Автор Тема: Виконавча служба: Звернення стягнення на зарплату особи, що відбуває покарання  (Прочитано 4595 раз)

backyard

  • Full Member
  • ***
  • Сообщений: 185
  • Карма: +12/-3
    • Просмотр профиля
Відповідно до внесених змін до Закону України «Про виконавче провадження», які набули чинності 9 березня 2011 року, із заробітної плати засуджених, які відбувають покарання у виді позбавлення волі, а також з осіб, які перебувають у наркологічних відділеннях психіатричних диспансерів та стаціонарних лікувальних закладах, відрахування здійснюється з усієї суми заробітної плати без урахування відрахувань витрат, пов’язаних з їх утриманням у таких закладах.
Статтею 121 Кримінально-виконавчого Кодексу України передбачено, що особи, які відбувають покарання у виправних колоніях, із нарахованого їм заробітку, пенсій та іншого доходу відшкодовують вартість харчування, одягу, взуття, білизни, комунально-побутових та інших наданих послуг, крім вартості спецодягу і спец харчування. Відрахування засудженими витрат на їхнє утримання провадиться після відрахування прибуткового податку і аліментів. Із заробітної плати боржника може бути утримано за виконавчим документом до погашення у повному обсязі:

- у разі стягнення аліментів, відшкодування шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров’я або смертю, відшкодування шкоди у зв’язку із втратою годувальника та збитків чи шкоди, заподіяних злочином – 50 %;
- за всіма іншими видами стягнень -20 %;


Загальний розмір усіх відрахувань не може перевищувати 50 % заробітної плати, крім відрахувань в разі відбування боржником покарання у виді виправних робіт і стягнення аліментів на неповнолітніх дітей. В цих випадках розмір відрахувань не може перевищувати 70 %.
Rage Against the System