Автор Тема: История Пологовских спасателей  (Прочитано 7317 раз)

rescuer

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Сообщений: 799
  • Карма: +8/-0
  • Риск - дело благородное!
    • Просмотр профиля
    • Служба 01
История Пологовских спасателей
« : Сентября 16, 2010, 12:06:14 »
Невеликий екскурс в історію.

    Вперше про пожежну охорону в Пологівському районі згадується, в кінці 20, початку 30 років. В цих роках в районі працював один районний пожежний інспектор. Прізвище його було Бахмут Мефодій Іванович.
    Велика Вітчизняна Війна. Всі працівники пожежної охорони їдуть на фронт. Після визволення Запорізької області в районі знову відроджується пожежна охорона, озброєння якої складав кінно-бочковий хід.



    В 1952 році на зміну кінно-бочковому ходу приходить новий пожежний автомобіль для того часу ПМГ-1, і організовується перша професійна пожежна частини в м. Пологах, яку очолив вже досвідченний працівник Бахмут Мефодій Іванович. Тоді пожежна частина складалася з 10 чоловік.



    В 1965 році частині присвоєно II категорію і штат збільшено до 31 чоловіка.
У 80-х роках в Пологівському районі функціонує дві професійні пожежні частини у складі загону професійної пожежної охорони.



    В 1994 році загін скорочується, в зв’язку з переходом пожежної частини на той час ППЧ-39 по охороні Пологівського ОЕЗ, в безпосереднє відомче підпорядкування заводу.
 В районі залишається професійна пожежна частина № 10, яка наказом міністра внутрішніх справ в 1997 році реформована в самостійну державну пожежну частину № 41.
    В 2004 році пожежна охорона підпорядковується Міністерству України з питань надзвичайних ситуацій. В  ході реорганізації служби в кінці 2004 року на базі частини створено Пологівський районний відділ ГУ МНС України в Запорізькій області в склад якого увійшли сектор наглядово-профілактичної діяльності та СДПЧ № 41 м. Пологи.



    В травні 2010 року самостійна державна пожежна частина № 41 Пологівського районного відділу ГУ МНС України в Запорізькій області пройшла атестацію в центральній міжвідомчий атестаційній комісії МНС та одержала статус державної аварійно-рятувальної служби.



   ДАРС СДПЧ № 41 Пологівського райвідділу МНС в розрізі ліквідації аварій та надзвичайних ситуацій буде обслуговувати Пологівський, Гуляйпільський, Куйбишевський та Розівський райони.
Кто не рискует, тот не пьет шампанского!

Для всех работников службы 101