://job-sbu.org/cherez-pensionnyiy-fond-kradut-12-millionov-griven-ezhemesyachno.html

64
Гуляйпольские школьники третью неделю не учатся
“по желанию учителей и родителей”


На прошлой неделе
в редакцию звонили родители
школьников,
которые учатся в разных селах
Гуляйпольского района.
Суть претензий одна:
уйдя на осенние каникулы
еще 22 октября, ребята
продолжают отдыхать и поныне.
Учителя тоже отдыхают –
за свой счет.
Звонившие просили выяснить, –
что это за безобразие?
В отделе образования Гуляйполськой РГА
нам сказали, что начальник отдела ушла
на пенсию, и.о. еще не утвержден, потому
детальную информацию нам дать не мо-
гут. Правда, подтвердили, что школьники
продолжают находиться на каникулах, а
учебный процесс будет возобновлен 14
ноября. О причинах столь длительного
отдыха порекомендовали интересоваться
у главы райгосадминистрации Алексан-
дра Дудки, с которым и были согласованы
сроки. Как на грех, Александр Иванович в
этот день пребывал в командировке, и про-
комментировать ситуацию согласился его
первый заместитель Александр Гура.
В райотдел образования об-
ратились часть учителей и ро-
дителей,
– рассказал Александр
Петрович, – которые говорили, что
зимние каникулы длятся слишком
долго, с 24 декабря по 10 января
.
В конце декабря это в основном
утренники, и решено начать зим-
ние каникулы позже, с 28 декабря.
Но приказ райотдела образования
о продлении осенних каникул из-
дан в соответствии с пунктами
3 и 4 Закона Украины «Про освіту».
Школы не выйдут за границы ра-
бочего учебного плана [до конца
года школьники будут учиться по
субботам]????? ]????? и общая продолжитель-
ность каникул не изменится.
Ни одно решение не получает однознач-
ного одобрения, возможно, поэтому, были
возмущенные звонки в редакцию. Но еще
раз повторю, что это была инициатива
учителей и родителей – для большей тор-
жественности праздника встречи Нового
года. У нас все для людей”, – уверил Алек-
сандр Петрович.

«МИГу» желание родителей и учите-
лей учиться по субботам показалось не-
сколько странным, и он обратился за
дополнительными пояснениями к на-
чальнику управления образования и
науки Запорожской ОГА Александру
Верозубову. “Режим работы учебных
заведений местной громады – это сфе-
ра райгосадминистрации, – рассказал
Александр Георгиевич. – Они могут само-
стоятельно определять сроки учебного
процесса, лишь бы школьники проучились
195 дней в году. Поэтому с целью эконо-
мии денег на отопление было принято
решение продлить осенние каникулы. Если
зимние каникулы сокращаются, то на-
рушения нет. А что касается того, что
учителей заставляют уходить в отпуск
за свой счет, то это безобразие. Но мне по
этому поводу никто не звонил



"МИГ"

65
 водитель обламав гаишника . смотрите не пожалеете. улыбка гарантирована.



66
"Межигорье" огородили 6-метровым забором и запретили над ним летать.
   Территории резиденции Президента Украины Виктора Януковича "Межигорье" присвоен статус зоны, запрещенной для полетов. Об этом сообщили в Госпредприятии обслуживания воздушного движения Украины.

"Украэрорух" отмечает, что статус запретной зоны этим землям было предоставлено не в связи с "Межигорьем", а потому, что поблизости находится Киевская ГЭС
    Кроме того, удалось выяснить, что "Межигорье" окружено шестиметровым забором. "В высоте забора вокруг резиденции можно убедиться путем сопоставления с милицейским автобусом "Богдан". Таким шестиметровым забором обнесена вся резиденция, кроме центрального въезда в нее",

http://mignews.com.ua/ru/articles/93148.html

67
 Так я так і не зрозумів де туман в Польщі Києві чи в когось в голові? ???




В частности, во время своего выступления Коморовский выразил сожаление, что из-за тумана Янукович не смог вылететь из Украины во Вроцлав.

"Я хочу выразить сожаление по поводу погоды, потому что сегодня эта важная для трех стран встреча проходит без Януковича", - сказал он.

Вместе с тем он выразил надежду, что Янукович все же прибудет в Польшу и сможет принять участие в трехсторонней встрече.

Президент Германии в своем выступлении также выразил надежду, что туман рассеется.

"Мы встретимся с Януковичем, когда спадет туман, и думаю, что с Украины спадет туман", - сказал он.

Вульф подчеркнул, что Украина, подписав соглашение о "Восточном партнерстве", присоединится к ценностям Европы.

68
В здании Донецкого облуправления Пенсионного фонда собрались ночевать 350 представителей общественных организаций.

Об этом сообщил представитель организации "Чернобыль-Еднисть" Владимир Сумароков, передает "Интерфакс-Украина".

Он заявил, что "никто не собирается уезжать".

По словам Сумарокова, протестующие намерены оставаться в здании облуправления ПФ на всю ночь, а со вторника начать бессрочную голодовку.



А ось і покращення життя для донецьких.....

69
11 ноября в Украине начинается "политический видеореферендум", направленный на прекращение полномочий президента Януковича и Верховной Рады VI созыва.

Как сообщает пресс-служба гражданского движения "Спільна справа", это будет "первый в мире политический видеореферендум", который инициировало само движение и ряд делегатов Народной Рады.

"Для того, чтобы принять участие в референдуме достаточно записать видеообращение к президенту и парламенту, в котором необходимо объяснить свое нежелание дальше терпеть их пребывание при власти", - сказано в сообщении.

"Текст обращения произвольный, однако заканчиваться обращение должно одинаково: "Вы уволены! Убирайтесь прочь!", - агитирует "Спільна справа".

После этого видеозапись должна быть размещена в Youтube с пометкой "видеореферендум", отмечает движение.

"К такому шагу инициаторы вынуждены были прибегнуть после блокирования властью всех попыток граждан провести референдум по прекращению полномочий президента и парламента традиционным способом", - объясняет "Спільна справа".

Инициаторы планируют собрать 3 миллиона обращений с тем, чтобы "продемонстрировать миру реальный уровень несогласия украинцев с правлением режима Януковича".

Движение считает, что такой видеореферендум "будет иметь не только общественные, но и правовые последствия, поскольку согласно ст.69 Конституции Украины народное волеизъявление реализуется не только через выборы и референдумы, но и через другие формы непосредственной демократии".
   

70
Судя по последним рейтинговым оценкам условий ведения бизнеса Doing Business группы Всемирного банка, на первый взгляд может показаться, что условия налогообложения для малых и средних предприятий в Украине существенно не изменились. Так, в прошлом году по этому показателю Украина занимала 181-е место среди 183 стран, да и в исследовании нынешнего года осталась там же — в тройке мировых аутсайдеров. Но на самом деле отечественная налоговая система претерпела серьезные качественные изменения. Причем особенно значительные — в отношениях между фискальными органами и малым и средним предпринимательством. Микробизнес, до этого момента не воспринимаемый налоговиками всерьез, сейчас рассматривается едва ли не как единственный ручеек, который должен спасти засыхающее озерцо госбюджета.

 Что бы там ни говорили рейтинги или чиновники, а в действительности давление на предпринимательство усиливается. Сначала «малышам» повысили пенсионные взносы. Потом предприятиям запретили признавать расходы по выплатам в пользу физических лиц, работающих на едином налоге. Это привело к банкротству тех операторов малого бизнеса, которые сотрудничали со средним и крупным бизнесом. И даже после отмены драконовского ограничения Налогового кодекса большинство предпринимателей, выдавленных с рынка, уже не смогут вернуться к своему бизнесу. Их места уже заняты конкурентами.

 Этого оказалось мало. Налоговики стали наращивать свою фискальную активность в сфере малого и среднего предпринимательства. Очевидно, у них просто нет другого выхода. В то время, как все крупные привластные бизнес-холдинги фактически выведены из сферы государственного контроля, налоговики вынуждены искать альтернативные источники бюджетных поступлений.

 Бизнес-волки, получив власть, направили всю мощь государственных волкодавов на стадо беззащитных бизнес-овец.

 Идет наступление по линии старых налогов, которые в Налоговом кодексе приобрели новые формы. Иногда налогоплательщики ощущают удары в самых неожиданных сегментах. Например, сейчас особо тяжелые бои развернулись на поле взимания экологического налога. К его уплате пытаются привлечь даже нищие жилищно-эксплуатационные конторы.

 Активизировалась налоговая разведка тех фискальных месторождений, которые до недавнего времени были terra incognita для украинского бюджета: вскоре начнутся первые бурения налоговых скважин на ниве частных услуг (уборщицы, аренда помещений, бытовые ремонты etc.).

 Широкомасштабно проводятся испытания новых методик борьбы за наполнение бюджетного корыта.

 Средний и малый бизнес всеми правдами и неправдами выдавливают из сферы НДС, лишая свидетельств налогоплательщиков, а значит, аннулируя задекларированные суммы налогового кредита. Делается это обычно иезуитскими способами с помощью сомнительного формализма в вопросах толкования некоторых неоднозначных норм действующего законодательства.

 Искусственно инспирируются условия, которые якобы свидетельствуют об «отсутствии по местонахождению» тех предприятий, которые не проявили лояльного отношения к требованиям власти. Лишая хозяйствующих субъектов статуса плательщика НДС, налоговики выдавливают их с обычных рынков. На «нагретые» места быстро приходят лояльные к власти бизнес-структуры.

 Те предприятия, которые добровольно зарегистрированы плательщиками НДС и получают доходы преимущественно от конечных потребителей, тоже оказались под угрозой исключения из почетных рядов НДС-плательщиков.

 Экономисты всего мира могут наблюдать в Украине уникальный эксперимент: НДС, который был изобретен в ХХ веке именно как налог на конечного потребителя (идея проста: кто больше потребляет, тот платит больше НДС), в Украине превращается в налог с малого бизнеса. Ведь именно малый бизнес, распространенный в основном в розничном сегменте экономики, чаще всего является последним звеном в длинной цепочке производитель—потребитель.

 Если отобрать НДС-регистрацию у тех, кто продает конечным потребителям, они де-факто переберут бремя НДС на себя. Пострадают прежде всего те, кто реализовывает товары с минимальными наценками. Чтобы выжить, они будут вынуждены поднимать цены.
 И если в их бизнес-сегменте есть крупные конкуренты со статусом НДС, то у бизнес-малышей нет шансов выдержать ценовые состязания. Масса предпринимателей и тех, кто на них работает, могут наполнить рынок труда. Самозанятые превратятся в безработных. Это безусловно приведет к общему уменьшению уровня зарплаты в стране.

 Однако под давлением оказалось не только предпринимательство. В последнее время фискальные правоохранители прессуют и тех, кто работает в сфере сопровождения предпринимательства. Все чаще на частные разговоры вызывают аудиторов, налоговых консультантов и адвокатов, имеющих доступ к деликатным сведениям о налоговой политике клиентов.

 Руководители налоговой службы откровенно не скрывают недовольства работой некоторых профессиональных изданий, играющих в Украине роль своеобразных Wikileaks, которые критикуют несовершенную государственную налоговую политику и сообщают предпринимателям о возможных алгоритмах сопротивления фискальному произволу.

 Передовики государственного «бюджетирования» добрались даже до судей. Тем судьям, которые принимают решение в пользу налогоплательщиков, в частных разговорах настойчиво объясняют, что нельзя кусать руку-кормилицу, что надо заботиться о наполнении бюджета, из которого собственно и финансируются суды.
 Если так пойдет и дальше, то найти справедливое решение налоговых конфликтов в суде будет очень трудно. Предпринимателям не помогут ни аудиторы, ни налоговые консультанты, ни юристы. Следовательно, сезон рубки оселедцев свободолюбивому бизнес-казачеству открыт. Но пойдет ли украинское предпринимательство в стойло? 

http://zn.ua/ECONOMICS/maloe_predprinimatelstvo_sezon_ohoty_otkryt-90951.html


    

71
Ні для кого не новина що з підприємців з початком 2011р., почали вимагати сплати додаткових пенсійних внесків. Але не кожен підприємець знає що все це вимагання чистої води шантаж держави проти підприємців. І схожа ця процедура по збору додаткових коштів на таку собі операцію бліцкриг.  Хто  цікавився цим питанням звернув увагу на те що по всій території України майже в один день УПФ в районах, містах виписали вимоги про сплату боргу це дата 02.02.2011р.. Можете сміятися , говорити що це випадково але факт є фактом. Звичайно що більшість підприємців не звернули уваги на ці листи щастя. А те що відбувалося далі вже свідчить про добре сплановану операцію держави проти своїх громадян , яких вона на початку 90 кинула на призволяще без роботи, без вкладів які згинули вмісті з СССР. І тепер там в києві в якомусь кабінеті показалося що уж занадто підприємці добре жити почали  і вирішили їх трохи потрусити. А питання потрусити виникло по тій банальній причині що міжнародний валютний фонд вимагав скорочення розходів на утримання державного апарату . Ось і вирішили чого своє скорочувати коли можна труснути підприємців і головне заразом припомнити підприємцям  за обпісяні штани в 2004 р., коли підприємці вийшли на вулиці ... 
   Далі буде.....

72
Канадці прагнуть інвестувати розробку Гуляйпільського залізорудного родовища

Голова Запорізької облдержадміністрації Борис Петров, його заступники Петро Гончарук та Лариса Мефьодова, представники районної та міської влади Гуляйполя у присутності представників громадськості району провели зустріч з делегацією канадської компанії «Forbes&Manhattam», яка виявила бажання інвестувати розробку Гуляйпільського залізорудного родовища.

- Наша компанія працює в гірничодобувній галузі у 20-ти країнах світу, - зазначив віце-президент компанії «Forbes&Manhattam»  Фархад Абасов. – Схема нашої діяльності проста та прозора. Ми знаходимо перспективне родовище, вкладаємо великі інвестиції у його розробку, вибудовуємо менеджмент і реалізуємо сировину через біржу в Торонто, на якій працюють більше 60% усіх гірничодобувних компаній світу. Наразі Україна бачиться перспективною країною, в яку можна вкладати великі гроші. Не так давно ми почали розробку залізорудного родовища в Канаді на півночі Онтаріо -  вклали туди більше 2 мільярдів доларів, побудували порт, створили 3 тисячі робочих місць. У Гуляйполі маємо наміри діяти так само, розвиваючи не лише видобуток, але й інфраструктуру. За попередніми розрахунками плануємо вкласти  від 3 до 5 мільярдів доларів США інвестиційних коштів.

Пропозиція канадців зацікавила представників обласної та районної влади.

- Безумовно, ми зацікавлені у таких інвестиціях, у розвитку інфраструктури Гуляйпільського району, у створенні робочих місць, - зазначив голова облдержадміністрації Борис Петров. – Тому налаштовані максимально сприяти вам. Але діяти ми будемо виключно в рамках законодавства. Такий масштабний проект неможливо реалізовувати без погодження  з громадою. А таке погодження можна отримати лише на громадських слуханнях, надавши населенню повну та правдиву інформацію щодо геологічних досліджень, гарантії екологічної безпеки та перспективного плану розвитку району, пов’язаного  з розробкою родовища.

Тож протоколом про наміри буде передбачено прискіпливе вивчення геологічних досліджень, що проводилися за радянських часів, організацію за рахунок компанії «Forbes&Manhattam» нових детальних досліджень за участю представників районної влади та громадськості, інші заходи, які б дозволили іноземному інвестору отримати підтримку з боку громади Гуляйпільського району.

http://www.zoda.gov.ua/news/13653/kanadtsi-pragnut-investuvati-rozrobku-gulyaypilskogo-zalizorudnogo-rodovisha.html

Страницы: 1 ... 3 4 [5]