Автор Тема: Виконавча служба: Прийняття виконавчого документа до виконання  (Прочитано 4139 раз)

backyard

  • Full Member
  • ***
  • Сообщений: 185
  • Карма: +12/-3
    • Просмотр профиля
     1. Державний  виконавець  зобов'язаний  прийняти до виконання виконавчий документ і  відкрити  виконавче  провадження,  якщо  не закінчився  строк пред'явлення такого документа до виконання,  він відповідає вимогам,  передбаченим цим Законом,  і пред'явлений  до виконання до відповідного органу державної виконавчої служби.

     2. Державний  виконавець  протягом  трьох  робочих днів з дня надходження до нього виконавчого документа виносить постанову  про відкриття виконавчого провадження.

     У постанові  державний  виконавець  вказує  про  необхідність боржнику самостійно виконати  рішення  у  строк  до  семи  днів  з моменту   винесення   постанови  (у  разі  виконання  рішення  про примусове виселення боржника - у строк  до  п'ятнадцяти  днів)  та
зазначає,   що   у   разі   ненадання   боржником  документального підтвердження виконання рішення буде розпочате примусове виконання цього рішення із стягненням з боржника виконавчого збору і витрат, пов'язаних  з  організацією   та   проведенням   виконавчих   дій,
передбачених Законом. За заявою стягувача державний виконавець одночасно  з  винесенням  постанови  про   відкриття   виконавчого провадження може накласти арешт на майно та кошти боржника, про що виноситься відповідна постанова.

     3. Виконавчий документ,  виданий на  підставі  рішення,  яким надано  відстрочку виконання,  приймається державним виконавцем до виконання після  закінчення  строку  відстрочки  в  межах  строку, встановленого для його пред'явлення.

     4. У  разі  відкриття  виконавчого  провадження за виконавчим документом про конфіскацію майна,  стягнення періодичних платежів, забезпечення  позовних  вимог  або якщо рішення підлягає негайному виконанню строк,  встановлений частиною  другою  цієї  статті,  не надається.

     5. Копії  постанови  про  відкриття  виконавчого  провадження надсилаються не  пізніше  наступного  робочого  дня  стягувачу  та боржникові.

     6. Постанова  про відкриття виконавчого провадження може бути оскаржена сторонами у десятиденний строк у порядку,  встановленому Законом.
Rage Against the System