Автор Тема: Чинна влада вважає, що правозахисникам місце у СІЗО: прийнято судове рішення про  (Прочитано 8049 раз)

ПАТРІОТ

  • Sr. Member
  • ****
  • Сообщений: 351
  • Карма: +36/-9
    • Просмотр профиля
Сьогодні судом міста Рубіжне прийнято рішення про зміну запобіжного заходу проти Рими Білоцерківської з «підписки про невиїзд» на «взяття під варту». Рішення прийнято за відсутності Рими Білоцерківської, без будь – яких серйозних підстав, після кількаразових самовідводів суддів щодо «шитої білими нитками» справи, скерованої на створення умов ускладненого пересування відомого правозахисника територією України.

Справу, як відомо,  було відкрито за «перешкоджання» незаконному будівництву, що є звичною практикою у сучасній Україні.

Саме Рима Білоцерківська виявила та донесла до громадян України гірку правду про те, куди поділось українське національне багатство та як розграбовано землю та комунальне майно на території сіл та міст України. Чому в Україні так і не створені територіальні громади?! І чому так аврально запрацювала конституційна асамблея з написання нової Конституції України, в той час, коли мільйони українців вимагають відновлення конституційного ладу.

Напрацювання Білоцерківської допомогло сотням підприємців залишитись працювати на законній спрощеній системі оподаткування та допомогли підприємцям розібратись у неконституційності існуючої пенсійної системи в Україні.

У Сєверодонецьку за будь – яких умов відбудеться підсумковий захід Автомайдану 2012. Раніше цей захід планувався на 28 червня у День Конституції України.

Представники громадських організацій та профспілок 20 областей України оголосили про свою готовність до активних дій та захисту Рими Білоцерківської.

Інформація прес – служби Вільного простору та Асамблеї ГО МСБУ

ПАТРІОТ

  • Sr. Member
  • ****
  • Сообщений: 351
  • Карма: +36/-9
    • Просмотр профиля

ПАТРІОТ

  • Sr. Member
  • ****
  • Сообщений: 351
  • Карма: +36/-9
    • Просмотр профиля
Володимир Іваницький: Суд видав припис про арешт правозахисниці, яка брала участь в “Автомайдані”


22 травня Рубіжанський міський суд в Луганській області змінив запобіжний захід правозахисниці з м. Сєвєродонецьк Риммі Білоцерківській із підписки про невиїзд на взяття під варту.

Про це Вікнам online повідомив голова Спілки малого та середнього бізнесу Володимир Іваницький.
 — Ми щойно повернулися з акції “Автомайдан”, — зазначив відомий підприємець Калуша. — І Римма Білоцерківська була з нами як правозахисник у сфері підприємсництва. І тут — новина про рішення суду. Поки що Римму не арештували.
 Як повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Луганської обласної організації Комітету виборців України, суд також оголосив Римму Білоцерківську в розшук.
 Приводом для такого рішення судді стала повторна неявка Римми Білоцерківської на судове засідання.
 Як повідомлялося, Римма Білоцерківська є лідером Сєвєродонецької правозахисної організації «Правовий простір».
 Кримінальну справу стосовно неї було порушено п’ять років тому за ст. 296, ч 1 КК (хуліганство) за те, що вона в Сєвєродонецьку допомагала жителям будинку № 51 по Гвардійському проспекту в їх боротьбі проти будівництва торгового центру в безпосередній близькості від житлового будинку. Римма Білоцерківська спробувала заблокувати роботу будівельного крана, піднявшись на нього. Але в результаті отримала хімічні опіки обличчя від застосування забудовником газового балончика і опинилася на лаві підсудних.
 У Сєвєродонецькому суді 7 суддів відмовилися від розгляду справи Римми Білоцерківської. Справу забрали в Рубіжне. Водночас правозахисниця зазначає, що відсутня постанова апеляційного суду про зміну підсудності та передачу справи до міського суду м. Рубіжне, а без цієї постанови Рубіжанський суд не правомочний розглядати цю справу. Тому Римма Білоцерківська не визнає правомочності цього суду і не вважає за потрібне з’являтися на його засідання.

http://vikna.if.ua/news/category/ua/2012/05/23/8973/view

ПАТРІОТ

  • Sr. Member
  • ****
  • Сообщений: 351
  • Карма: +36/-9
    • Просмотр профиля
Радіо Свобода про події навколо  Рімми Білоцерківської.

http://www.radiosvoboda.org/audio/audio/357185.html

ПАТРІОТ

  • Sr. Member
  • ****
  • Сообщений: 351
  • Карма: +36/-9
    • Просмотр профиля
                                    Народе України!
22 травня 2012 р. судом міста Рубіжне Луганської області прийнято рішення про зміну запобіжного заходу проти Рімми  Білоцерківської з «підписки про невиїзд» на «взяття під варту» по сфальшованій справі за перешкоджання незаконному будівництву.
Рішення взяти під варту прийнято за відсутності Рімми Білоцерківської, після того, як дев’ять суддів по черзі розглядали справу, шість з яких, керуючись здоровим глуздом,  взяли самовідвід щодо «шитої білими нитками» справи.
Мета цього сфальшованого рішення:   створення умов неможливості  пересування відомого правозахисника територією України. Адже саме Рімма Білоцерківська просто і дохідливо пояснює  громаді : куди поділось українське національне багатство, як розграбовано землю та комунальне майно на території сіл та міст України, чому в Україні так і не створені територіальні громади?!
Завдяки Ріммі Білоцерківській тисячі підприємців залишилися працювати в законному полі на спрощеній системі оподаткування, розібралися з неконституційністю існуючої пенсійної системи, борються з беззаконням, яке чинять державні виконавці ВДВС, підприємці з допомогою Рімми виграють суди.
Закликаємо всіх небайдужих українців прийти 28 травня 2012 р. об 11:00 год. під Генпрокуратуру м. Києва (вул. Різницька, 13) на акцію протесту проти сфальшованої  кримінальної справи  та незаконного рішення  про арешт щодо Рімми Білоцерківської  з вимогою ЗАКРИТИ КРИМІНАЛЬНУ СПРАВУ!

Асамблея громадських організацій малого та середнього бізнесу України, Всеукраїнський громадський рух « Вільний простір»

ПАТРІОТ

  • Sr. Member
  • ****
  • Сообщений: 351
  • Карма: +36/-9
    • Просмотр профиля
ГО і профспілки Львівщини виступили на захист Рими Білоцерківської
Представники громадських організацій і профспілок Львівщини виступили проти
судового рішення щодо взяття під варту правозахисника Рими Білоцерківської.

Про це вони заявили сьогодні, 25 травня, на прес-конференції в ІА ZIK.

Рима Білоцерківська є лідером Сєверодонецької правозахисної організації «Правовий простір» і відома, зокрема, тим, що допомагає підприємцям у вирішенні юридичних питань. Також вона брала активну участь у Податковому майдані і в Автомайдані «Зроби Україну сам».

Кримінальну справу проти Білоцерківської було порушено ще п’ять років тому за статтею «хуліганство», коли вона в Сєверодонецьку допомагала жителям в їх боротьбі проти будівництва торгового центру в безпосередній близькості від житлового будинку. Тоді вона спробувала заблокувати роботу будівельного крана, піднявшись на нього, але в результаті отримала хімічні опіки обличчя від застосування проти неї газового балончика.

Як розповів член ради громадського руху «Вільний простір» Ігор Гурняк, уже кілька років навколо справи проти Білоцерківської тягнуться судові процеси. За цей час уже 8 суддів заявили про самовідвід, оскільки справа ця «шита білими нитками» і очевидними є порушення Кримінально-процесуального кодексу. Пізніше її передали до суду сусіднього міста Рубіжне, хоч постанови апеляційного суду про зміну підсудності та передачу справи до іншого суду винесено не було, а отже, Рубіжанський суд не в праві розглядати цю справу. Рима Білоцерківська відмовилася відвідувати засідання такого суду, і відносно неї була винесена постанова про зміну запобіжного заходу.

Лідери громадських організацій і профспілок Львівщини переконані, що відому правозахисницю переслідують саме за її громадську активність і принципову позицію. З метою захистку Білоцерківської та захисту інших репресованих осіб створено Всеукраїнський комітет самозахисту.

«Ми вважаємо неприпустимим арешт правозахисника за сфальшованою кримінальною справою», – заявив Ігор Гурняк.

«Завтра цей правовий «безпредєл» може бути застосований проти кожного з нас. Тому ми сьогодні повинні стати на захист Рими Білоцерківської», – додав голова Комітету підприємців Львівщини Ярослав Кохалевич.

Представник Громадського руху «Відсіч» Маркіян Гудз зазначив, що Рима Білоцерківська запропонувала через створення територіальних громад змінити існуючу систему в Україні. Але влада в цьому не зацікавлена, і це є однією з головних причин, чому вона переслідує правозахисницю.

Також на підтримку Білоцерківської висловилися представники Кам’янка-Бузької профспілки, спілок підприємців Борислава і Золочева, профспілок ринків «Привокзальний» і «Нове Торпедо» у Львові і «Наш ринок». «Якщо ми її не захистимо, то завтра ніхто не захистить нас», – кажуть вони.

У понеділок, 28 травня, об 11.00 біля Генеральної прокуратури відбудеться акція протесту. Крім того, у понеділок з Києва до Сєверодонецька і до Рубіжного виїде колона Автомайдану-2012.

«Нами передбачено візит представників громадських організацій 20 областей України до прокурорів м. Сєверодонецька і Рубіжного, а також до міліції і до керівництва цих міст. Так само буде організовано щодобове чергування у Рими в офісі», – повідомив Ігор Гурняк.

http://zik.ua/ua/news/2012/05/25/350259

gulaypole.info




ПАТРІОТ

  • Sr. Member
  • ****
  • Сообщений: 351
  • Карма: +36/-9
    • Просмотр профиля
В понеділок під Генпрокуратурою пройшла акція проти арешту однієї з найбільш активних захисників малого і середнього бізнесу в країні Рімми Білоцерківської. Як кажуть  я там був все бачи чув близько 200 людей прийшло підтримати Ріму. Тривала акція приблизно 2 години

http://www.pravda.com.ua/photo-video/2012/05/28/6965456/