gulaypole.info

Гуляйполе => Информация госорганов => Тема начата: backyard от Октября 09, 2012, 10:12:42

Название: Виконавча служба: Скасовано бланки строгої звітності
Отправлено: backyard от Октября 09, 2012, 10:12:42
Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виготовлення документів та бланків документів суворого обліку або звітності", яким скасувала застосування бланків суворого обліку в Україні.

Проект указаного закону було розроблено Міністерством юстиції з метою спрощення і здешевлення процедур, пов’язаних з реалізацією прав, свобод і обов'язків людини і громадянина, та посиленням прозорості здійснення таких процедур.

Підставою для такої ініціативи стала негативна тенденція, що спостерігається в Україні стосовно невиправданого ускладнення та збільшення витратності процедур, пов’язаних із застосуванням бланків суворого обліку.

Так, виготовлення документів чи бланків документів суворого обліку (суворої фінансової звітності, суворої звітності) є витратною процедурою, яка до того ж підлягає ліцензуванню. Зазначене впливає на вартість відповідного документа чи бланка документа і вартість послуг, що включають видачу таких документів. Відповідні витрати нерідко є невиправданими, оскільки не гарантують співмірного захисту від протиправних посягань на права чи власність кінцевого споживача, використовуючи при цьому як публічні, так і приватні ресурси.

Виходячи з цього, Верховна Рада виключила із 24 законів України положення, які визначають певні документи та бланки документів як документи (бланки документів) суворого обліку (суворої звітності, суворої фінансової звітності). Водночас, під час обговорення у Верховній Раді, із законопроекту було виключено положення пунктів 12, 20, 23 в частині виборчого законодавства.