Автор Тема: «Запорізька ватрушка»: в Запоріжжі святкують річницю провалу «російської весни»  (Прочитано 4325 раз)

andy

  • Hero Member
  • *****
  • Сообщений: 2 245
  • Карма: +1/-5001
    • Просмотр профиля
У Запоріжжі пройшла патріотична акція «Запорізька ватрушка» до річниці подій 13 квітня 2014 року. Того дня активісти місцевого Євромайдану розігнали проросійський мітинг на алеї Слави. Тоді прихильників ідеї «російської весни» в Запоріжжі закидали борошном, молоком та яйцями. Відтоді проросійські акції в місті припинилися, а учасники проросійських акцій отримали серед городян жартівливу назву «ватрушки».

Учасники нинішньої акції пройшли, як і рік тому, центральним проспектом міста – від майдану Героїв до алеї Слави. З собою активісти принесли клітку з опудалом президента Росії Володимира Путіна.

«Ми зібралися – усі ті люди, які так чи інакше брали участь у «Яєчній неділі». Ми хочемо показати, що Запоріжжя – це Україна. Це дуже важливо сьогодні, коли є така небезпека зовнішньої агресії і внутрішніх провокацій. Тому наше головне завдання – показати, що Запоріжжя – це Україна, що у місті є багато патріотів, які люблять Україну, люблять Запоріжжя», – розповіла одна з організаторів акції, активістка запорізького Євромайдану Ірина Лех.

На алеї Слави організували виступ козацького театру та жартівливе частування. Усіх охочих пригощали чаєм та ватрушками.

radiosvoboda.org
«Понял, что намазываю масло на хлеб очень уж по-бандеровски. А манера накладывать салат - вообще экстремистская. Теперь боюсь заваривать чай.»