Автор Тема: Псевдоволонтер, що привласнив кошти благодійників, отримав 1,5 роки в’язниці  (Прочитано 4168 раз)

andy

  • Hero Member
  • *****
  • Сообщений: 2 245
  • Карма: +1/-5001
    • Просмотр профиля
Зловмисника, який під виглядом волонтера привласнив понад 60 тисяч гривень, виділених громадянами на допомогу бійцям АТО, засудили до 1,5 роки ув’язнення.

Про це повідомляє сайт прокуратури Києва.

Встановлено, що у липні минулого року 36-річний чоловік розмістив у соціальних мережах оголошення про збір коштів для українських військовослужбовців, які воюють на Сході.

"У ході судового слідства доведено, що насправді жодного відношення до волонтерського руху цей чоловік не мав, а кошти, які на його банківську картку перераховували небайдужі патріоти, він привласнював", - наголосили у відомстві.

Щоб приховати свої злочинні дії, псевдоволонтер періодично відправляв на телефонні номери благодійників СМС-повідомлення зі словами подяки нібито від імені українських військовослужбовців та навіть вигадав історію про свій "полон".

"Суд, врахувавши доводи прокуратури та щире каяття обвинуваченого, визнав його винним за ч. 1 ст. 190, ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство) та присудив покарання у виді 1 року та 6 місяців позбавлення волі", - йдеться в повідомленні

Після проголошення вироку зловмисника було взято під варту у залі суду.

Українська правда. Київ
«Понял, что намазываю масло на хлеб очень уж по-бандеровски. А манера накладывать салат - вообще экстремистская. Теперь боюсь заваривать чай.»