Автор Тема: В Роздорах, (Пологівський район), тракторист знайшов вибухонебезпечні предмети  (Прочитано 5258 раз)

rescuer

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Сообщений: 799
  • Карма: +8/-0
  • Риск - дело благородное!
    • Просмотр профиля
    • Служба 01
В Роздорах тракторист знайшов вибухонебезпечні предмети



22  вересня  2010 року о 17 год. 30 хв. від керівника ТОВ «Агрофірма «Батьківщина»» до чергової частини Пологівського РВ ГУ МНС України в Запорізькій області надійшло повідомлення, що під час польових робіт трактористом сільгосппідприємства було знайдено вибухонебезпечні предмети.

На місце виїхала оперативна група Пологівського РВ ГУ МНС України в Запорізькій області, на чолі з начальником райвідділу підполковником служби цивільного захисту Олександром Семененком. При прибутті на місце, встановлено, що вибухонебезпечними предметами є мінометна міна калібру 81 мм, та бронебійний артснаряд, калібру 88 мм. Обидві знахідки німецького виробництва.
 


Співробітниками районного відділу міліції організовано цілодобову охорону знайдених вибухонебезпечних предметів.
Восени 1941 року в цій місцевості в повному оточені німецько-фашистських загарбників вела запеклі бої 18 армія на чолі з генерал-лейтенантом А.К. Смірновим. Дуже багато радянських воїнів загинуло в тих боях,  а разом з ними і сам командарм 18 армії.



Серед  Кінсько-Роздорівського степу, як пам’ять про військовий подвиг стоїть меморіал невідомим радянським воїнам, що загинули тієї осені в цій місцевості.

23 вересня керівники та представники ТОВ «Агрофірма «Батьківщина»», Пологівського РВ ГУ МНС України в Запорізькій області та піротехнічної групи АРЗ РВ ГУ МНС України в Запорізькій області поклали квіти біля меморіалу загиблим воїнам, неподалік від якого, були знайдені вибухонебезпечні предмети.



О 14 год. 30 хв. артснаряд та мінометна міна були транспортовані в спеціально встановлене місце, та знищені методом підриву, піротехнічною групою АРЗ РВ ГУ МНС України в Запорізькій області.
Кто не рискует, тот не пьет шампанского!

Для всех работников службы 101