Автор Тема: Люди прийшли прибрати сміття на річці  (Прочитано 4773 раз)

Соня

  • Newbie
  • *
  • Сообщений: 12
  • Карма: +4/-0
    • Просмотр профиля
Сьогодні з самого ранку можна було побачити,як на березі річки Гайчур ходять і щось збирають дядечки років по 40-50. Цікавим перехожим вони пояснювали,що збирають сміття, розчищають берег нашої річки. Дехто зсовував плечима і йшов далі своєю дорогою,а хтось обіцяв прийти наступного разу,коли буде подібний суботник. Рибалки Гуляйполя, та і просто любителі природи вирішили не чекати більше кращих часів: годі розмов про екологію, виховання культури серед молоді та на інші демагогічні теми. Найкращий спосіб щось змінити в плачевному стані нашої ріки- це показати власний приклад,і приділити цьому питанню хоч трохи часу та сил.

Така ініціатива не лишилась без підтримки міської ради: гори назбираних бутилок, пакетів та іншого сміття,на яке багата наша річка, буде прибрано службою комунхозу. В подальших планах громади гуляйпільських рибалок-популяризація і закріплення результату(адже береги Гайчуру відсьогодні значно чистіші), зариблення річки, насадження дерев. Все це-для того,щоб будь хто із учасників сьогоднішньої акції, або інших гуляйпільців міг приємно відпочити з сім"єю, або наодинці порибалити в зеленій зоні, милуючись природою, а не плаваючими пляшками і черевиками.

Дуже неприємно було, що серед тих приблизно пятидесяти чоловік майже не було молоді. Очевидно, молоде покоління гуляйпільців не хоче жити в чистому місті. Чи може просто у вихідні не знайшлось пару годин для того щоб прикласти до цього якісь зусилля. Є надія що надалі подібні суботники стануть більш людними. І хочеться вірити, що ті, хто не бажає прибирати у своєму місті-хоча б не буде свинячити там де живе, поважаючи працю людей,які стараються зробити Гуляйполе кращим.