gulaypole.info

Hard & Soft => IT-News => Тема начата: vitor от Августа 06, 2009, 11:31:35

Название: Фотокамера с проектором.
Отправлено: vitor от Августа 06, 2009, 11:31:35
Компания NIKON анонсировала выпуск первой в мире  компактной цифровой фотокамеры с проектором.Устройство миниатюрного проектора позволяет просматривать отснятые фотографии и видеоролики на любой плоской поверхности.Фотографии могут отображаться как в виде отдельных, так и в виде слайд-шоу с эффектами перехода и муз. сопровождением.
Проектор поддерживает яркость 4 люмен, демонстрирует четкие изображения на расстояние от 26 см до 2 метров на протяжении приблизительно одного часа.
Новинка содержит 12,1 мегапиксельную матрицу, 2,7 -дюймовый LCD экран с антибликовым покрытием, широкоугольный объектив с 5-кратным оптическим увеличением и 36 МБ встроенной памяти, которая может быть расширена за счет карт памяти  SD или SDHC.
Камера снабжена комбинированной системой стабилизации (оптическая + электронная), а также обеспечивает 4-х кратное дополнительное увеличение.
Размеры новинки: 99,5х62,5х23мм, масса 155 гр. Продажи планируются на сентябрь месяц этого года.
ПОЛНОЕ название камеры - Nikon COOLPIX S1000 pj.

Корреспондент 06.08 2009
Название: Re: Фотокамера с проектором.
Отправлено: vitor от Октября 21, 2011, 10:39:52

З'явилась фотокамера без фокусування, яка робить миттєві знімки


Розпочався прийом попередніх замовлень на першу в світі фотокамеру, яка записує світлове поле.

У стандартних цифрових камерах промені світла, відбиті від об'єктів, потрапляють в об'єктив і потім на плоску світлочутливу матрицю, що складається з мільйонів пікселів. У результаті створюється двовимірне зображення з роздільною здатністю, рівним роздільній здатності матриці.

У камері Lytro інший принцип дії. Вона оперує не пікселями, а променями світла, записуючи колір, інтенсивність і напрямок променів у кожній точці простору. Завдяки цьому користувачеві не потрібно фокусуватися на об'єкті - точку фокусування можна вибрати на готовому зображенні довільно і змінювати її, розглядаючи різні ділянки зображення.

Так як у камери немає системи фокусу, в ній немає електромотора, отже, зйомка відбувається миттєво, а помилка автоматичного або ручного фокусування виключаються.

Засновник і виконавчий директор компанії Рен Н під враженням від гігантських установок Стенфордського університету, що складаються з десятків камер для запису світлових полів, у 2006 році у своїй кандидатській дисертації виклав спосіб зменшення системи до крихітних розмірів, який би дозволив помістити її на долоню.

Камера Lytro дійсно вийшла невелика (її довжина становить трохи більше 11 см) і більше схожа на іграшковий калейдоскоп. Пристрій вагою близько 230 г оснащено об'єктивом з 8-кратним збільшенням з фіксованою діафрагмою f/2, яка впускає максимум світла на всьому діапазоні фокусних відстаней, і безпосередньо фірмовим сенсором, що містить тисячі вбудованих мікролінз і здатним записувати параметри 11 млн променів світла.

Пристрій має всього дві кнопки: для включення живлення і зйомки. Для зміни фокусної відстані передбачений повзунок. З тильного боку розташований 1,46-дюймовий кольоровий сенсорний РК-екран, призначений для вибору точки фокусування, перегляду зображень та кадрування.

На даний момент передача знімків, знятих на камерах Lytro, можлива тільки на комп'ютери Mac - за допомогою спеціального софту Lytro Desktop, що входить до комплекту поставки. Версія для Windows знаходиться в розробці, випустити її планується у 2012 році.

За допомогою Lytro Desktop зображення можна обробляти і викладати в інтернет - на Facebook або в Twitter. Для перегляду "живих" фотографій в інтернеті використовується власний плеєр Lytro. Знімки також можна експортувати в JPEG, але тоді на них доведеться заздалегідь вибрати фокус.

Вартість камери складає 399 долароів за модель з 8 ГБ вбудованої пам'яті, достатньої для збереження 350 знімків (однна світлина займає близько 22 МБ, що можна порівняти з деякими сучасними дзеркальними камерами) і 499 доларів за модель з 16 ГБ пам'яті (750 фото).

Поставки камер планується розпочати на початку 2012 року і поки тільки в США.