Автор Тема: Фестиваль в Гуляйполе 2007  (Прочитано 175716 раз)

rabbit

  • Hero Member
  • *****
  • Сообщений: 1 731
  • Карма: +36/-3
    • Просмотр профиля
Re: Фестиваль в Гуляйполе 2007
« Ответ #150 : Августа 10, 2007, 21:00:59 »
Кстати, такая интересная ситуация получается между организаторами фестиваля и частью населения, которая определенную часть фестиваля принять не хочет. Как в сказке про двух козлят. Я думаю все помнят. Но мы же вроде бы как homo sapiens. ИМХО а может организаторам с представителями части населения действительно за стол переговоров сесть, обсудить.
А то как то нехорошо, не по человечески получается. Организаторы ведут себя с точки зрения "Да вы лохи, ламеры голимые" (с) Хоттабыч. Нам от Гуляйполя  нужно 2 вещи: Стадион и разрешение. А ваши претензии это уже 3 вещь, и она в "Прейскурант" не входит.
С другой стороны, часть населения ведет себя как "В бою не сдается наш гордый Варяг, пощады никто не желает" (с)  Идем в бой, пока всю нечисть не вычистим...

Насчет переговоров может подумаете?

ЗЫ
В этом сообщении использовал шутливую? ИМХО форму обращения. Вдруг кого обидел, это не со зла, прошу не обижаться. Суть то в другом...
И один в поле воин, если он знает, что он один.

Patriot

  • Hero Member
  • *****
  • Сообщений: 699
  • Карма: +23/-2
  • Сприймай життя яке воно є, і не пливи за течією
    • Просмотр профиля
Re: Фестиваль в Гуляйполе 2007
« Ответ #151 : Августа 11, 2007, 00:16:48 »
НАКИПІЛО!!!  І достали вже!!!! всі високо моральні люди!!!!
Особисто для yakovenko_yana.
     За час незалежносі в Гуляйполі склалася така собі вотчина (хазяйнів міста) чиновників з райдержадміністрації. В неї пускали тільки зі згоди так званих хазяйнів. Всі хто вірою і правдою служив їм отримували всілякі „блага”; посади, роботу, можливість займатися бізнесом,  „свої” діти вчилися за бюджетні кошти у вищих учбових закладах. Хто ішов проти волі наражалися на великі неприємності тому що, всі караючі органи були так би мовити „своїми”. Так вище згадані поети і співаки теж були своїми і звичайно користуватися тими благами не цуралися. Використовуючи ім”я земляка піднялися стали відомими людьми ( в той час когось звинувачують у використанні бренда, а ви що, маєте на нього якісь особливі права?). Співак Сердюк пішов далі; використовуючи адмінресурс почали наклоняти гуляйпільців, розпочався збір коштів на авторський диск і робилося це нахабно і ценічно, хто відмовлявся потім жалкували. На той час це були немалі гроші (від 300 гр., і більше відповідно заробітку підприємця чи фірми).  В 2005 у пана Сердюка була можливість відпрацювати борг на день міста, та ні жадоба до гроше не дала цього зробити за виступ було зетребувано чималу суму. Тому і був день міста 2006 бідненький бо патріоти міста нажаль не люблять ні своє місто, а ні його мешканців, а люблять бабки. Скажіть як поважати таку еліту??????  Моя особиста думка треба гнати таких із стадіону в три шиї. По друге фестиваль АНДЕГРАУДОВИЙЙЙЙ!!!! А що, якби це був фестиваль для геїв, що ВИ теж усі просилися на участь ;D
   Нещодавно в Гуляйполі був проведений Всеукраїнський фестиваль „Спас” наче високо моральний захід і  що ви думаєте завдяки зусиллям місцевим ВИСОКО моральних людей все було зарубано прикорню.
     Зараз в місцевому суді розглядається справа як високо моральні  чиновники звільнили з роботи жінку на останньому місяці вагітності, а вся адміністрація свідчить, що вона не була вагітна?????????
     Коли ми вночі ходимо по Гуляйполю і очима світимо дорогу собі. Міська рада вирачає на якісь ремонти десятки тис. гр., купуються мелі, використовують службові машини і т. д.
    Нещодавно доречі один місцевий вождь хотів провести спортивний  турнір на честь себе любимого, а що він такого зробив для міста я так і незрозумів?
Це я про моральність, якщо хтось незрозумів.
   Отак ми тут живемо шановна Яна в Г###і , проце пишіть будь-ласка, а не до фесту придовбалися, чи слабо писати на тих хто з ложечки кормить.
    P.S. Вибачаюся я непоет складно писати не вмію.
 І ще, говорять старі люди, що майже всих махновців за допомогою шептунів було розстріляно або вислано з Гуляйполя, далі думайте самі................... .
   Відповідь можете не писати, наперд знаю, що напишете. Які ви всі чесні, нічого не чули і небачили і т. д.
Минулого вже небуде, а майбутнє може  неприйти.

Patriot

  • Hero Member
  • *****
  • Сообщений: 699
  • Карма: +23/-2
  • Сприймай життя яке воно є, і не пливи за течією
    • Просмотр профиля
Re: Фестиваль в Гуляйполе 2007
« Ответ #152 : Августа 11, 2007, 08:49:53 »
     Про туристичне Гуляйполе. Дві неділі назад громада звернулася до місцевої влади з проханням надати план розвику туристичного Гуляйполя через неділю з”яcувалося, що ніякого плану небуло і немає зараз. Щоб відмазатися від громади зараз в районці почали з”являтися статті про роботу в цьому напрямку. Потім пішли в міськраду з проханням записати в оргкомітет по проведенню фестиваля, отримали відповідь, що ніякого комітету небуде. Входить і в цьому році неодні вишивальниці будуть ночувати під луною. Так ведучі пусті розмови про свою повагу до Н.Махна та Гуляйполя, високо моральні люди експлуатуючи його ім”я заробили собі славу, посади. Заробляючи на гуляйпільцях та гуляйпільській землі десятки міліонів гривень так і неспромоглися поставити пам”ятник своєму земляку.
Минулого вже небуде, а майбутнє може  неприйти.

yakovenko_yana

  • Newbie
  • *
  • Сообщений: 19
  • Карма: +0/-0
    • Просмотр профиля
Re: Фестиваль в Гуляйполе 2007
« Ответ #153 : Августа 11, 2007, 18:48:19 »
Зараз до спілки письменників приймають Забаву Віту. (ти знаєш її долю, чи розповісти? )На всеукраїнській нараді молодих літераторів, куди я її вговорила поїхати, вона створила такий фурор, що її тут же рекомендували до Спілки за спрощеною процедурою.
Вона самотужки вступила на бюджет в ЗГУ, після першої сесії у неї трапився інсульт, кілька років вона була напівпаралізована. її стареньку маму і досі можна побачити на базарі з грошовим товаром, трьох пенсій не вистачає на ліки. Пару років тому від раку померла її старша сестра.
Це ти її звинувачуєш у тому, що вона не цурається користуватися "благами"? Боже упаси таких благ тобі.
Я і мій брат обоє вчилися на бютжеті в ЗГУ.
обоє ми приймали участь у олімпіадах і як призерів нас було прийнято за співбесідою на бюджет.
Наші батьки(після розвалу "Хіміка" та "Заповіту") купили розвалюшку у Жовтневому, де вирощували капусту і помідори, щоб дати можливість нам довчитися.
Хочеш, я навчу тебе, як варити суп з чотирьох картоплин? одну картоплину треба потерти - тоді водичка виглядає наваристою,якщо цілий день таке сьорбати то воно й нічого.
 Зараз я очолюю обласний осередок "Літературного Форуму", не тому,що в мене дядько в Києві, а тому, що я професіонал у своїй справі.
Я всіма руками ЗА фестиваль. Але я проти того, щоб нас використовували як декорацію. тим паче, що вистава то яка - відмивання грошей, все, що нам залишиться - бруд і помиї.
Мова йде про те, щоб ми, гуляйпільці, були рівноправними членами фестивалю. щоб ми так само могли впливати і на порядок і на наповнення.(проте, що гуляйпільці не торгували на стадіоні тобі відомо? Про те, що міліція була не наша?)
Це якраз і обурює людей, що бачуть трохи далі пляшки пива і гоп-ца-ца

Давай зустрінемося до фестивалю, спробуємо зробити екскурсійний маршрут по місту, який би діяв постійно і ніс цікаве наповнення.  можливо виникнуть ще ідеї, ми ж не дикі, і своєю культурою і історією не пасуємо перед Києвом.
а в дечому може і кращі.

andy

  • Hero Member
  • *****
  • Сообщений: 2 245
  • Карма: +1/-5001
    • Просмотр профиля
Re: Фестиваль в Гуляйполе 2007
« Ответ #154 : Августа 11, 2007, 19:12:38 »
(проте, що гуляйпільці не торгували на стадіоні тобі відомо? Про те, що міліція була не наша?)

Вот тут вы совсем не правы. Милиция все работала в усиленном режиме, ГАИ, пожарные, медики.
Кроме наших было много запорожской милиции (но это подразделение как раз и работает на таких мероприятиях)
Или вы хотите сказать, что наша милиция может обеспечить порядок своими силами при таком количестве народу ?

Что касается торговли - ложь. Наших торгашей было огромное количество.

И то и другое видел своими глазами.
«Понял, что намазываю масло на хлеб очень уж по-бандеровски. А манера накладывать салат - вообще экстремистская. Теперь боюсь заваривать чай.»

yakovenko_yana

  • Newbie
  • *
  • Сообщений: 19
  • Карма: +0/-0
    • Просмотр профиля
Re: Фестиваль в Гуляйполе 2007
« Ответ #155 : Августа 11, 2007, 19:27:12 »
Ти хочеш сказати, що Гуляйполе кличе кожен раз Запорізьку міліцію на свої заходи. може я помиляюся, здається обходилися і без них.
І ярмарки я пам"ятаю побільші(коли вчилася у школі, їх проводили кожен рік у жовтні, приїздили з усіх навколишніх сіл з шикарними концертними програмами)
згодна, розвалили і знищили багато чого, але може це шанс зібрати, що зосталося і повернути. адже в часи Махна працював театр і не тільки. невже у нас не залишилося крові тих, що формували культуру такого рівня, що лунала по світу? тоді нам дійсно залишається пережовувати Великий Маттючий, що має підняти національну культуру.
за торгашів усіх не скажу, але магазин "Нестор" чомусь там участі не приймав.

gulaypole.info

Re: Фестиваль в Гуляйполе 2007
« Ответ #155 : Августа 11, 2007, 19:27:12 »


andy

  • Hero Member
  • *****
  • Сообщений: 2 245
  • Карма: +1/-5001
    • Просмотр профиля
Re: Фестиваль в Гуляйполе 2007
« Ответ #156 : Августа 11, 2007, 19:41:19 »
Ти хочеш сказати, що Гуляйполе кличе кожен раз Запорізьку міліцію на свої заходи. може я помиляюся, здається обходилися і без них.

Я хочу сказать, что в прошлом году работала как запорожская милиция так и гуляйпольская.
Каких-либо проблем в этом я не вижу совершенно. Милиция работала отменно.
Кто там кого и куда зовет - это ИМ виднее. ИХ работа как раз и заключается в том, чтобы был порядок и они эту работу сделали.

І ярмарки я пам"ятаю побільші(коли вчилася у школі, їх проводили кожен рік у жовтні, приїздили з усіх навколишніх сіл з шикарними концертними програмами)

Ну может не стоить сравнивать тогда и теперь.
Тогда не было такого количества наркоманов в городе, тогда освещались улицы и подростки вели себя не так как сейчас.

тоді нам дійсно залишається пережовувати Великий Маттючий, що має підняти національну культуру.

Вот почему он должен поднимать сразу всю национальную культуру ?
Это простое развлекательное мероприятие для _неформалов_, никто не заставляет идти туда и, что-то там пережевывать.
Я мало смыслю в культуре, но мне кажется, что литераторы там тоже неформальные/андеграундные.
Зачем вам делать, что-то совместно с ними ?
Это как примерно если бы Синатра спел с Doors.

Что конкретно плохого оставил фестиваль в прошлом году ?
Стадион стал чище чем был до фестиваля.

за торгашів усіх не скажу, але магазин "Нестор" чомусь там участі не приймав.

Ну вы уже сказали, что там не было гуляйпольских торговцев.
Что касается одного конкретного магазина "Нестор" то я искренне не понимаю причем тут он.
«Понял, что намазываю масло на хлеб очень уж по-бандеровски. А манера накладывать салат - вообще экстремистская. Теперь боюсь заваривать чай.»

yakovenko_yana

  • Newbie
  • *
  • Сообщений: 19
  • Карма: +0/-0
    • Просмотр профиля
Re: Фестиваль в Гуляйполе 2007
« Ответ #157 : Августа 11, 2007, 20:14:23 »
чому для андеграундного фестивалю припасовують ім"я Махна, якраз то він мав відношення до традиційної культури(грав ролі у виставах українських класиків)?

я і мій брат були одними з перших неформалів у Гуляйполі. можливо "андеграунд " значить тепер щось інше?

хазяїн магазину "Нестор" виборював у свій час  право назвати його цим ім"ям.
якщо фестиваль мав на меті повернути шану імені Махна, то перш за все він мав би вшанувати тих людей, хто це робив ув останні 20 років.
якщо ні, то повертаємося до першого питання.
з приводу стадіону - на Хортиці люди збираються в групи і очищають острів від сміття(самій доводилося приймати участь у розчищенні джерела), люди не ждуть фестивалів, а прибирають у своїй хаті самі.
ти каліка? твої друзі нерухомі інваліди?
просто Вам насрать на те, що відбувається під носом, тому то ви й живене у г...і!

Free thinker

  • Sr. Member
  • ****
  • Сообщений: 295
  • Карма: +6/-15
    • Просмотр профиля
Re: Фестиваль в Гуляйполе 2007
« Ответ #158 : Августа 11, 2007, 20:35:27 »
чому для андеграундного фестивалю припасовують ім"я Махна, якраз то він мав відношення до традиційної культури(грав ролі у виставах українських класиків)?

Я давно добиваюся відповіді на це питаня від організаторів, але вони ухиляються від відповіді. Я вже писав, що якби фест носив назву День незалежності з чибурашкою наприклад то мені і таким як я було б байдуже про наповненя програми. Але в цьому випадку звиняйте (організатори) і рахуйтеся з думкою місцевих жителів. Бо андеграунд андеграундом але Махно не був клоуном яким ви хочете його показати. І ми не тупоголові недоумки яким тільки і треба що мат і така низькопробна *культура*. Не той регіон.

andy

  • Hero Member
  • *****
  • Сообщений: 2 245
  • Карма: +1/-5001
    • Просмотр профиля
Re: Фестиваль в Гуляйполе 2007
« Ответ #159 : Августа 11, 2007, 20:56:21 »
ти каліка? твої друзі нерухомі інваліди?
просто Вам насрать на те, що відбувається під носом, тому то ви й живене у г...і!

Я помнится вам не хамил и не ТЫ-кал. Мои друзья вроде тоже.
Очень хорошо увидеть ваш неадекват сразу, дабы не тратить свое время на таких "деятелей культуры" в будущем.
«Понял, что намазываю масло на хлеб очень уж по-бандеровски. А манера накладывать салат - вообще экстремистская. Теперь боюсь заваривать чай.»

Patriot

  • Hero Member
  • *****
  • Сообщений: 699
  • Карма: +23/-2
  • Сприймай життя яке воно є, і не пливи за течією
    • Просмотр профиля
Re: Фестиваль в Гуляйполе 2007
« Ответ #160 : Августа 11, 2007, 21:08:57 »
ти каліка? твої друзі нерухомі інваліди?
просто Вам насрать на те, що відбувається під носом, тому то ви й живене у г...і!

Я помнится вам не хамил и не ТЫ-кал. Мои друзья вроде тоже.
Очень хорошо увидеть ваш неадекват сразу, дабы не тратить свое время на таких "деятелей культуры" в будущем.
  Я тащусь з цих моральних людей, тут повчає всих ума розуму, КУЛЬТУРИ ,а від самих токовою аж пре.
Минулого вже небуде, а майбутнє може  неприйти.

yakovenko_yana

  • Newbie
  • *
  • Сообщений: 19
  • Карма: +0/-0
    • Просмотр профиля
Re: Фестиваль в Гуляйполе 2007
« Ответ #161 : Августа 11, 2007, 21:17:47 »
А в руці віник взяти слабо.

Patriot

  • Hero Member
  • *****
  • Сообщений: 699
  • Карма: +23/-2
  • Сприймай життя яке воно є, і не пливи за течією
    • Просмотр профиля
Re: Фестиваль в Гуляйполе 2007
« Ответ #162 : Августа 11, 2007, 21:29:53 »
Цитировать
Мова йде про те, щоб ми, гуляйпільці, були рівноправними членами фестивалю. щоб ми так само могли впливати і на порядок і на наповнення.(проте, що гуляйпільці не торгували на стадіоні тобі відомо? Про те, що міліція була не наша?)
  Те що ви почали хамити це говорить про ваш внутрішні духовний стан. Коли не розумієш про, що говориш краще мовчи. Вище я вже писав коли Григорій Лютий і Сердюу зявляються в Гуляйполі, коли в повітрі міста починає пахнути грошима. Так це було і на минулому фесті. По твоїх словах я відчуваю, як у тебе за спиною стоїть Г. Лютий і керує твоєю рукою, нажаль в твоєму віці вже пора і свій розум мати. Тільки не пиши про твої поетичні заслуги ми вже зрозуміли вони в тебе є.
Минулого вже небуде, а майбутнє може  неприйти.

yakovenko_yana

  • Newbie
  • *
  • Сообщений: 19
  • Карма: +0/-0
    • Просмотр профиля
Re: Фестиваль в Гуляйполе 2007
« Ответ #163 : Августа 11, 2007, 21:30:48 »
Я давно добиваюся відповіді на це питаня від організаторів, але вони ухиляються від відповіді. Я вже писав, що якби фест носив назву День незалежності з чибурашкою наприклад то мені і таким як я було б байдуже про наповненя програми. Але в цьому випадку звиняйте (організатори) і рахуйтеся з думкою місцевих жителів. Бо андеграунд андеграундом але Махно не був клоуном яким ви хочете його показати. І ми не тупоголові недоумки яким тільки і треба що мат і така низькопробна *культура*. Не той регіон.

Вони думають, що тут в глушині все захавають.
Ось і роблять на всю Україну образ Махновського руху як попандопальського,
де могли лише пити, трахатися та гамлесити все наліво і направо.
Молоді – забавка, на безриб*ї і рак риба.
Ось і маємо сурогат: дівчина у вишиванці дефілює походняком повії з пляшкою в одній руці і цигаркою в іншій.
Можу сказати лише словами Шевченка:
                                                   Якби була знала
У колисці задушила, під серцем приспала

andy

  • Hero Member
  • *****
  • Сообщений: 2 245
  • Карма: +1/-5001
    • Просмотр профиля
Re: Фестиваль в Гуляйполе 2007
« Ответ #164 : Августа 11, 2007, 21:41:00 »
О, конечно, мы все уже поняли. Это кляти киевляни со своим фестивалем у нас напяливают на девушек вышиванки и дают им пиво в руку....
Яна, я вам пока просто предлагаю пойти выплескивать свой неадекват в другое место.
Или придерживаться каких-то норм адекватности в общении с другими людьми.
«Понял, что намазываю масло на хлеб очень уж по-бандеровски. А манера накладывать салат - вообще экстремистская. Теперь боюсь заваривать чай.»