gulaypole.info

Глобальное => Новости => Тема начата: andy от Апреля 10, 2015, 15:09:37

Название: Псевдоволонтер, що привласнив кошти благодійників, отримав 1,5 роки в’язниці
Отправлено: andy от Апреля 10, 2015, 15:09:37
Зловмисника, який під виглядом волонтера привласнив понад 60 тисяч гривень, виділених громадянами на допомогу бійцям АТО, засудили до 1,5 роки ув’язнення.

Про це повідомляє сайт прокуратури Києва.

Встановлено, що у липні минулого року 36-річний чоловік розмістив у соціальних мережах оголошення про збір коштів для українських військовослужбовців, які воюють на Сході.

"У ході судового слідства доведено, що насправді жодного відношення до волонтерського руху цей чоловік не мав, а кошти, які на його банківську картку перераховували небайдужі патріоти, він привласнював", - наголосили у відомстві.

Щоб приховати свої злочинні дії, псевдоволонтер періодично відправляв на телефонні номери благодійників СМС-повідомлення зі словами подяки нібито від імені українських військовослужбовців та навіть вигадав історію про свій "полон".

"Суд, врахувавши доводи прокуратури та щире каяття обвинуваченого, визнав його винним за ч. 1 ст. 190, ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство) та присудив покарання у виді 1 року та 6 місяців позбавлення волі", - йдеться в повідомленні

Після проголошення вироку зловмисника було взято під варту у залі суду.

Українська правда. Київ