Автор Тема: Виконавча служба: Контроль за правильністю відрахувань із зарплати боржника  (Прочитано 7947 раз)

backyard

  • Full Member
  • ***
  • Сообщений: 185
  • Карма: +12/-3
    • Просмотр профиля
Одним із заходів примусового виконання рішень, передбачених Законом України «Про виконавче провадження» є звернення стягнення на заробітну плату (заробіток) та інші види доходів боржника.

Про звернення стягнення на заробітну плату, пенсію, стипендію та інші доходи боржника державний виконавець виносить постанову, яка надсилається для виконання підприємству, установі організації, фізичній особі, фізичній особі – підприємцю за місцем отримання боржником відповідних доходів.

В постанові державним виконавцем зазначається порядок стягнення суми боргу, розмір відрахувань, реквізити рахунку, на який необхідно перераховувати утримані кошти, або адресата у разі перерахування коштів поштовим переказом.

Крім того, в зазначеній вище постанові державним виконавцем вказується вимога щодо направлення звітів про здійсненні відрахування та виплати із зазначенням періодичності подання звітів, та адресу на яку необхідно направляти звіти.
Відповідно до вимог пункту 7.4 Інструкції з організації примусового виконання рішень, затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 02.04.2012 за № 512/5, здійснення контролю за правильним і своєчасним відрахуванням із заробітної плати та інших доходів боржника покладено на державного виконавця й проводиться шляхом перевірки правильності відрахувань підприємствами, установами, організаціями, фізичними особами та фізичними особами – підприємцями, з якими боржник перебуває у трудових відносинах, про що складається відповідний акт.

Така перевірка державним виконавцем може проводитись як з власної ініціативи, так і за заявою стягувача. А також, проведення перевірки може бути здійснено за дорученням вищестоящого органу державної виконавчої служби, під час розгляду останнім звернень (запитів) з питань виконання рішень суду, інших органів (посадових осіб).
 
Під час проведення перевірки державним виконавцем перевіряється розмір заробітної плати (інших доходів) боржника, суми відрахованих податків, суми відрахованої заборгованості, відомості щодо перерахування коштів стягувачу (своєчасність перерахування, причини неперерахування), тощо.

Пунктом 7.8 Інструкції з організації примусового виконання рішень передбачено, що за кожною постановою про стягнення підприємствами, установами, організаціями, фізичними особами, фізичними особами – підприємцями, з якими боржник перебуває у трудових відносинах, кожні шість місяців та після закінчення строку відповідних виплат або у разі звільнення працівника подається окремий звіт про здійсненні відрахування та виплати за формою, встановленою додатком 1 до Інструкції.

У разі виявлення державним виконавцем порушень під час проведення перевірки правильності відрахувань із заробітної плати (інших доходів) боржника, у разі неподання або несвоєчасного подання звітів про відрахування із заробітної плати та інших доходів боржника винні особи несуть відповідальність у встановленому законом порядку, зокрема відповідальність передбачену статтею 188-13 КУпАП – накладення штрафу від двадцяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Так, державним виконавцем складається протокол про адміністративне правопорушення, що направляється до районного, районного у місті, міського чи міськрайонного суду для розгляду справи про адміністративне правопорушення.

Якщо підприємствами, установами, організаціями, фізичними особами та фізичними особами – підприємцями кошти із заробітної плати чи інших доходів утримуються, але не переховуються у зв’язку з їх відсутністю, державний виконавець роз’яснює стягувачу про право на звернення до суду з відповідним позовом.
Rage Against the System