Автор Тема: Говорить «Гуляйпільська Громада» №2  (Прочитано 7201 раз)

Соня

  • Newbie
  • *
  • Сообщений: 12
  • Карма: +4/-0
    • Просмотр профиля
                                      Говорить «Гуляйпільська Громада»     №2

Доборолась Україна до самого краю.                         Вставай хто живий в кого думка повстала.
Гірше ляха свої діти її розпинають (Т.Шевченко)             Година для праці настала. (Л.Українка)

Дорогі  Земляки!

Це єдиний спосіб спілкуватись з вами. За період, який пройшов, «Гуляйпіль-ська громада» активно збирає підписи мешканців району. Ми повинні Вам сказати ,що відмовляються одиниці,та ті, кого влада «нашугала»  до стану чеховського піскаря, який «Жил дрожал и умирал дрожал». Решта людей масово підтримують  боротьбу проти відкриття кар’єру. Свідчення науковців доповнюють нашу тривогу. Залізна руда Гуляйпільського родовища надзвичайно бідна та складає 16-18 %. Науковці стверджують, що комбінат, який буде побудовано тільки для збагачення руди, окупить  себе  через 100 років. Сьогодні  існує багато законсервованих  шахт з процентним вмістом заліза до 50% в Кривому Розі. Але туди не ідуть, хочуть знищити наші  родючі чорноземи..

Повірте це реальна інформація, а не страшилка. Зверніться до друзів та зна-йомих, які проживають біля Нікополя(Чортомлик) - там найстрашніший кар’єр України. Вибухові роботи здійснюються щотижня. Найменша протяжність вибухів 30 секунд. Жодна хата, яка розташована  неподалік, не витримає цих коливань землі. Сьогодні стоїть питання жити чи не жити нам в наших домівках. Вода навіки зникне не тільки в нашому районі , адже  глибина кар’єру  більша  ніж 650 м.

Згідно екологічної карти, в кар’єр ЩОГОДИНИ буде скидатись до 1500 куб.м. води. ЗА ДОБУ   36 000 куб м. Всі райони залишаться без води. Вітрова ерозія, солончаки, забруднення навколишнього середовища. Займатись сільським господарством стане неможливо. Все, що виросте на городі,  стане непридатне до вживання. Дехто думає,що це все  буде дуже не скоро. Запам’ятайте : з дня отримання проекту на руки, замовник  через ВІСІМ місяців одержить першу промислову продукцію. Тобто, сьогодні невідомо чи будемо ми їсти восени те, що посадимо  на городі  цією весною. В кар’єрі будуть працювати  БІЛАЗИ, вантажопідйомністю більше СОРОКА  тон кожен та потужні кар’єрні екскаватори, тому котлован  буде розритий до глибини 650 метрів за 3-4 місяці максимум, темпи будуть надзвичайно швидкі…   
Що стосується робочих місць. Покажіть мені того батька, матір, діда, бабусю, які пошлють в це  пекло робити своїх дітей та онуків. Майте на увазі, що вам  просто брешуть, коли говорять, що податки сплачуватимуться на місцях. Податки 100 % пе-рераховуються до державного бюджету, тому не треба розповідати байки про про-цвітання району, якого скоро просто не буде. Все це розуміють наші сусіди - мешка-нці Пологівського, Оріхівського, Новомиколаївського, Покровського районів та м.Запоріжжя. Вони нас підтримують. Ми стверджуємо ,що це буде рукотворний Чо-рнобиль Півдня України, який не накриєш  саркофагом.
     
 Багатьох цікавить юридичний аспект проблеми. Конституція України - закон прямої дії, який стверджує «Земля та її надра належать народу»   ст.13. Господарем на своїй території є територіальна громада.

      Яке рішення прийме територіальна громада району 07.04.2013 року о 12.00-так і буде..
     
 Нас зрадили депутати обласної ради, вони тут не живуть. Хочеться вірити, що де-путати райради, були обдурені, але сьогоднішнє їхнє мовчання свідчить про друге. Отже,  ми територіальна громада маємо, згідно ст. 140. Конституції  України   пе-рейти до БЕЗПОСЕРЕДНЬОГО  управління  громадою, таким чином  виразивши не-довіру органам місцевого самоврядування,  які прийняли  антинародне рішення, не погодивши з територіальною громадою питання надання погодження на відкриття кар’єру. Кожен Ваш підпис – це  підтримка  РІШЕННЯ  ГРОМАДИ. Тому обов’язково поставте підпис. Вимагайте звітів депутатів перед виборцями.

Друзі наші!
       
 Ми знаємо, як плюндрують та нищать гідність бюджетників і тих, хто має роботу: вас звільняють, погрожують. Знайомий почерк по Вільнянську. ТРИМАЙТЕСЬ. Ми надіємось, що ви скажете своє слово в КСК.
      Ми звертаємось до медиків району. Ви, як ніхто інший, знаєте стан справ  зі здо-ров’ям та онкологією в районі та яким чином спотворюється правда. Не мовчіть .
      Ми звертаємось до трудівників сільського господарства. Ви добре знаєте, що Зе-мля МАТИ -ГОДУВАЛЬНИЦЯ. Не нам вам розповідати, що вона жива і що буде, коли груди  гуляйпільських  чорноземів розпанахає вирва діаметром декілька кілометрів та глибиною 650 метрів. Сьогодні Земля просить  у вас захисту.
      12 травня ви не просто будете поминати своїх РІДНИХ, БАТЬКІВ, ДІДІВ, ПРАДІДІВ. Ви станете перед прахом Свого РОДУ. Повірте: Вони запитають жорстко: «Що ти зробив для захисту своєї домівки?» Совість не дасть спокою ні вдень ні вночі. Якщо вона є …
      Ми окремо звертаємось до молоді.  Облиште  свої справи в містах, злітайтесь до рідного гнізда 07.04.2013 року  о 12.00 год. до КСК. Розваги та комп’ютер почека-ють.
     Окреме слово до  влади.  Не смішіть людей, не виставляйте себе на посміховись-ко. Вам не здається смішним: Вся влада, народний депутат  «проти» кар’єру, народ проти, а кар’єр відкривають.
                                                 
 ВЛАДО-ПЕРЕСТАНЬ БРЕХАТИ ЛЮДЯМ!
   
ЛЮДИ!  Вас знову хочуть обдурити та зібрати вас 06.04.2013 року до КСК. НЕ ВІРТЕ. Наші збори 07.04.2013 о 12.00 год. НЕ ВЕДІТЬСЯ НА БРЕХНЮ.

І останнє. Ми переможемо. Ми збираємось щоб скасувати рішення обласної ради.
МИ НА СВОЇЙ БОГОМ ДАНІЙ ЗЕМЛІ, МИ ЇЇ ГОСПОДАРІ!!!

Free thinker

  • Sr. Member
  • ****
  • Сообщений: 295
  • Карма: +6/-15
    • Просмотр профиля
Re: Говорить «Гуляйпільська Громада» №2
« Ответ #1 : Апреля 03, 2013, 07:46:39 »
+

backyard

  • Full Member
  • ***
  • Сообщений: 185
  • Карма: +12/-3
    • Просмотр профиля
Re: Говорить «Гуляйпільська Громада» №2
« Ответ #2 : Апреля 03, 2013, 20:10:59 »
Вот этот текст приятно читать. Всем + в карму
Rage Against the System

ПАТРІОТ

  • Sr. Member
  • ****
  • Сообщений: 351
  • Карма: +36/-9
    • Просмотр профиля
Re: Говорить «Гуляйпільська Громада» №2
« Ответ #3 : Апреля 04, 2013, 23:40:28 »
http://www.ostro.org/general/economics/articles/417431/
  хороша аналітична стаття...