gulaypole.info

Гуляйполе => Общая болталка => Тема начата: andy от Мая 22, 2006, 15:57:17

Название: Урановая руда таки есть
Отправлено: andy от Мая 22, 2006, 15:57:17
Эксклюзив
http://www.gulaypole.info/content/view/59/2/
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Августа 15, 2006, 10:10:16
 В газеті "МИГ" №32 Олександр Нефедов голова облради підтвердив що урвнова руда в Гуляйполі це реальність!

Вопрос– Серьезные протесты вызывают планы по разработке еще одного месторождения в нашей области – в Гуляйпольском районе…
Ответ О. Нефедова– Здесь планировалась разработка железной руды, но потом был выявлен радиационный фон, когда начали замерять и более тщательно анализировать, оказалось, что там есть уран. Понятно, что у местных жителей появилось много вопросов. Более детально я не могу пока ничего сказать, пока не побываю там лично. Но то, что это должна быть общегосударственная программа, бесспорно ....

 Це перший чиновник який признав наявність урану в Гулйполі. Шо скаже народ?
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Enemy от Августа 15, 2006, 13:36:06
це погано
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Августа 15, 2006, 15:04:19
Цитировать
це погано
Пока її нетрогають не так  страшного, в деякій мірі діє на людину як каталізатор, і проявляє надзвичайні здібності людини. Десь у мене була ссилка на цю тему. Пізніше виложу.
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Августа 15, 2006, 15:18:11
Ось знайшов: http://www.personal-plus.net/article.php?ida=757
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Августа 15, 2006, 18:18:56
Цитировать
надзвичайні здібності людини -- тобто вона починає світитися в темряві. Щож теж непогано бо в нас ліхтарі вночі не працюють.

Та ні, це тоді коли, людина видає такі мислі і дії, що і через роки її пам"ятають. Наприклад Н.Махно, людина з початковою освітою, а теке творила, що аж дух переймає.
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Августа 15, 2006, 19:03:23
Там написано про Ураїнський гранітний щит, і що цивілізація на ньому розвивалася бистріше ніж у других місцях. Тому і виникала тут Запорізька Січь то Махновщина такі наукові версії.
  Ну а в Гуляйполі, зрозуміло приміщення треба регулярно провітрювати, звязку з тим, що радіактивний газ радон в будинках перевищує норму на 62% . І користі зрозуміло від цього ніякої. А такий фон у нас тому, що ми знаходимося біля Оріхово-Павлоградського розлома.
 Р.S. А вундеркінди народжуються раз у сто років, та щей не всі хочуть у Гуляйполі залишатися, а жаль.

[вложение удалено за неактивностью]
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Enemy от Августа 15, 2006, 20:24:25
та ну, не може такого бути...
краще не ризикувати....
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Августа 15, 2006, 22:27:03
Сьогодні відбулася сесія райради , бандюк Бірюков знову об"явився, розпинався, що Гуляйполе без нього розвалиться. А я думаю шо пацани його спрашують де бабки, які вони йому дали на кар"єр. Скоро буде возвращеніє Бірюкова.
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Августа 17, 2006, 22:38:17
     Може кому цікаво. "Гуляйпільська громада" зреагувала на признання голови облради. Написали лист звернення в Державне Управління екології м. Запоріжжя і вже сьогодні в Гуляйполе приїзджали її представники, прийняли декілька важливих рішеннь проти розробки родовища.
      21 серпня в Гуляйполі відбудеться   важлива подія, яка можливо досить сильно вплине на подальшу долю  кар"єра.    Також своїми силами завдяки місцевим спонсорам громда уже виготовила перші 10 лавочок, робота продовжується.
               
 В давнину кожен воїн набирав  в шапку землю і висипав її в певному місці, згодом та зявлялися височезні кургани... .
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Августа 21, 2006, 00:17:53
   В понеділок 21 серпня 14-00 відбудеться сесія Залізниної селищної ради, тема: Звернення "Гуляйпільської громади" з проханням  розглянути питання надання чи ненадання землі в оренду під кар"єр.
   
 P.S./  Сесія відбулася. Депутати селищної ради одноголосно проголосували ; що вони категорично проти розробки родовища.
                   Це надзвичайно важливе рішення!!!
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Hamster от Августа 21, 2006, 11:33:27
Шановний Patriot на сторінці форуму 15 серпня вставив дві цікаві картинки про знаходження газу радону в домівках. В мене є таке запитання, в яких одиницях виміру ці дані. І хочу викласти статтю з одного російського медичного сайту http://medic.oke.ru/people/missed/radon.php

Радон

Радон называют газом-убийцей. Периодически в прессе появляются статьи с леденящими душу подробностями о его смертоносном воздействии на людей, которые вынуждены жить в домах, где в подвалах скапливается радон. Но так ли уж страшен газ-убийца?

В 1991 году Россия приняла санитарно-гигиенические нормы, ограничивающие содержание в воздухе радона, испускаемого стенами и почвой, на которой стоит здание. Эти нормы считают крайне опасным даже небольшое его присутствие. Они требуют, чтобы в квартирах новых домов радона было не более 100 Бк на кубометр, старых — не более 200. Если радона 400 Бк и больше, то жильцов рекомендуется переселять. Однакотакли уж обоснованы эти нормы?

Ученые уже установили порог, за которым радон действительно начинает разрушать организм, — 4 500 Бк. Эту же цифру назвали недавно американцы, ведущие скрупулезные исследования радона по многолетней и весьма дорогостоящей программе. Уровень же порядка 400 Бк скорее полезен, чем наоборот.

Что интересно, принимая по утрам обычный душ, мы активно облучаем себя радоном — он извергается в воздух из льющейся воды. Но такое облучение не вредно, а, напротив, — полезно.
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Августа 23, 2006, 00:36:23
  Для мене головне в цих діаграмах  те, що одна з них свідчить про наявність пегматитових жил ( містять радіоактивні мінерали) в Гуляйпільському родовищі. Радон вивільняється  з U-238. А на рахунок шкідливий чи ні газ радон, думок вчених дуже богато?
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: alex29 от Августа 23, 2006, 00:55:57
  Для мене головне в цих діаграмах  те, що одна з них свідчить про наявність пегматитових жил ( містять радіоактивні мінерали) в Гуляйпільському родовищі. Радон вивільняється  з U-238. А на рахунок шкідливий чи ні газ радон, думок вчених дуже богато?

http://ru.wikipedia.org/

Радон тяжелее воздуха и поэтому скапливается в подвальных помещениях, на нижних этажах зданий, в шахтах и т. п. Присутствует в воздухе зданий, выполненных из любых строительных материалов (в деревянных — в меньшей, в кирпичных и особенно бетонных — в большей степени). Попадая в организм человека, радон способствует процессам, приводящим к раку лёгких. Распад ядер радона и его дочерних изотопов в легочной ткани вызывает микроожог, поскольку вся энергия альфа-частиц поглощается практически в точке распада. Особенно опасно (повышает риск заболевания) сочетание воздействия радона и курения. Радионуклиды радона обусловливают более половины всей дозы радиации, которую в среднем получает организм человека от природных и техногенных радионуклидов окружающей среды.

В настоящее время во многих странах проводят экологический мониторинг концентрации радона в домах, так как в районах геологических разломов его концентрация иногда превышает допустимые нормы.

ПДК радона в воздухе помещений 100 Бк/м3. Предельно допустимое поступление радона через органы дыхания равно 146 МБк/год.

Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Августа 23, 2006, 12:25:31
  На діаграмі все зрозуміло показано від якого випромінювання стаждає людина.
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Сентября 28, 2006, 23:10:23
Гуляйпільці своїх "героїв" повині знати в лице, на цих док підписи людей, які дали зелене світло розробці кар"єра.

[вложение удалено за неактивностью]
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Сентября 28, 2006, 23:21:23
 Продовження.
  Підписи керівників Гуляйпільських організацій на акті.

[вложение удалено за неактивностью]
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Сентября 28, 2006, 23:34:38
 А тут обл СЕС дає згоду на проведення радіаційного контролю видобутої руди.
  Зверніть УВАГУ  періодичність контролю 1 раз в рік  ???
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Сентября 29, 2006, 22:00:09
  Погодження  обл. ради на розробку родовища, за яке було проголосовано пакетним голосуванням, навіть не поставили  таке важливе питання на обговорення, тобто жоде депутат навіть не здогадувався за  що голосує.
   До речі ходять слухи, що дехто в Гуляйполі отримав за підготовку района до кар"єра 200 тис. зелених.

Україна

ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСНА РАДА
четверте скликання
тринадцята сесія

РІШЕННЯ

29.12.2004                                                                                     № 21


Про погодження клопотання щодо
надання надр у користування

Відповідно до п. 2 ст. 9 Кодексу України про надра, ч. 2 ст. 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” та рішення Запорізької обласної ради від 17.10.2003 № 16 „Про нормативні документи щодо користування надрами” Запорізька обласна рада ВИРІШИЛА:

погодити клопотання про надання надр у користування:

товариству з обмеженою відповідальністю „Індустріальна група – Магнетит”, м. Гуляйполе, з метою розробки Гуляйпільського і Васінівського родовищ залізної руди Гуляйпільського та Оріхівського районів (загальнодержавного значення);

закритому акціонерному товариству „Запорізький залізорудний комбінат”,                               м. Дніпрорудний, з метою розробки Переверзівського родовища залізної руди Михайлівського району (загальнодержавного значення) при умові, що до ведення будь-яких будівельних робіт першочергово буде вирішено питання забезпечення якісною питною водою населення сіл цього регіону у відповідності до вимог стандартів.


Заступник голови ради                                                                        О.П. Бережний


Проект підготовлений

головним управлінням промисловості,
енергетики, транспорту та зв’язку
облдержадміністрації

В.о. начальника головного управління                                          Л.В. Свиридович

Аркуш погодження додається
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Сентября 29, 2006, 22:06:55
Версія про вміст радіоактивних речовин в Гуляйпільському родовищу від зацікавлених в розробці родовища обласних чиновників.

[вложение удалено за неактивностью]
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Сентября 29, 2006, 22:21:28
Ну а тепер, що пишуть вчені геологи чим багат наш край.

Геолого-металлогенический очерк

В северной и восточной частях Гуляйпольского блока выделена при металлогеническом районировании Украинского щита (Карта редкометального оруденения Украинского щита масштаба 1:1500000 / Бочай Л.В., Галецкий Л.С., Колосовская В.А., Покидько В.Е.. - Киев: Геоинформ, 1995.) Гайчурская металлогеническая зона. Она сложена образованиями осипенковской свиты. В границах зоны выявлены многочисленные проявления и геохимические аномалии редких земель преимущественно иттриевой группы, редких металлов (цирконий, тантал, ниобий), урана, апатита, золота. Отдельно определены Успеновское рудоносное поле и Гуляйпольское рудное поле.
Гуляйпольское рудное поле  расположено на восток от Ореховской структурно-металлогенической зоны, в Конкско-Ялынской впадине и считается перспективным на золото и уран. Перспективы рудного поля относительно железных руд связываются с Гуляйпольской магнитной аномалией. В границах аномалии известно Гуляйпольское железорудное месторождение, связанное с железисто-кремнисто-сланцевыми образованиями архейского возраста. Наряду с месторождениями Куксунгур, Корсак-Могила, Гуляйпольское месторождение  относится к железисто-кремнисто- сланцевой формации.  Магнетит распространен в двух железистых и разделяющих их сланцевом горизонте. В железистых кварцитах магнетит образует мелкие зерна (0.04 см), а в сланцах - редкие, но крупные (до 0,5 см) вкрапления. С магнетитом довольно часто ассоциируют акцессорные колумбит и пирохлор. В качестве основных примесей  в магнетите -Cu, Ti, Mn, реже - V, Ge, Ni, Zn. В метасоматических образованиях возрастает роль Nb, Ta [Минералогия Приазовья . - К: Наукова Думка. 1980 - 432 с. ].
Рудный пласт Гуляйпольского железорудного месторождения железистых кварцитов, мощностью около 200 м, образует брахисинклинальную складку, которая замыкается на глубине 2, 4 км. Основной железосодержащий  минерал - магнетит. Кроме него породообразующими минералами являются амфибол, кварц, биотит и карбонаты. В зависимости от количества перечисленных минералов железистые породы принадлежат, главным образом, к железистым амфибол-магнетитовым кварцитам, реже к амфибол-магнетитовым сланцам.
Среди других минералов в незначительном количестве встречаются сульфиды, апатит, рибекит, циркон и микроклин.
В Гуляйпольской геологической структуре установлено большое число зон и узлов тектонических нарушений [З.А. Крутиховская и др. Глубинное строение и прогнозная оценка Украинской железорудной провинции. - К: Наукова Думка, 1971, с.151]. В этих местах обычно наблюдаются зоны ощелачивания и альбитизации, с которыми связано повышение содержаний редких и радиоактивных элементов.
Недалеко от Гуляй-Поля расположено с. Успеновка, где установлено Успеновское рудоносное поле, перспективное на редкие земли и уран. Оно включает Успеновский, Новоуспеновский и Малиновский рудные узлы. Уран-редкоземельное оруденение установлено в пегматитах и пегматоидных гранитах олигоклазового, микроклин-олигоклазового состава, а также их альбитизированных разновидностей. Фактически пегматиты являются керамическим сырьем с попутной минерализацией редких земель и урана. Пегматитовые жилы секут толщу магнетитовых кварцитов. Мощность зон рудной минерализации в пегматитовых телах составляет от нескольких сантиметров до 55-59 м, длина - до 300 м. Общее содержание редких земель составляет 0,03-0,11 %, иттрия - до 0,015 %, итербия - 0,0015%, лантана - 0,005 %. Редкие земли сопровождаются урановым оруденением. Наиболее перспективными для отработки считаются коры выветривания пегматитов. В них выявлены ксенотим (до ?/?? кг/т) и монацит (0,03 кг/т). Мощность коры выветривания - до 40 м, глубина залегания - 50-100 м. Отмечается высокая радиоактивность.
Гайчурская зона имеет зональность: северо-западная часть зоны не содержит пегматитовых тел, центральная часть интенсивно инъецирована пегматитовыми жилами на больших глубинах (более 11 км), юго-восточная часть содержит большое число пегматитовых тел на умеренных глубинах (3-7 км). К сожалению, космосников у меня нет. Попробуйте спросить в Белозерской или Кировоградской экспедиции.
К этому стоит только добавить, что в зонах разломов широко распространены не только метасоматические процессы (ощелачивание, альбитизация, микроклинизация и т.д.), но отмечаются повышенные содержания газов - радона, торона, гелия. Это можно зафиксировать специальными приборами. Такую газовую съемку коллектив нашей кафедры неоднократно проводил на различных участках как для оценки перспективности на полезные ископаемые, так и для проверки экологической безопасности базирования жилья, социальных застроек.

Экологический очерк
Горнодобывающие предприятия безусловно оказывают большое отрицательное воздействие на окружающую среду: почву, воду, воздух. Формируются техногенные аномалии содержания химических элементов, характерные для переработки руд определенного типа. Определяют коэффициент концентрации элементов, который служит для оценки изменения микроэлементного состава окружающей среды, по формуле:
 
Так, например, согласно «Временным методическим рекомендациям по геолого-экологическим работам в пределах горно-промышленных районов Украины» (Донецк, 1992), при переработке железных руд возникают повышенные содержания: Mn (Кк=1, 53 ); Ag (Кк= 1, 56); Ge (Кк= 2,6 -5,1); Fe (Кк= 8,3-9,8). Наряду с этим ряд элементов, наоборот, выносится из окружающей среды, создавая отрицательные аномалии: Pb (Кк=0,06 ), Cu (Кк=0,22 ), Co (Кк=0,07), Ni (Кк=0,05), Zn (Кк=0,25), Mo (Кк=0,35), Cr (Кк=0,1), V (Кк=0,02 ), Ti (Кк=0,01),
Sn (Кк=0,21 ), Ba  (Кк=0,57 ), Be (Кк=0,4 ), Ga (Кк=0,09 ), Y (Кк=0,4), Bi (Кк=0,5 ) и т.д.
Вещества, поступающие в атмосферу при добыче полезного ископаемого, аккумулируется почвами все время эксплуатации месторождения. Месторождения железистых кварцитов, отрабатываются открытым способом (карьер), поэтому интенсивность воздействия его напрямую связана с площадью и глубиной карьера. Судя по глубине залегания руды и солидной площади Гуляйпольской структуры, они будут весьма значительны. При этом создаются благоприятные условия для нисходящей и латеральной миграции элементов в подземную гидросферу на значительные глубины.
Если же будут попутно перерабатываться пегматитовые жилы с редкими и радиоактивными элементами, то они могут распыляться в атмосферу, сорбироваться почвами, водами. В отвалах будут формироваться радиоактивные аномалии, интенсивность которых будет зависить от совершенства технологии извлечения этих элементов из руды. Все это требует тщательного изучения и оценки реальных доходов государства в сравнении с ущербом, наносимым окружающей среде.
К сожалению в нашем украинском «Кодексе о недрах» абсолютно не предусмотрены отчисления непосредственно в тот регион, где происходит добыча и наносится вред населению и природе. Мои последние статьи посвящены этим вопросам и доказательству необходимости изменения экологического законодательства, в котором четко должен быть решен этот вопрос. Но, к сожалению, добиться этого достаточно сложно. Поэтому, если можно остановить процесс освоения вашего гуляйпольского месторождения, то это надо сделать. Тем более, что рядом находиться Криворожский бассейн, который вполне может обеспечить потребности не только Украины, но и других государств. Весьма негативная тенденция экспорта сырья (сырой руды), а не готовой продукции, еще более ставит под сомнение рентабельность отработки и поступления достаточной суммы денег на восстановление окружающей среды и здоровья населения. Эти затраты не смогут покрыть даже большое количество рабочих мест.
Наш несчастный Донбасс уже так ископан, что многое уже непоправимо. Хочется, конечно, хотя бы добиться определенного экологического статуса нашего региона. Но, на удивление население высокогорных районов Закарпатья получает экологическую надбавку, а население горнопромышленных районов - нет. Вот очередной парадокс нашего государства.
Я желаю вам от всей души успехов!   Проф. Геологии Волкова Т.П.
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Сентября 29, 2006, 22:52:22
   Таких відповідей як ця, де чиновники падають на задницю запевняючи, що в Гуляйполі крім бідної залізної руди більше нема ніяких шкідливих мінералів безліч і всі їх  викладати на форумі нема смислу.
 І як вірити цим бюрократичним відпискам після прочитаного геологічного очерку?
   Але як кажуть соль в іншому, хто подав таку інформацію, що шкідлифих речовин нема в родовищу, нама населенних пунктів і навіть люди не проживають на території майбутньої розробки??? Уявіть? якщо визнати що уран є скільки бабла треба викинути з карману зайвого на переселення, зарплату та ін.?
   

[вложение удалено за неактивностью]
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Октября 03, 2006, 13:00:53
    Головне для бандитів і державних чиновників, добути дозволи, а яким шляхом не має значення. Аколи все готово можна давати тікі ценічні відповіді в яких пишуть, що начебто люди які проживають на території майбутнього кар"єру самі вирішили себе знищити, або і зовсім тут ніхто не проживає.
    Ким МИ будемо в цій ситуації, вівцями чи пастухами, хто МИ нація чи зборище жебраків???
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: andy от Октября 03, 2006, 13:15:17
Мда. Лихо обставлено.
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: rabbit от Октября 03, 2006, 13:43:49
угу.  Получается лажа полная. Как в том анекдоте о Копперфильде и Таможенике. (Видишь состав с углем, а теперь хлоп - зеленый горошек.)

Особенно мне понравилась фраза "... Як бачите, і депутати і керывники районної та обласної влад також тримають проблему розробки ...". Ну а п.1 это вообще супер. "Жителів немає і ніколи не було"  Ну шо б ти сказав ...

Эх, напечатать бы все это в "Гуляйпільському брехунцеві", но   мечта несбыточная.
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Октября 03, 2006, 21:14:17
Цитировать
Эх, напечатать бы все это в "Гуляйпільському брехунцеві", но   мечта несбыточная.
   Ці матеріали дуже добре були викладені в газеті Суббота плюс журналістом Є. Солониною, ця газета уважно стежить за подіями навколо карє"ра, також Зап. телеканал "Запоріжжя"  зняв два сюета по 20 хв.. В яких журналіст Лариса Мала дуже гарно розповіла про події в Гуляйполі, про бюрократів і т. д.. Перший сюжет в мене є, цікаво чи можливо його повісити в інеті?  А на рахунок районки прийде час і все там буде, це не проблема, миж у себе дома хлоці, хто наважится бути проти цього матеріалу в районкі?
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Октября 03, 2006, 21:29:20
  Ще один запит.

[вложение удалено за неактивностью]
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Октября 03, 2006, 21:33:21
 І звичайно відповідь .

[вложение удалено за неактивностью]
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Октября 11, 2006, 23:37:12
          Від Запорізької громадської організації "ХОРС" яка займається екологічними питаннями  "Гуляйпільська громада" отримала запрошення до участі  в засіданні  круглого столу на тему "Сучасні  екологічні  проблеми   Гуляйпільщини та можливі  шляхи  їх вирішення". Засідання відбувалося в приміщенні райдержадміністрації 11 жовтня в 11-00. 
    На круглому столі,  представник громади зачитав короткий виступ (текст читайте далі) та оприлюднив кілька документів, які стосувалися нашого родовища перед головами сільських рад.  Після закінчення круглого заступник райдержадмін. Науменко П.П., був дуже незадоволений виступом громади і зробив виговор організаторам , за те, що вони надали слово громаді, і попередив працівників газети, щоб виступа громади  в районці НЕБУЛО. 
     Простими словами привіт ЦЕЗУРА.  До речі   Науменко П.П. є прибічником розробки родовища.

                               Тема.       Екологічні проблеми навколишнього  середовища

        Повноцінне життя кожної людини на сучасному етапі розвитку суспільства у значній мірі залежить від стану середовища, в якому вона проживає. Тому проблеми взаємодії суспільства і природи, людини і біосфери набувають сьогодні особливого значення, так, як вони визначають перспективу існування життя на Землі.
     Людина завжди розглядала навколишнє середовище, як джерело своїх життєвих ресурсів, за рахунок його прагнула покращити умови свого існування, задовольнити свої життєві потреби.
       Так сталося і в нашому районі, декілька державних чиновників вирішили задовольнити свої життєві потреби за рахунок пропихання на місцевому рівні дозвільних документів на розробку родовища.   Забувши,  що крім них в районі ще проживає кілька десятків тисяч людей.
  Розробка родовища затроне кожну сім”ю, кожну людину на гуляйпільщині тому варто спросити у людей чи згодні вони жити біля кар”єра, який кожен день буде  отруювати їхyнє життя.
         Зруйнувавши промисловість м. Гуляйполя, яка в достатній мірі наповнювала бюджет міста, таким чином  жителів ставлять перед вибором або ви працюєте в кар”єрі або залишаєтеся без коштів на існування.  Іншими словами мешканцям міста і району пропонують стати заложниками уранового кар”єра.  Які ж наслідки розробки родовища в нашому майже на сто відсотків сільскогосподарському   районі.
       
           1. Пилові викиди, які виникають під час видобутку руд відкритим шляхом, забруднюють атмосферу і створюють потужні геохімічні аномалії в грунтах.
       За висновками вчених із-за техногенного забруднення в радіусі 15-17 км від кар”єра і ГЗК не бажано вживати на потреби людини зернові, овощі та фрукти.  В радіусі 5-7 км. заготовляти корма для худоби. А ще зону 5-7 км. вчені називають „центральною” зоною впливу шідливих речовин.  Ця зона накриває повністю м. Гуляйполе.
 2. Основа нашого життя ВОДА.
Гідрогеологічні умови родовища визначаються як дуже складні в межех  родовища розповсюджено 7 водоносних горизонтів ,  очікуваний приток підземних вод в кар”єр становить близько 600 куб. метр. на годину( уявіть кількість води відкачаної на поверхню за місяці і роки розробки родовища), притому, що вміст солей в них коливається в інтервалі 3- 20 г/л. Необхідною умовою видобутку залізних руд є осушення водоносних горизонтів. Для цього потрібна інтенсивна відкачка підземних вод, що приведе до виникнення потужної депресивної воронки, яка обумовлює виникнення цілої низки негативних техногенних процесів, таких як стиснення грунтів, осідання поверхні тощо.
       Цю воду передбачається зкидати в хвосто хранилища і шламо накопичувачі , потім розчинивши в собі  всю таблицю Мендєлєєва вода буде проникати  в поверхневий плодородний шар землі. Виникая питання, що залишиться від плодородних земель нашого і сусідніх районів?
3. Зони обвалення  границь кар”єру, відвали розкривних порід і некондиційних залізних руд з кар’єрів  - займають десятки кв.км. Останні займають дорогоцінні орні землі, акумулюють значні об’єми атмосферних опадів, це призводе до підтоплення прилеглих ділянок, розвинення зсувів та інших екзогенних процесів (зсуви, осідання, провали, підтоплення тощо). Відвали розкривних порід піддаються вітровій ерозії, що спричиняє пилові бурі та хімічне забруднення грунтів та поверхневих вод.
             
         Всі ці фактори приведуть до неможливості користуватися врожаями з Гуляйпільської землі, до зниження якості зернових, до різкого погіршення стану здоров”я людей, збільшення онко захворювань.  Учитуючи не завжди якісні  послуги в лікарнях Запоріжжя та процвітаючу курупцію, отримати кваліфіковану допомогу середньостатистичному Гуляйпільцю стане практично неможливо.
        Я затронув тільки декілька проблем, які виникнуть у жителів району в наслідок розробки родовища, з часом їх ставатиме дедалі більше. Хочу наголосити ці проблеми чекають незаможніх  жителів району, ті хто затівають розробку цього кар”єра, жити тут не будуть ні вони ні їхні діти.
Якщо ми збираємося жити не тільки сьогоднішнім днем, а і хочемо забезпечити своїм дітям гідне майбутнє, питанням екології треба надати першочергового значення.

          Користуючися нагодою звертаюся до голів сільських Рад з великим проханням винести на найближчи сесії питаня про ставлення вашої громади до доцільності розробки в Гуляйполі родовища яке містить небезбечні радіоактивні мінерали .
         
 

   „Гуляйпільська громада”

Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Ноября 15, 2006, 20:19:23
http://www.ukrrudprom.com/analytics/xdfhs141106.html
     Тут згадується Гуляйпільське родовище.
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: andy от Ноября 15, 2006, 21:48:01
http://www.ukrrudprom.com/analytics/xdfhs141106.html
     Тут згадується Гуляйпільське родовище.

Как там вообще с этим вопросом про рудник ? Куда ветер дует.
А то официально только и слышу "Спокойно...спокойно.. спокойно..."
Как-то настораживает...
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Ноября 16, 2006, 12:42:24
Пока кар"єр мовчить. В кінці місяця буде відповідь депутата  ВР  Козуба на наше звернення, це будуть відповідь обласної ради, Клюєва, і мінприроди. Подивимося, що скаже новий кібінет міністрів?
  Новину чули, завод сільмаш купують індуси , будуть шити кожані вироби.
 
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: andy от Ноября 16, 2006, 12:55:50
Новину чули, завод сільмаш купують індуси , будуть шити кожані вироби.

Да пусть шьют, нам то что :)
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: rabbit от Ноября 16, 2006, 13:38:00
Да пусть шьют, нам то что :)


Если работники будут з/п получать, то Гуляйполе от этого только выиграет.
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Ноября 16, 2006, 16:59:08
Як про мене, аби не копали!
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Января 31, 2007, 12:55:41
Якщо, купувати ЖРС в Бразилії не патріотично, на думку П......сов, то на мою думку це врятує людей та екологію в Україні.
http://www.ukrrudprom.com/news/ngj220107.html
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Февраля 01, 2007, 20:01:56
    Сергей Тарута признал, что ИСД — это кредитная пирамида,он
также сказал, что ИСД пока не собирается выходить на ІРО [первичное размещение акций]. “Пока у нас таких планов нет, потому что на нас [над нами] висит огромный кредитный портфель”. По его словам, кредитный портфель ИСД составляет на сегодняшний день 1,5 млрд. долларов.

http://www.ukrrudprom.com/news/nbgfdgd010706.html

 Це признання Тарути свідчить, що у разі розробки Гуляйпльського родовища ИСД навряд чи буде вкладати кошти на розвиток Гуляйпільського району, головна задача буде копати і продавати.

Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Февраля 02, 2007, 20:25:33
Ще стаття про ИСД, http://www.ukrrudprom.com/analytics/fcgvsd020207.html
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Февраля 05, 2007, 12:54:56
Стаття про ситуацію навколо ринку ЖРС в Україні.
        www.ukrrudprom.com/digest/dmetalhttpl050207.html
         www.ukrrudprom.com/digest/dtaruta050207.html
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Апреля 24, 2007, 13:58:40
23 Квітня, в Гуляйполе приїзджала коміссія представників Держохоронпраці (м. Запоріжжя) та Держ. геологогічного управління нагляду за користуванням надрами та ліцензіями (м.Дніпропетровськ). По питанню анулювання ліцензії на розробку Гуляйпільського родовища. Коміссію по місту супроводжував представник Гуляйпільської громади.
     Цікаві моменти.
  Ні в райдержадміністрації ні в райраді ні в міськраді не змогли пригадати, що це за така фірма, яка тут щось буде копати, всі наші високі чиновники категорично запевнили, що нічого не знають про "Індустріальну групу-Магнетит" і про її плани розробки родовища, також запевнили, що на протязі від 01.01.2005р. до 23 квітня 2007р. ніяких узгоджувальних документів місцева влада фірмі не надавала.
   Жоден телефон в тому числі і моб.  "Індустріальної групи-Магнетит" в м. Києві не відповідав, по причіні відсутності такових номерів взагалі!?
    Так, що розмови про состави з технікою для розробки родовища в Гуляйполі, які начебто стоять зараз в Пологах, це просто плітки, які хтось не без користі постійно зливає в народ.
   Один з варіантів, щоб підняти ціну на житло, є і інші варіанти.
     Те, що з фірмою, яка існує на папері, а в реальному житті представникам влади  не можливо знайти звязок з нею, говорть про непорядність фірми. А людям, які за розробку родовища треба задуматися, кому вони довіряють своє життя, а також життя і здоров"я тих хто проти розробки.
   
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: andy от Апреля 24, 2007, 16:40:41
И каково итоговое решение комиссии ?
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Апреля 24, 2007, 20:56:03
    Коміссія залишила письмові запити (бо слова до діла не пришиєш) до місцевих бюрок...(звичайно дуже хотілось би прочитати відповіді Дудки та Коровки). Написали акт перевірки, що ніяких робіт на даний час неведеться, фірма на місці реєстрації офісу відсутьня.
   Звичайно, якщо ми жили б в нормальній країні то  ліцензію анулювали, але учитуючи наші раалії прогнозувати, що буде далі не беруся. Ящо буде якась нова інф., повідомлю.
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Мая 04, 2007, 11:07:13
Cвіжа стаття із газети "Суббота плюс"
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: andy от Мая 04, 2007, 11:50:27
Остается дождаться окончательного решения и поздравить "Гуляйпольскую Громаду" от имени всех гуляйпольцев.
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Мая 04, 2007, 12:33:19
   Сьогодні по телефону розмовляв з представником "Южгеологинспекции" , акт провірки написаний згідно 4 відповідей від Гуляйпільської держадм., райради, Залізничної сільради та Держуправління екології (Запоріжжя). Посилаючись на ці відповіді та законодавство ліцензія повинна на сто відсотків анульована.
   Добавлю також, що фірму яка займалася мутками отримуючи ліцезію на розробку Гуляйпільського родовища очолює Гайдук Віталій нині секретар ради нац безбеки.
   Які вожді теке і життя.
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Мая 30, 2007, 13:30:56
Стаття для для тих хто мріє про розробку родовища в Гуляйполі.

Рината Ахметова обвинили в массовой гибели рыбы в Азовском море
[11:41 30 мая 2007г.] [ Regnum ]

Массовый выброс мертвой рыбы на берег Азовского моря свидетельствует об экологическом коллапсе в морской акватории, считает народный депутат Украины (фракция Блока Юлии Тимошенко (БЮТ), председатель парламентского подкомитета по вопросам техногенной и радиационной безопасности и чрезвычайных ситуаций Владимир Скубенко. Об этом сообщили в пресс-службе БЮТ.

“Власти Мариуполя утверждают, что проведенный в лабораториях анализ морской воды и мертвой рыбы, не дал результатов. На самом деле причиной массовой гибели рыбы на протяжении нескольких десятков километров береговой линии Мариуполя является колоссальная техногенная нагрузка на Азовское море”, — сказал он. Народный депутат привел пример, когда “Азовсталь” использует морскую воду для охлаждения “и ничего за это не платит, так как в Водном кодексе говорится, что платить надо за все ресурсы, за исключением морей”.

“Но если реально посчитать, то здесь выливается сумма в сотни миллионов гривен. Кроме того, “Азовсталь” использует море как свалку, сбрасывая туда отходы своего производства. Поэтому нет совершенно ничего удивительного в том, что море находится в таком катастрофическом состоянии. Скорее удивительно то, что в нем есть еще хоть что-то живое”, — говорит Скубенко. Кроме того, Скубенко видит одной из причин сложившейся ситуации недостаточную работу правительства по финансированию и контролю экопрограмм. “За 2006 год ни одно природоохранное мероприятие не было выполнено в полном объеме”, — говорит Скубенко. “То, что сегодня происходит с Азовским морем — прекрасная иллюстрация деятельности правительства Виктора Януковича. Они зарабатывают свои миллиарды уже сегодня, и при этом им совершенно все равно — как будет жить народ нашей страны завтра, со всем тем наследием, которое им оставят “железные хозяева региона”, — резюмировал Скубенко.

Напомним, “Азовсталь” входит в группу “Метинвест”, которая осуществляет стратегическое управление горно-металлургическим бизнесом ЗАО “Систем Кэпитал Менеджмент” (Донецк). Управляющей компанией группы “Метинвест” является ООО “Метинвест Холдинг”.
 Оригінал http://www.ukrrudprom.com/news/jhghghghgh300507.html
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Июня 27, 2007, 22:04:42
 Як з'ясовуєтья ИСД і минулому користувалася не дуже честними методами ведення бізнесу. Ця стаття яскраво описує суть ИСД, і ще раз підтверджує фульшування документів на Гуляйпільське родовище дя них шо два пальці ... . 
   
Цитировать
ИСД: кровавые следы на металле
История Индустриального союза Донбасса подтверждает тезис о том, что иные преступления столь громогласны и грандиозны, что мы оправдываем их и даже прославляем. Сейчас обсуждать грехи молодости украинских миллиардеров не в моде.
  Повністю стаття тут; http://www.ukrrudprom.com/digest/shdfhff270607.html
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Августа 01, 2007, 13:59:58
ВІТАЮ ВСИХ Гуляйпільців!!!! Кар"єра не БУДЕ, принаймі тепер на найближчі 5 років. Тільки що подзвонили з Запоріжжя ліцензію анулювали!!! Мотив; за те що, надрокористувач не розпочав роботи в термін відведений законодавством (2 роки).
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: andy от Августа 01, 2007, 14:02:28
ВІТАЮ ВСИХ Гуляйпільців!!!! Кар"єра не БУДЕ, принаймі тепер на найближчі 5 років. Тільки що подзвонили з Запоріжжя ліцензію анулювали!!! Мотив; за те що, надрокористувач не розпочав роботи в термін відведений законодавством (2 роки).

Радует, что аннулировали, вот только выбор формальной причины совсем не радует...
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Августа 01, 2007, 14:19:58
Якби не вибори на мою думку такого рішення взагалі могло не бути! А далі життя не закінчується, ще повоюєм в разі чого! І так легко слідуючий раз їм зібрати дозволи невейде. Головного козла вже нема в Гуляйполі!
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: andy от Августа 01, 2007, 15:13:20
Якби не вибори на мою думку такого рішення взагалі могло не бути! А далі життя не закінчується, ще повоюєм в разі чого! І так легко слідуючий раз їм зібрати дозволи невейде. Головного козла вже нема в Гуляйполі!

Дык, получается как бы все было здорово, никто типа и против не был, ну типа вот просто не получилось у парней начать разработку... По их формулировке то..
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Августа 01, 2007, 18:00:04
Якби не вибори на мою думку такого рішення взагалі могло не бути! А далі життя не закінчується, ще повоюєм в разі чого! І так легко слідуючий раз їм зібрати дозволи невейде. Головного козла вже нема в Гуляйполі!

Дык, получается как бы все было здорово, никто типа и против не был, ну типа вот просто не получилось у парней начать разработку... По их формулировке то..
Думаю ИСД сами себе загнали в хлухий кут, їх підвела їх самовпевненість і безнаказаність, думали бабки вирішать всі проблеми. На 2004р., все б було без проблем кому треба "дали", в нашому районі по "слухам" 200 тис. зелені роздали, за оформлення док., та час минув "регіони" прорвалися в кабінети. А Гайдук з Тарутою залишилися не на тому березі, а з тими купленими дозволами на руках просто нікуди було іти, навіть інститут відмовився розробляти проектну документацію на розробку родовища. А тут знову вибори. Одним словом ОБЛОМИЛИСЯ пацани.
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Августа 02, 2007, 13:14:39
А які надії в пацанів були.
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Августа 03, 2007, 12:19:27
Цікава стаття про роботу полтавського ГОКа, а особливо кометарі дописувачів про умови роботи і відношення до робочіх. 
http://www.ukrrudprom.com/news/sdfhdfhfg02125515.html
Название: Re: Урановая руда таки есть
Отправлено: Patriot от Ноября 03, 2008, 20:46:44
   Знайомі дали почитати свіжу ст. про Гуляйппільське родовище, вирішив поділитися з вами. Що вимусило нашого земляка написати її зараз не знаю?