Автор Тема: в Україні громадянина визнали твариною  (Прочитано 4237 раз)

ПАТРІОТ

  • Sr. Member
  • ****
  • Сообщений: 351
  • Карма: +36/-9
    • Просмотр профиля
 в Україні громадянина визнали твариною


Російська санітарна служба, можливо, буде змушена піти на обмеження ввезення з України аграрної продукції.

Про це заявив керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Оніщенко "Інтерфаксу" в неділю.

За словами головного санлікаря, на такий крок його відомство може піти через негативні наслідки, до яких призведе передача в Україні ветеринарній службі функцій контролю за харчуванням людей.

"З'явилася серйозна проблема. Судячи з офіційних загальнодоступних документів, в 2012 році в Україні профілактикою холери серед людей будуть займатися не медики, а ветеринарна служба. Це означає, що вже з травня ми досить серйозно посилимо нагляд на кордоні з Україною", - сказав Оніщенко.

За його словами, "в Україні повноваження з контролю за продовольством і харчуванням, у тому числі, в дитячих організованих колективах передані ветеринарній службі".

"Де факто, в цьому міститься визнання громадянина України твариною. Оскільки в Україні, як у всьому світі, чинним законодавством передбачено, що здоров'ям людей займаються особи, які мають спеціальну медичну освіту. А харчування, як відомо, 70% всіх проблем зі здоров'ям", - сказав він.

"Ветеринарний лікар буде займатися збалансованістю раціону, його якістю та безпекою, фізіологічною повноцінністю, хоча він навчений, в кращому випадку, в області раціону телят", - сказав він.

"Саме ветеринари в Україні будуть займатися діагностикою спалахів і їх розслідуванням в таборах, школах, оздоровчих установах і лікарнях. Для нас це сигнал для того, щоб вже з перших робочих днів 2012 зайнятися реструктуруванням майбутнього літнього відпочинку російських дітей та передислокацією його з українських курортів в регіони Росії і в Європу", - повідомив Оніщенко.

За його словами, якщо в Україні функції контролю за харчуванням будуть передані ветеринарній службі, то постраждає і місцева агроіндустрія, яка здійснює поставки до Росії.

"Ми почнемо дуже уважно спостерігати за поставками з України всього сегменту аграрної продукції, і, насамперед, молочної, і приймемо найжорсткіші заходи при найменшому погіршенні якості. У першу чергу, постраждає малий і середній бізнес України, який поставляє продукцію в прикордонні регіони і великі міста Росії", - повідомив Оніщенко.

"Я з цікавістю спостерігав за паном Тігіпком (український віце-прем'єр Сергій Тігіпко) і вважав його дуже зваженим і прагматичним політиком, не схильним до екстравагантних рішень. Але його авторство в цих реформах дуже засмучує", - сказав головний держсанлікар РФ.

"Я маю етнопрофесійні підстави, щоб публічно висловити сподівання на те, що депутати Верховної Ради України виважено підійдуть до цього питання і заблокують запропоновані правлячою елітою зміни до чинних законів щодо забезпечення санепідблагополуччя", - повідомив Оніщенко.

"Сподіваюся, що найважливіший елемент біологічної безпеки сусідньої з нами держави не буде зруйнований на догоду українського аграрного лобі, і, через "гарвардських хлопчиків", в інтересах інших держав", - сказав глава Росспоживнагляду.

Разом з тим, перший заступник головного санітарного лікаря Державної санепідемслужби України Олександр Кравчук в інтерв’ю газеті "Урядовий кур’єр" від 15 грудня 2011 року підтвердив, що в Україні планується впровадити такі реформи.

"За змінами до закону, які запропонувало міністерство аграрної політики, а нині розглядає Кабінет міністрів, Державна санепідемслужба відстороняється від нагляду за харчовими продуктами і взагалі за громадським харчуванням. Ці обов’язки покладаються на Державну ветеринарну та фітосанітарну служби, включаючи й шкільні їдальні", - сказав він.

"В Україні планується впровадити данський принцип, тобто всю відповідальність, у тому числі і контроль за громадським харчуванням, харчуванням у дитячих закладах тощо повністю буде покладено на ветеринарну службу", - повідомив Кравчук.