Автор Тема: Виконавча служба: Стягнення виконавчого збору  (Прочитано 6090 раз)

backyard

  • Full Member
  • ***
  • Сообщений: 185
  • Карма: +12/-3
    • Просмотр профиля
 Стаття 28 Закону України "Про виконавче провадження" регламентує порядок стягнення виконавчого збору.

     1. У разі невиконання боржником рішення майнового характеру у строк,  встановлений  частиною  другою  статті 25 цього Закону для самостійного його виконання,  постановою  державного  виконавця  з боржника  стягується  виконавчий збір у розмірі 10 відсотків суми, що підлягає стягненню,  або вартості майна боржника,  що  підлягає передачі  стягувачу  за виконавчим документом.  У разі невиконання боржником  у  той  самий  строк  рішення   немайнового   характеру виконавчий  збір  стягується  в  розмірі  сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з боржника - фізичної особи і в розмірі вісімдесяти   неоподатковуваних   мінімумів   доходів  громадян  з боржника - юридичної особи.  У зазначених розмірах виконавчий збір стягується   з   боржника  також  у  разі  повернення  виконавчого документа без виконання за письмовою заявою стягувача  та  у  разі самостійного   виконання  боржником  рішення  після  початку  його примусового  виконання,  зокрема   шляхом   перерахування   коштів безпосередньо   на  рахунок  стягувача.  Постанова  про  стягнення виконавчого збору може  бути  оскаржена  в  десятиденний  строк  у порядку, встановленому цим Законом.

     2. Виконавчий  збір  не стягується за виконавчими документами про конфіскацію майна,  стягнення періодичних платежів,  стягнення виконавчого  збору,  накладення  арешту  на майно для забезпечення позовних вимог, відшкодування витрат, пов'язаних з організацією та проведенням   виконавчих  дій,  і  стягнення  штрафів,  накладених відповідно до вимог цього Закону.

     3. Постанова про стягнення виконавчого збору  виноситься  при першому  надходженні  виконавчого  документа державному виконавцю. При наступних пред'явленнях  до  виконання  виконавчого  документа державному виконавцеві виконавчий збір стягується в частині, що не була стягнута при попередньому виконанні.

     4. Розмір фактично стягнутого з  боржника  виконавчого  збору державний виконавець зазначає у виконавчому документі.

     5. У  разі  якщо  стягнутої  з  боржника суми недостатньо для задоволення в повному  обсязі  вимог  стягувача,  виконавчий  збір сплачується пропорційно до стягнутої суми.

     6. У  разі  закінчення  виконавчого  провадження у зв'язку із скасуванням рішення,  що підлягало виконанню на основі виконавчого документа, виконавчий збір повертається боржникові.

     7. У  разі  завершення  виконавчого  провадження  з виконання рішення немайнового характеру та  в  разі  закінчення  виконавчого провадження з підстав,  передбачених статтею 49 цього Закону, якщо виконавчий збір  не  стягнуто,  державний  виконавець  не  пізніше наступного  робочого  дня  після  завершення  (закінчення)  такого виконавчого  провадження  відкриває   виконавче   провадження   за постановою про стягнення виконавчого збору.
Rage Against the System