Автор Тема: Виконавча служба: Щодо розшуку транспортних засобів  (Прочитано 5008 раз)

backyard

  • Full Member
  • ***
  • Сообщений: 185
  • Карма: +12/-3
    • Просмотр профиля
25 січня 2012 року Кабінет міністрів України вніс Зміни до Порядку тимчасового затримання та зберігання транспортних засобів на спеціальних майданчиках і стоянках.

Згідно із нововведеннями працівники Державтоінспекції мають право відправляти на штрафмайданчик автомобілі, оголошені в розшук відповідно до ст.40 ЗУ "Про виконавче провадження”.

В більшості це автомобілі, власники яких не розрахувалися за банківським кредитом, мають борг по квартплаті або не виплачують аліменти, тощо.

     У разі виявлення транспортного засобу боржника, оголошеного в розшук, уповноважена особа Державтоінспекції негайно тимчасово затримує такий транспортний засіб та доставляє на спеціальний майданчик чи стоянку. При цьому згідно із встановленими вимогами складається акт огляду та тимчасового затримання транспортного засобу у присутності двох свідків і представника підприємства, установи або організації, який доставляє транспортний засіб на спеціальний майданчик чи стоянку. Протягом трьох діб Державтоінспекція повинна повідомити державному виконавцю про тимчасове затримання транспортного засобу. Повернення тимчасово затриманого транспортного засобу боржника, який зберігається на спеціальному майданчику чи стоянці, здійснюється лише за вимогою державного виконавця.
 
    Зміни набули чинності 13 лютого 2012 року.

   Слід також нагадати, що автомобіль боржника вважається оголошеним в розшук тільки після винесення відповідної постанови державного виконавця, прийнятої на підставі постанови суду.
 
Rage Against the System