Автор Тема: Як кияни Черновецького в кут загнали  (Прочитано 4781 раз)

Patriot

  • Hero Member
  • *****
  • Сообщений: 699
  • Карма: +23/-2
  • Сприймай життя яке воно є, і не пливи за течією
    • Просмотр профиля
    Коли народ згуртовується ВЛАДА втрачає контроль над НАРОДОМ, частіше б так робили вже давно краще жили.

         Протягом останнього тижня сталося те, що, можливо, нащадки назвуть революцією. Прості громадяни України, мешканці Києва, цілком аполітичні та майже ніяк не пов'язані між собою, об'єдналися навколо спільної мети - натиснути на владу.

Кияни використали всі доступні їм методи тиску - офіційні листи, вуличні акції, висування вимог, переговори і навіть блокування проїзду перед автомобілем мера міста Києва - і добилися свого! На це їм знадобилося лиже сильне бажання та один тиждень часу.

Об'єднавчим фактором для цих людей став найпопулярніший міський транспорт Копенгагена та Амстердама, але поки що репресований у нас двоколісний друг людини - велосипед.

Виступи київських велосипедистів за свої права отримали широкий резонанс, проведені, насправді, невеликою та слабко інтегрованою групою прихильників безмоторного транспорту, мали феноменальний як для нашої країни успіх та суспільний резонанс.
Терпець увірвався - київські велосипедисти вирішили штурмувати КМДА 


Для початку, трохи передісторії. Минулий місяць розпочався з двох трагедій. 8-го червня невстановлений автомобіль здійснив наїзд на відомого літератора та перекладача Анатоля Перепадю, який принципово пересувався по київських вулицях на велосипеді.

За кілька годин, у ніч на 9-те червня, чорний BMW, керований не зовсім тверезим водієм Станіславом Хомутовським, збив 22-річного музиканта, студента КПІ Олексія Башкирцева. Обидвоє велосипедистів внаслідок цих аварій загинули.

Ці події стали шоком не лише для родичів та друзів загиблих, але й для тисяч незнайомих з ними людей. Поява в інтернеті відеоматеріалу, зробленого на місці другої аварії, довела їх до стану кипіння - фраза "машину жалко", вимовлена двадцятирічним водієм "бумера", стала фінальним доказом того, що так далі бути не може. Або ми будемо діяти, або ці "мажори" передавлять нас всіх - приблизно такою була мотивація громадян, коли вони вирішили щось змінити.

21-го червня відбувся перший громадянський "Велонаїзд" - наїжджати вирішили на Головне управління МВС у місті Києві. Претензії до цієї установи цілком конкретні: по-перше, як з'ясували журналісти, у справі Хомутовського була відсутня довідка про вміст алкоголі у його крові під час аварії - а це викликає дуже серйозні підозри, що цього молодого гонщика хтось ретельно "вімазує" від ув'язнення.

По-друге, двоє з трьох водіїв, які стали винуватцями смертей велосипедистів у 2008 році, досі не знайдені органами внутрішніх справ - або, як це буває в таких випадках, знайдені, та після сплати "неофіційного штрафу" відпущені на всі чотири сторони.
Вхід до будинку заблокували велосипедами


Отже, в суботній день під вікнами міської міліції зібралося близько півтисячі киян - велосипедистів, пішоходів, автомобілістів та мотоциклістів. Головним каналом інформування людей про акцію став інтернет - форуми, соціальні та блогові мережі, онлайн-ЗМІ.
  ........    Далі  тут    http://kiev.pravda.com.ua/columns/486a0d5d02f1a/
Минулого вже небуде, а майбутнє може  неприйти.