Автор Тема: Виконавча служба: Звернення стягнення на майно юридичної особи  (Прочитано 6879 раз)

backyard

  • Full Member
  • ***
  • Сообщений: 185
  • Карма: +12/-3
    • Просмотр профиля
Звернення стягнення на кошти боржника - юридичної особи

1. Готівка в національній та іноземній валюті, що перебуває в касах  або  інших  сховищах  боржника - юридичної особи,  підлягає невідкладному  вилученню   після   її   виявлення   та   складання відповідного  акта  державним  виконавцем.  Копія  акта вручається представнику боржника - юридичної особи.

2. Вилучена  готівка  зараховується  на  відповідний  рахунок органу  державної виконавчої служби не пізніше наступного робочого дня з моменту вилучення.

3. Державний виконавець звертає стягнення на кошти боржника - юридичної  особи,  що  перебувають  у  банках або інших фінансових установах,  у порядку,  встановленому цим Законом.  Інформацію про наявні  у боржника рахунки і вклади державний виконавець отримує в податкових органах,  інших органах державної влади, підприємствах, установах та організаціях,  які зобов'язані надати йому інформацію у триденний строк, а також за повідомленнями стягувача.

4. Державний виконавець  може  звернути  стягнення  на  кошти боржника  -  юридичної особи,  що знаходяться на його рахунках,  а також на рахунках,  відкритих боржником - юридичною  особою  через свої філії, представництва та інші відокремлені підрозділи.

5. Не  підлягають  стягненню  в  порядку,  встановленому  цим Законом,   кошти,   що   перебувають   на   спеціальному   рахунку експлуатуючої організації (оператора) відповідно до Закону України "Про впорядкування питань,  пов'язаних  із  забезпеченням  ядерної безпеки".

6. У  разі  якщо після накладення державним виконавцем арешту на кошти боржника - юридичної особи у банках чи  інших  фінансових установах  боржник  умисно  не  виконує судове рішення і відкриває нові рахунки у банках чи  інших  фінансових  установах,  державний виконавець  надсилає  відповідним правоохоронним органам матеріали для притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.

7. Звернення стягнення на кошти та інше майно фізичних осіб - підприємців здійснюється також за правилами цієї глави.

Звернення стягнення на інше майно боржника - юридичної особи

1. У разі відсутності у боржника - юридичної особи  коштів  у обсязі,   достатньому   для   покриття  заборгованості,  стягнення звертається  на  інше  майно,  належне   такому   боржникові   або закріплене  за  ним,  у  тому числі на майно,  що обліковується на окремому балансі філії,  представництва та  іншого  відокремленого підрозділу  боржника  - юридичної особи (крім майна,  вилученого з обороту або  обмежуваного  в  обороті)  незалежно  від  того,  хто фактично використовує це майно.

2. У  разі  якщо на зазначене майно накладається арешт,  воно реалізується в такій черговості:

1) у   першу   чергу   -   майно,   що    безпосередньо    не використовується    у    виробництві   (цінні   папери,   легковий автотранспорт,  предмети дизайну  офісів  та  інше  майно,  готова продукція (товари);

2) у  другу  чергу  -  об'єкти  нерухомого  майна,  верстати, обладнання,  інші основні засоби,  а також сировина  і  матеріали, призначені для використання у виробництві.


3. У  разі  накладення  арешту  на  майно  другої  черги,  що належить боржникові - юридичній особі, частка держави у статутному фонді якої становить не менш як 25 відсотків, чи накладення арешту на майно підприємств-боржників,  що мають стратегічне значення для економіки  і безпеки держави,  державний виконавець протягом трьох робочих днів повідомляє центральному органу виконавчої  влади,  до сфери управління якого належить майно,  або Фонду державного майна України про накладення арешту на майно такого  боржника  та  подає відомості  про склад і вартість майна,  на яке накладено арешт,  а також про розмір вимог стягувача.
Rage Against the System