Просмотр сообщений

В этом разделе можно просмотреть все сообщения, сделанные этим пользователем.


Сообщения - backyard

Страницы: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 13
91
Отличная статья по этому поводу на Хабре

92
Политика / Отток капитала из Украины
« : Декабря 16, 2011, 15:32:38 »
Ежегодно Украина дарит мировой закулисье примерно 31% своего бюджета, Россия, с ее нефтью — какие–то жалкие 17%.

"Тем не менее и вы, и мы — молодцы! Это потрясающе большая сумма, в то время как развивающиеся, так и развитые страны с трудом сводят концы с концами", — восхищается директор мирового финансового сообщества.

Детальный отчет по нелегальному оттоку капитала — здесь (в PDF), Россия — на 2 месте, Украина — на 17.

Взято с dirty.ru

93
Абсолютно правильно подмечено andy. НАСА в лице передовых ученых по исследованию космоса и религия. Пробежался по гуглу - в основном эта новость висит на чисто религиозных сайтах.

Церковь на протяжении многих веков оказывала поддержку научному прогрессу, подкидывая дрова в костер.

Напоминаю, ИМХО

94
Стягнення за виконавчими документами не може бути звернено на такі  види  майна  та  предмети,  що  належать боржникові на праві власності або є його часткою у спільній власності,  необхідні  для боржника,  членів  його  сім'ї  та  осіб,  які перебувають на його утриманні.

     1. Носильні речі та  предмети  домашнього  вжитку,  необхідні боржникові та особам, які перебувають на його утриманні:

     1) одяг - з розрахунку на кожну особу:  одне літнє або осіннє пальто,  одне зимове пальто або кожух,  один зимовий  костюм  (для жінок  - два зимових плаття),  один літній костюм (для жінок - два літніх плаття),  головні убори по  одному  на  кожний  сезон.  Для жінок,  крім того,  дві літні хустки, одна тепла хустка (або шаль) та інший одяг, зношений більш як на 50 відсотків;
     2) взуття - по одній парі літнього,  осіннього,  зимового  та інше взуття, зношене більш як на 50 відсотків;
     3) білизна - по дві зміни на кожну особу;
     4) постільні  речі  (матрац,  подушка,  два простирадла,  дві наволочки, ковдра) і два особистих рушники на кожну особу;
     5) необхідний кухонний посуд;
     6) один холодильник на сім'ю;
     7) меблі - по одному ліжку та стільцю на  кожну  особу,  один стіл,  одна  шафа на сім'ю (крім меблевих гарнітурів,  на які може бути звернено стягнення);
     8) усі дитячі речі.

     2. Продукти харчування,  необхідні для особистого  споживання боржнику,  членам  його  сім'ї та особам,  які перебувають на його утриманні, - з розрахунку на три місяці.
     3. Паливо, необхідне боржникові, членам його сім'ї та особам, які  перебувають  на  його  утриманні,  для  приготування  їжі  та обігрівання приміщення протягом шести місяців.
     4. Одна корова,  а у разі відсутності корови -  одна  телиця; якщо  немає ні корови,  ні телиці - одна коза,  вівця чи свиня - в осіб, які займаються сільським господарством.
     5. Корм для худоби,  який не підлягає вилученню в  кількості, необхідній для годівлі худоби до початку її вигону на пасовище або до збору нових кормів.
     6. Насіння,  необхідне  для  чергової   сівби   (осінньої   і весняної),  та незнятий урожай - в осіб,  які займаються сільським господарством  (крім   земельних   ділянок,   на   які   накладено стягнення).
     7. Інструменти,  необхідні  для  особистих професійних занять (швейні, музичні тощо).

95
Вы не улавливаете суть. Отношение общества, мое личное отношение к тем или иным нормам закона не отменяет их действие как в частности, так и при исполнении мной служебных обязанностей.

Я упоминал недавно - Dura lex sed lex - Закон суров, но это закон. Этого, я думаю, достаточно.

NB:
Работа исполнительной службы заключается не "в дружеских объятиях с должником и понимании всех его насущных проблем" - это не социальная служба, поэтому каждый рабочий день исполнителя никаким образом не похож на День Благодарения.

96
Цитировать
Конституция превыше незаконных Законов!Не так ли?

Согласен. Конституция - Основной Закон, и на ее принципах должны приниматься законы и другие н-п акты. Но просто сказать, что закон незаконный (неконституционный) - этого мало. Неконституционным закон или другой н-п акт может признать только КСУ. Все дело в процедурах.

А гос. органы работают на основании законов, которые абсолютно не на стороне человека, гражданина, общества. И это бич нашего государства.


97
5 — 10 грудня 2011 року в Україні буде проведено Всеукраїнський тиждень права. Про це повідомив Міністр юстиції Олександр Лавринович.

Міністр юстиції нагадав, що дана правоосвітня акція, яка стала в Україні традиційною, проводиться щорічно, в тиждень, що включає 10 грудня - День прав людини, який у світі відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

У цьогорічному Всеукраїнському тижні права передбачається проведення низки правоосвітніх заходів, майстер-класів провідних юристів, правових конкурсів та турнірів, надання безоплатних юридичних консультацій населенню, зокрема щодо порядку звернення та виконання рішень Європейського суду з прав людини, буде організовано проведення виставки-форуму «Правники – суспільству» та інші акції.

Заходи проводитимуться по всій Україні територіальними управліннями юстиції за підтримки Координаційної ради молодих юристів при Мін’юсті, представників юридичної професії, провідних адвокатів і правників України, юридичних фірм та правничих організацій.

98
В каждом районе созданы Управления пенсионного фонда Украины, в областных центрах действуют Главные управления ПФУ - все они юридические лица и действуют согласно положень про УПФУ и являются территориальными органами пенсионного фонда.


Вот, кстати, скрин ДВС (некоторые ПП утверждали, что виконавча в Гуляйполе не существует) - вот неожиданность какая)))


А вот и ваше УПФУ в м. Рубіжному:


Если вас цепляет слово "органи", то официальную трактовку и конституционность этого термина (и закона в целом) может дать только Конституционный суд Украины за конституційним зверненням (если ваша "Асамблея ГО малого та середнього бізнесу" действительно занимается чем-то полезным - то давным-давно бы это сделала - а так кроме невнятных сообщений, разбросанных по всему интернету и которые лишь вводят в заблуждение ПП-ов, ничего действительно толкового нет).

Если кто-то не в курсе - на сегодняшний день у нас работает лишь солидарная система и персональных счетов пока нет ни у кого (реформа только запущенна и в планах воплотить в жизнь 2 уровень пенсионной системы в 2012 году).

А вообще ваше право верить во все что угодно, хоть в Летающего макаронного монстра, хоть в Невидимого розового единорога, хоть в "ОРГАНИ- просто ,як органи ( руки ,ноги , голова , кредитні спілки у вигляді Пенсійного фонду)". Вы позволяете вводить себя в заблуждение, сами себя вводите в заблуждение и других вводите в заблуждение.

Внимание, оффтоп
<s>Могу отсканировать свою прелестную задницу. Это удовлетворит ваш интерес?</s>

<s>Я так понимаю, я имею полное право и дальше называть вас исключительным мудаком ввиду вашего обращения ко мне</s>  8)

Сорри за оффтоп

99
2 rabbit: Подозреваю, что я и второй ваш пост не понял)) Уж больно "всё смешалось в доме Облонских". Простуда такая простуда

2 Думающий:

Вместо того, чтобы читать ахинею Белоцерковской, лучше б прочитали пару-тройку н-п актов, а именно: Постанова КМУ від 24 жовтня 2007 р. N 1261 "Про затвердження Положення про Пенсійний фонд України" и Указ ПУ від 6 квітня 2011 року N 384/2011 "Про Положення про Пенсійний фонд України" - Пенсійний фонд України є юридичною особою, має самостійний баланс, рахунки в уповноваженому банку, який визначається Кабінетом Міністрів України, печатку із зображенням Державного Герба України та своїм найменуванням.

А если и этого мало - есть такая волшебная аббревиатура ЄДРПОУ (Єдиний державний реєстр підприємств та організацій України), у которого есть официальный сайт http://irc.gov.ua/ua/Poshuk-v-YeDR.html на котором с помощью нехитрых манипуляций можно найти информацию о всех юридических лицах: ЄДРПОУ Пенсійного фонду України 00035323:


Я отнюдь не сторонник ПФУ и его системы в целом, вертикали власти и проводимой ней политикой во всех сферах нашей жизни, но, бл*ть, вы же сами себе проблемы создаете....


100
Повторяю, доплаты в ПФУ введены вот этим ЗУ "Про внесення змін до законів України "Про Державний бюджет України на 2010 рік" та "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" от 08.07.2010 года, который вступил в законную силу 17.07.2010 года:

 
Цитировать
2.  Підпункт  4  пункту  8  розділу XV "Прикінцеві положення" Закону  України   "Про   загальнообов'язкове   державне   пенсійне страхування" (   1058-15  )  (Відомості  Верховної  Ради  України, 2003 р., NN 49-51, ст. 376) викласти в такій редакції:
     "4) фізичні особи - суб'єкти підприємницької діяльності,  які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований податок,  єдиний податок),  та члени сімей зазначених осіб,  які  беруть  участь  у провадженні   ними   підприємницької  діяльності,  на  період  дії законодавчих  актів  з  питань  особливого  способу  оподаткування сплачують страхові внески в порядку, визначеному цим Законом.
     Сума страхового  внеску  встановлюється  зазначеними  особами самостійно для себе та  членів  їх  сімей,  які  беруть  участь  у провадженні   такими  особами  підприємницької  діяльності  та  не перебувають  з  ними  у  трудових  відносинах.  При   цьому   сума страхового  внеску  з  урахуванням частини фіксованого або єдиного податку,  що перерахована до  Пенсійного  фонду  України,  повинна становити не менше мінімального розміру страхового внеску за кожну особу та не більше  розміру  страхового  внеску,  обчисленого  від максимальної  величини  фактичних  витрат на оплату праці найманих працівників,  грошового  забезпечення  військовослужбовців,   осіб рядового   і   начальницького   складу,   оподатковуваного  доходу (прибутку), загального оподатковуваного доходу, з якої сплачуються страхові внески".

Вы путаете с ЗУ, который регламентирует оплату единого взноса - он вступил в законную силу 01.01.2011 года, а принят 08.07.2010 года.

101
Цитировать
Закони та інші нормативно-правові акти, що визначають права і обов'язки громадян, мають бути  доведені  до  відома  населення  у порядку, встановленому законом.
     Закони та інші нормативно-правові акти, що визначають права і обов'язки громадян, не доведені до  відома  населення  у  порядку, встановленому законом, є нечинними.

Законы и остальные н-п акты вступают в законную силу после их официального обнародования в таких газетах - "Офіційний вісник України", "Урядовий кур'єр", "Голос України", "Відомості Верховної Ради України" - читайте указ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ "Про порядок офіційного оприлюднення нормативно-правових актів та набрання ними чинності".

Все законы и н-п правовые акты, на основании которых ПП обязали доплачивать в ПФУ вступили в законную силу, а значит были обнародованы - а значит доведены до ведома населения, в том числе и до вас


102
Цитировать
А от виконавці не покаялись.
Крім закону є інструкція, як діє державний виконавець. Якщо державний виконавець не вміє читати то це одна справа  тоді йому звичайно можна все.
  А якщо вміє, то може це вже невиконання або неналежне виконання службових обов'язків?  А якщо зробити так, що хтось проведе гарне розслідування дій виконавчої то ненароком може виявитися, що випадкове не надсилання боржникові постанови виявиться не таким вже й випадковим
От і включають тут деякі бакалаври дурку, щоб тему перевести в русло, тіпа почта не працювала))

[unprintable mode on]Админ, извините, можете дать мне бан, но за*бало мракобесие.[unprintable mode off]

[irony mode on]Только что нарушил кодекс этики и превратился в невоспитанную сволочь из подворотни, виновен, готов понести наказание, ПАТРІОТ, запишите это восьмым смертным грехом, проведите гарне розслідування с публикацией в обласній газеті "Виконавча служба must die", сожгите меня на костре и предайте анафеме[irony mode off]


103
Часто задают вопрос "Почему исполнитель не останавливает исполнительное производство в случае оспаривания вимоги про сплату боргу в суде (будь-то 1 инстанции, 2, и тд)":

- просто в ст. 37 "Обставини, що зумовлюють обов'язкове зупинення виконавчого провадження" и ст. 38 "Право державного виконавця зупинити виконавче провадження" нет такого условия. Вот если суд по вашему клопотанню/заявлению вынесет ухвалу про зупинення стягнення на підставі виконавчого документа - только тогда исполнитель на основании п.4 ч.1 ст. 37 вынесет постановление про зупинення виконавчого провадження.

Вот если вы обжалуете решение о наложении административного взыскания (штраф ГАИ и тд), то никакой дополнительной ухвалы не нужно, ведь п.5 ч. 1 ст. 37 прямо определяет, что виконавче провадження зупиняеться у разі прийняття судом до  розгляду скарги на постанову органу (посадової особи), уповноваженого розглядати справи про адміністративні правопорушення.

2 ПАТРІОТ - вы ставите в пример решения только тех судей, которые удовлетворяют вашим потребностям и надеждам. По вашему это высококвалифицированные, независимые и профессиональные судьи, а остальные, если принимают не такое решение как вам нравиться - то они все взяточники, негодяи, недоучки и тд. Вы абсолютно субъективны, для вас правильно лишь то, что не противоречит призме ваших взглядов, и если вам что-то не нравиться - значит это неправильно или незаконно. А это неправильно (извините за тавтологию).

А вот про почту очень интересно - 15-20% вимог про сплату боргу, отправленных ПФУ должникам, не могли дойти до адресата в связи со сменой места проживания оных, но как ни странно в корешках о доставке заказного письма с уведомлением (которое ПФУ прилагает вместе в вимогой) всегда стоят подписи о получении. Так что вопрос о работе почты для меня до сих пор открыт.

Согласен с тем, что не все постанови про відкриття виконачого провадження направлялись рекомендованым письмом (как этого требует новая редакция закона), но не из-за того, что исполнитель хотел кого-то поставить в позу Г, а из-за банального недофинансирования, так как принимать законы это одно, а воплощать их в жизнь это совсем другое. Сами знаете пример детей-войны, афганцев и многих-многих других, статьи закона которых тупо не профинансировали. Только не надо кричать что если бы мне прислали постанову вовремя - все было бы по-другому.

2 rabbit: По поводу схемы ГАИ - не ошибусь, если скажу, что 90% водителей хоть раз сами давали взятку инспектору и в 89,9% инспектор брал взятку. Это "галимая" привычка "порешать на месте" присутствует как у  водителей, так и у инспекторов (это удобно и тем и другим - как говорят по обоюдному согласию) - но инспектора привыкли к этой практике, а водители стали жаловаться "мол вот уроды". Как говорят, сеют одни - а пожинают все.

То, что в описанном случае инспектор требовал деньги для снятия авто с базы после уплаты задолженности - явно минус в карму инспектора. На самом деле авто убирается из базы только по постановлению исполнителя (постанова про закінчення виконавчого провадження), которая направляется в облгаи как и сама постанова про розшук транспортного засобу.

ЗЫ: розыск авто законный - читай ст. 40 ЗУ "Про виконавче провадження" у разі  необхідності розшуку транспортного   засобу   боржника  державний  виконавець  виносить постанову про такий  розшук,  яка  є  обов'язковою  для  виконання органами внутрішніх справ.


104
Во-первых: это совсем разные дела
суд 1 инстанции:
Цитировать
Розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Яготин Київської області справу за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5 до відділу державної виконавчої служби Яготинського районного управління юстиції Київської області про визнання неправомірними дій та про скасування постанов про відкриття виконавчого провадження

суд 2 инстанции:
Цитировать
Розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні апеляційного суду у місті Києві цивільну справу за апеляційною скаргою старшого державного виконавця відділу державної виконавчої служби Яготинського управління юстиції Київської області на ухвалу Яготинського районного суду Київської області від 03 жовтня 2011 року у справі за поданням старшого державного виконавця відділу державної виконавчої служби Яготинського районного управління юстиції Київської області про вирішення питання щодо примусового проникнення до житла боржника

Во вторых: ч. 7 Розділу VIII ПРИКІНЦЕВІ ТА ПЕРЕХІДНІ ПОЛОЖЕННЯ ЗУ "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" гласит:

Цитировать
Стягнення заборгованості із сплати страхових внесків за діючими видами загальнообов'язкового державного соціального страхування та сум штрафних санкцій, нарахованих та/або не сплачених у період до 1 січня 2011 року, в тому числі страхових внесків, строк сплати яких на 1 січня 2011 року не настав, здійснюється фондами загальнообов'язкового державного соціального страхування відповідно до законодавства, що діяло на момент виникнення такої заборгованості або застосування штрафних санкцій.

Т.е. согласно законодательства (а именно ч. 1-9 ст. 106 ЗУ "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування") которое действовало до 01.01.2011 года ПФУ правомерно направляет вимоги про сплату боргу для принудительного исполнения ДВС, а ДВС правомерно открывает исполнительные производства со всеми вытекающими последствиями для должника.

Ну не все судьи одинаково применяют нормы материального права! (только не надо кричать, что я опять учу судей как работать) А люди (предприниматели) хватаются за каждое слово с надеждой, что отменят доплаты, взносы, налоги, сборы и тд, так как это деньги из их семейного бюджета (и в этом случае никого нельзя осуждать), но:

Цитировать
Ст. 42 Господарського кодексу визначає, що підприємництво - це самостійна, ініціативна, систематична, на власний   ризик господарська діяльність, що здійснюється суб'єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку.

Вспоминаем экономику: Прибуток - це сума, на яку доходи перевищують пов'язані з ними витрати, тобто чистий прибуток після сплати податків

Правильно заметил тов. rabbit "В мире нет иной правды, кроме той, в которую нам хочется верить"

Еще раз настойчиво прошу прочесть ЗУ "Про внесення змін до законів України "Про Державний бюджет України на 2010 рік" та "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" от 08.07.2010 года, который вступил в законную силу 17.07.2010 года:

Цитировать
2.  Підпункт  4  пункту  8  розділу XV "Прикінцеві положення" Закону  України   "Про   загальнообов'язкове   державне   пенсійне страхування" (   1058-15  )  (Відомості  Верховної  Ради  України, 2003 р., NN 49-51, ст. 376) викласти в такій редакції:
     "4) фізичні особи - суб'єкти підприємницької діяльності,  які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований податок,  єдиний податок),  та члени сімей зазначених осіб,  які  беруть  участь  у провадженні   ними   підприємницької  діяльності,  на  період  дії законодавчих  актів  з  питань  особливого  способу  оподаткування сплачують страхові внески в порядку, визначеному цим Законом.
     Сума страхового  внеску  встановлюється  зазначеними  особами самостійно для себе та  членів  їх  сімей,  які  беруть  участь  у провадженні   такими  особами  підприємницької  діяльності  та  не перебувають  з  ними  у  трудових  відносинах.  При   цьому   сума страхового  внеску  з  урахуванням частини фіксованого або єдиного податку,  що перерахована до  Пенсійного  фонду  України,  повинна становити не менше мінімального розміру страхового внеску за кожну особу та не більше  розміру  страхового  внеску,  обчисленого  від максимальної  величини  фактичних  витрат на оплату праці найманих працівників,  грошового  забезпечення  військовослужбовців,   осіб рядового   і   начальницького   складу,   оподатковуваного  доходу (прибутку), загального оподатковуваного доходу, з якої сплачуються страхові внески".

Страницы: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 13