Автор Тема: Виконавча служба: До Дня ДВС  (Прочитано 5578 раз)

backyard

  • Full Member
  • ***
  • Сообщений: 185
  • Карма: +12/-3
    • Просмотр профиля
Виконавча служба: До Дня ДВС
« : Декабря 11, 2012, 08:39:35 »
17 грудня 2012 року відбудеться святкування професійного свята - Дня працівника державної виконавчої служби. Державна виконавча служба здійснює примусове виконання рішень судів та інших органів відповідно до Закону України «Про виконавче провадження». Дане свято запроваджено Указом Президента України від 22.07.2009 року № 569/2009 «Про день працівника державної виконавчої служби», що і обумовило появу традиції святкування даної події.

Відділ державної виконавчої служби Гуляйпільського районного управління юстиції за підсумками роботи 2012 року відзначився високими результатами у своїй діяльності щодо виконання рішень судів та інших органів, яким законом надано право видавати виконавчі документи. На особливому контролі перебуває виконання рішень про стягнення коштів на користь бюджету та державних цільових фондів, в тому числі адміністративних штрафів у сфері безпеки дорожнього руху, рішень про стягнення на користь органів ПФУ, податкової тощо. З метою забезпечення неухильного дотримання строків здійснення виконавчих проваджень державними виконавцями запроваджено практику спільних виходів разом  із стягувачами за виконавчими провадженнями з метою проведення виконавчих дій, що в свою чергу забезпечує дотримання строків здійснення виконавчих проваджень та реалізовує право стягувача на прийняття участі у проведенні виконавчих дій та здійснення контролю за перебігом виконавчого провадження, тим самим зменшує кількість звернень стягувачів щодо надання інформації про перебіг виконавчого провадження та економить робочий час державних виконавців, який би був затрачений для надання відповіді.

Слід звернути увагу, що при проведенні підсумків роботи відділу приділяється особлива увага аналізу проблем та ускладнень, що виникають під час примусового виконання виконавчих документів. При наявності таких, робиться аналіз та проводиться планування роботи кожного державного виконавця на місяць, що у першу чергу скерований на забезпечення виконання планових показників виконання рішень і стягнення виконавчого збору та витрат організацію примусового виконання рішень у 2012 році на рівні показників не нижче 2011 року.

Так, при проведення аналізу роботи відділу за 11 місяців 2012 року встановлено, що на примусовому виконанні перебувало 3 583 виконавчих документа на суму 18 299 015 грн. З них завершено 2254 виконавчих проваджень на суму 8 859 063 грн. На користь держави стягнуто 91 108 грн. виконавчого збору. На користь бюджету стягнуто 604 431 грн. До Гуляйпільського суду направлено 25 подань про обмеження виїзду боржника за кордон, 3 подання про примусове входження до житла боржника. Для вирішення питання про порушення кримінальної справи за злісне ухилення від сплати аліментів до Гуляйпільського РВ ГУМВС направлено 23 подання.

У відділі ДВС щомісячно проводяться оперативні наради щодо підвищення планових показників роботи відділу в цілому, для цього розробляються плани щодо співпраці державних виконавців з представниками комунальних підприємств, Пенсійного фонду України та інших стягувачів. Також  у відділі проводяться сумісні оперативні наради із стягувачами.

Запорукою досягнення високих результатів, успішного здійснення покладених завдань на службу, в першу чергу є дружній колектив, який нараховує 11 чоловік. Це — в.о. начальника служби Волох Ірина Олегівна, старші державні виконавці Жовніренко Наталія Сергіївна, Узун Ольга Іванівна, державні виконавці Бодня Денис Володимирович, Кравченко Валентина Віталіївна, Мирошник Юрій Миколайович, головний спеціаліст Бодня Олена Валентинівна, спеціалісти Кириченко Олена Олексіївна, Троян Леся Миколаївна, водій Заїченко Євген Іванович, технічний працівник Прокопенко Ольга Володимирівна. Саме їм вдається справлятися з колосальним навантаженням і при цьому показувати високі результати в роботі. За роки роботи відділу ДВС його працівники неодноразово удостоювалися грамот та подяк органів державної влади та Головного управління юстиції у Запорізькій області.
Rage Against the System