Просмотр сообщений

В этом разделе можно просмотреть все сообщения, сделанные этим пользователем.


Сообщения - Slipa

Страницы: [1] 2
1
думаю що 6-го числа варто було б теж бути присутніми, щоб влада не оформила все це на тиху як громадські слухання, які закінчаться одобрямсом присутніх і будуть видаватись як офіційна думка громадськості.
от, до речі, "Наші гроші" теж опублікували матеріал про гуляйпільський кар'єр і його так званих інвесторів: http://nashigroshi.org/2013/03/26/yuri-enakijivskomu-dozvolyly-rozryty-1000-hektariv-respubliky-mahna/, в тому матеріалі є посилання на розслідування сайту "Ні корупції": http://nikorupciji.org/2013/03/18/hulyajpilskyj-karjeryst-shovavsya-za-spynoyu-anhlijskoji-korolevy/.
загалом, присутність Іванющенка є прямою ознакою правильності неофіційних даних про те що Запорізька область була віддана йому на відкуп, але зараз, якщо вірити ЗМІ, Юрій Іванющенко втратив колишню впливовість і не має повної підтримки влади.
стосовно того що у тому приблудному "Гуляйпільському ГЗК", з 10-ма копійками статутного фонду, присутня державна компанія "Надра України": виявляється за законом потрібно проводити публічний конкурс між бажаючими отримати надра в користування, але конкурсу можна уникнути якщо в підприємстві буде більш ніж 25% капіталу держкомпанії, що ми і спостерігаємо у нашому випадку.

2
говорячи про те, що можуть довести відсутність уранових руд я мав на увазі, що для заспокоєння громадськості може бути надане документальне підтвердження з відповідними підписами і печатками будь-яке, яке задовольнить так званих інвесторів. і цей документ будуть скрізь тиражувати і втокмачувати що він є єдино правильним.

3
зайве підтвердження того що правлять підлі холуї, здатні пожертвувати заради свого теплого місця здоров'ям багатьох тисяч людей. сподіваюсь ця інформація не лишиться поза увагою городян і вказані персони ніколи не будуть обрані до органів влади.

4
от і вилізли вуха покращувачів. ці люди здатні лише висмоктувати, після їхньої діяльності гуляйпільська земля буде пустою іржавою консевною банкою. до речі, навіть якщо під землею тільки звичайна руда, без домішок урану, що легко можуть довести нові інвестори з допомогою своєї прохвесури, кар'єрний видобуток все одно знищить Гуляйполе разом з районом.

5
zaya19855, з того що ви написали я зрозумів що в Гуляйполі 2-го березня біля КСК відбувся мітинг проти створення кар'єру, а місцеве начальство тиснуло на держслужбовців щоб вони не приймали в ньому участі погрожуючи звільненнями? найпростішим способом було б розповсюдження інформації про безпосередніх виконавців тиску в електронних ЗМІ, блогах, звернення до представників ЗМІ, тобто якомога ширше висвітлення даного факту, навіть не вказуючи прізвища тих людей на яких було вчинено тиск.

6
Загалом, мотивація районних депутатів може бути різна: від тупої баранячої покори начальству до цинічної шкурної зацікавленості. Але результатом цих рішень може бути знищення всієї Гуляйпільщини назавжди. Не можливе нормальне існування міста на відстані 5 кілометрів від відкритого кар'єру. Як варіант можна було б припустити шахтну розробку, але про неї не йдеться взагалі, оскільки вона складніша технологічно і дорожча, та й не скрізь її можна застосовувати. Тут певні люди просто хочуть нажитись надурняк. Саме головне свідчення хижацької природи так званих інвесторів є їхня суча поведінка: замість відкритого діалогу з населенням, всебічного пояснення реальних дій і їх наслідків, чіткого інвестиційного плану, весь час намагаються по тихому продавити рішення.
Мертвою землю зроблять за якихось 20-30 років назавжди. Навіть за умови надання робочих місць місцевому населенню працюватиме воно на ліки для себе і своїх дітей. Коли з землі виберуть все до цурки тут лишиться пустеля. Прикладом може послужити Донбас з його мертвими містами які жили за рахунок шахт. А гуляйпільський чорнозем це потенціал на тисячоліття. Це зараз на ньому не можуть належним чином працювати, але поки він є все можна поправити. Коли ж не буде чорнозему - не буде нічого.

7
З відповіді журналісту агенства "Наш продукт" випливає що пацани все вже давно "порєшалі" з міністерством екології та управлінням охорони навколишнього середовища в Зап. області. Громадськість до відома не ставили і в максимально стислі терміни: з 24.12.2012 по 28.12.2012, отримали дозволи від обл. і рай. рад а також Держгірпромнагляду. Така швидкість погоджень свідчить про попередню домовленість і підготовленість щодо прийняття рішень, також свідчить що товариство "Гайчурський ГЗК" має всебічне сприяння з боку владних структур. Я можу зрозуміти депутатів обл. ради - їм мало цікаво скільки пиляки всмокчуть в себе гуляйпільці і яким чином їх організми відреагують на дію радіації. Але я ніяк не можу зрозуміти мотивацію депутатів Гуляйпільської райради, адже рватимуть землю у них під вікнами. Невже вони сподіваються що добрі дядьки насиплять їм стільки грошей що вистачить втекти самим і допомогти родичам? Мені здається що всім, хто має хоч поверхневу уяву про те що таке кар'єрний видобуток, зрозуміло що навіть розробка простого родовища, без вмісту уранової руди, означає смерть і Гуляйполя і всіх навколишніх сіл.

8
Хто такий товариш Бондаренко? Мабуть знавець історії?
"Называется это государство Украина, свободная и независимая, та, о которой Вы и мечтали." - це твердження убило мене наповал. Нестор Іванович, почувши це, дуже б здивувався. Якби він володів мовою падонкаф сказав би:"Афігєть, дайтє двє!"
І взагалі, досить тенденційну писанину видав товариш Бондаренко.

9
Общая болталка / Re: Капець Оріхову
« : Февраля 11, 2008, 11:45:39 »
   ГОК може і буде, але, не в с. Залізничне, як це планувалося раніше, а біля с. Кірово. Переводимо в кілометри і отримуємо відстань до Гуляйполя не 5 км., а десь 35 км. відстань всетаки безпечніша. Так що наша робота була недаремна.
   Ще є час і Оріховцям подумати чи варто починати будувати ГОК. Сьогодні мені стало відомо що не всі жителі в захваті від будівництва.
   Також треба було в ст. написати, що ліцензія отримана незаконно, рішення обл. сесії сфальсифіковано, рішення районної сесії теж незаконне. Якщо знайдеться група людей яка захоче зупинити це будівництво то їм це вдастьця.
   Ще мені подобається як кидають село, землю беруть на 50 років в аренду, а потім ?   
З повагою ставлюся до зробленої вашою організацією роботи. Ясно що ми живемо в далеко не ідеальній демократичній країні. Але зроблене вашою організацією говорить що паростки демократії все таки є. Завдяки вам Гуляйполе спекалось великої халепи.
Навіть якщо припустити що уранових руд немає все рівно Гуляйполю був би капець з-за пиляки і відвенення грунтових вод. Але, моя мати розповідає що коли вона була підлітком, геологи бурили всю округу в межах Залізничного, Староукраїнки, Криничного, Петрівки. І тоді ще ходили слухи про уран. З-за чого розробку не почали.
А земля, котру хотіли сплюндрувати, тисячі років годувала людей і годуватиме ще стільки ж, і в перерахунку на гроші, я думаю, те що вона дала і дасть більше ніж дасть рудник. А всі розмови про благородність намірів і соціальні переспективи лише прикриття, що зрозуміло всім. При сьогоднішньому рівні поваги до закону і виконанні його ж людям бізнесу насрати на людей простих. Гуляйпільські надра просто вигребли б в тупу.
Про шахтний спосіб розробки, який хочуть застосувати в Оріхові, достатніх знань не маю. Але Донбас є наочним прикладом того що таке шахти - постійні підтоплення, просідання грунтів і т.п.

10
Общая болталка / Re: Рыбалка
« : Февраля 01, 2008, 10:06:33 »
А сам процес, а переживания, а любование природой, восход солнца..... Нет ,на Гайчур лучше, для души.....Вода под утро парит, тишина..а.а...  Солнце всходит, все просыпается. В этом вся суть рыбалки,душа успокаивается...
Згоден. Риболовля це більше ніж звичайне добування їжі.
Коли навчався в школі кожне літо проводив у бабусі в хуторі Криничне. Зараз від нього лишилося всього декілька хаток. На риболовлю ходили мало не щодня. Об'їздили велосипедами всю округу, всі ставки. Бувало виїжджали о 5-ій ранку а повертались ближче до вечора. Краса.
Зараз майже не ловлю. Сподіваюсь виправити ситуацію.

11
Общая болталка / Re: Коллегиум "Лидер"
« : Сентября 19, 2007, 09:32:09 »
Я закінчив СШ №4 у 1993 році, 11-А клас. Про навчання в цій школі залишились лише позитивні спогади.

12
ЗАЯВЛЕНИЕ САУ
«О повторной попытке использовать
имя анархиста Махно в борьбе за власть»

21.08.2007

Политисполком САУ,
председатель Вячеслав Азаров

http://www.artvertep.dp.ua/bills/792.html
От і добре! Слав Богу що в нашій країні кожен можен може висловити свою думку! Ми вас послухали, порадувались за вас...
Післямова: Був на минулому фесті і жодног разу не помітив агітації за будь-яку партію у будь-яких проявах.
А, забув! Є мудрість східна про караван і собаку. Дуже доречна, між іншим.

13
"Эхо Москви" нехай слухає Москва..не в тому справа..за гуляйпольців прикро..будете слухать якусь мертву петушню..
За гуляйпільців не переживай - самі вирішать, насильно ніхто нікого заганяти не буде. Цікаво, звідки береться така кількісь заздрісників, яка мотивація в цих людей? Якісь розмови про те що і як було б краще. Візьміть і зробіть краще! Не можете - нічого теревені розводити. А щодо "Мертвого Півня" - "Кипелов" і поряд не стояв.

14
Я думаю, що ви, Free thinker, трошки, так би мовити, говорите неправду про причини зміни вашої думки про фестиваль. Але це ваше право. Щодо бодіарту і віршованих матюків, або віршів з матюками. Якщо бачити в цьому дійсно лише голі цицькі й матюки то так воно і є, а якщо вбачати в цьму якийсь інший зміст - то це вже інша справа. В даному випадку кожен вирішує для себе сам. Єдине, можливо - обмежити доступ дітей і літніх людей, а також неадекватних до цих подій. І ще, напрямок андеграунд тому й називається так бо намагається знайти щось нове, не традиційне, своєрідний експеримент. І саме в цьому фест найбільше рідниться з постаттю Махна.

15
Free thinker`у.
Я часто відвідую Гуляйпільський портал і пам`ятаю, як торік пан  Free thinker був дуже задоволений фактом проведення фесту в Гуляйполі і викладав велику кількість своїх знімків з цього дійства. А тепер його відношення до фесту радикально змінилось - мабуть тут щось особисте, і він у всіх своїх постах вихлюпує негатив. Я думаю одного разу засвідчити свою позицію достатньо.
Про фест взагалі.
Вважаю, що факт проведення фесту для міста є надзвичайно позитивним. Принаймі два дні місто живе насиченим подіями життям. Дехто на цьому заробляє, дехто - піариться, але це користь для міста! От аби ще знайшлись люди, які оживили б економіку Гуляйполя - щоб воно повільно не помирало.
Цієї неділі якось зненацька натрапив на каналі "Запоріжжя" на програму за участі Григорія Лютого. Знаючи його досить негативне ставлення до минулорічного фесту я, поміж різної сказаної ним патетики, почув що фест має бути щорічним, традиційним, але організатори повинні зважати на думку гуляйпільчан. Майже згоден з усім ним сказаним. Людина реально розуміє користь фесту для міста.
Про програму фесту.
Пан Karimovru найоб`єктивніше висловився з цього приводу:
Цитировать
Мне кажется, ну вот отчего-то кажется, что говорить о том, что программа бедна можно только после того как сделаешь что-то побогаче.
Хотілося би звичайно дечого, але це хотілося ;). Зрештою всі хто свідомо відвідує фест приходять туди ще й по спілкування.
Щодо проявів націоналізму.
На побутовому рівні вони були такими, що на них можна не зважати - люди між собою самі порозуміються. А от зі сцени можна було б і не завідчувати свою нелюбов до москалів, бо це виглядало як позиціонування заходу як антиросійського. Це моя власна думка, хоч я не є великим прихильником всього, що пов`язано з Росією, але толерантність тут не завадила б. Тим більше, що захід проводиться під знаменами Махна.
От. Вибачайте за велику кількість літер :).

Страницы: [1] 2