Просмотр сообщений

В этом разделе можно просмотреть все сообщения, сделанные этим пользователем.


Темы - rescuer

Страницы: 1 2 [3] 4 5 ... 7
31
На залізничній станції стався розлив бензину.



О 06:03 на пульт зв'язку частини надійшло повідомлення від начальника залізничної станції про те, що о 04:10 на залізничну станцію м.Вільнянськ прибув рухомий склад зі станції Запоріжжя - Вантажне у складі 48 вагонів, де знаходились цистерни вагою 120 тон з паливно-мастильними матеріалами. О 05:03 путівець помітив, як з однієї з цистерн ллється бензин. Чоловік повідомив про подію чергову та начальника станції, після чого почав самотужки перекривати запірну арматуру, але спроби були марні. На місце негайно прибула чергова варта СДПЧ-36 з охорони м. Вільнянськ. Рятувальниками були прокладені магістральної лінії на два ствола генераторно-пінного створювача та приготовлена подушка з повітряно - механічної піни. Працівниками залізничної дороги був зупинений витік бензину, шляхом закручення зливного вентиля. Після того локомотивом відтягнули цистерни на запасний путь, було відновлено електроживлення та почали пропускати по суміжним путям потяги. Загрози ураження населення та природного середовища немає.

32
На Запорожье появилась улица имени Сацкого
17.09.2009 17:28



Сегодня, 17 сентября, в городе Пологи (Запорожская область) в торжественной обстановке презентовали новое название улицы. Отныне бывшая улица Луначарского носит имя Героя Украины Виталия Сацкого. Инициатором переименования улицы стал трудовой коллектив горнодобывающий компании «Минерал» - одно из градообразующих предприятий района.

«В каждом городе или селе есть достойные люди, который должны служить примером для нашей молодежи. Надеюсь, что вскоре и в нашей области, и по всей стране в названиях улиц увековечат имена Героев Украины и Героев труда, известных учителей и врачей», - отметил на церемонии переименования улицы председатель Запорожской облгосадминистрации Александр Старух, поздравив Виталия Сацкого.

Кстати, церемония проходила рядом со школой №4, где когда-то учился уроженец Полог Виталий Сацкий.

Напомним, что в июле 2009 года центральную улицу села Терсянка, что в Новониколаевском районе, переименовали в улицу имени Карташова, нынешнего мэра Запорожья.
 
Валерий Забора, "Репортер Запорожья"

33
Новости / В Запорожье пожар на автоЗАЗе
« : Сентября 10, 2009, 21:45:56 »
В Запорожье горит цех автозаЗАЗа, есть пострадавшие
10.09.2009 11:51



В Запорожье горит 300 метров квадратных лако-красочного цеха № 83 Запорожского автомобилестроительного завода (ЗАЗ). Об этом "Репортеру Запорожья" рассказали в пресс-центре ГУМЧС в Запорожской области.



"На 300 квадратных метрах  цеха горят лаки, краски и растворители", - сказали в пресс-центре.



Сейчас на месте уже работают 15 единиц техники ГУ МЧС региона.





По данным наших корреспондентов, которые находятся на месте событий, с территории завода в срочном порядке выгоняют автомобили, перекрыта Набережная магистраль от ул. Грязнова до Южного микрорайона (Пески).



Также на месте работают медики скорой помощи. В машину скорой уже погрузили одного пострадавшего.



Елена Киреева "Репортер Запорожья", фото Романа Кузнецова




Пожар на автозаводе "ЗАЗ"


34
В Запорожье произошел разлив металла из печи «Запорожстали»

Сегодня утром, 6 сентября, в доменном цеху комбината «Запорожсталь» во время плавки чугуна произошло ЧП - несанкционированный разлив металла и продуктов плавки из лотка №2.



«В воскресенье, 6 сентября, в 7-45 утра в доменной печи №3 во время плавки чугуна из лотка №2 произошло вытекание металла и продуктов плавки (кокса). Площадь разлившегося металла составила 65 квадратных метров. На ликвидации внештатной ситуации работали сотрудники МЧС комбината «Запорожсталь», а также дежурные отделения МЧС Заводского, Орджоникидзевского и Жовтневого районов города. Всего в ликвидации ЧП принимали участие 60 человек и 15 единиц транспорта.

В 9-15 внештатная ситуация была локализирована, а в 9-50 - ликвидирована. Погибших и пострадавших нет. Угрозы здоровью жителям Запорожья нет», - сообщил «Репортеру Запорожья» дежурный управления по вопросам чрезвычайных ситуаций и гражданской защиты населения Запорожского горсовета.

В данный момент работает специальная комиссия, которая выясняет причины вытекания металла и кокса из лотка №2 доменной печи №3. Ущерб подсчитывается.

Валерий Забора, "Репортер Запорожья"

35
На Запорожье во время взрыва пострадали шестеро детей

Сегодня, 18 августа, Черниговском районе Запорожской области во время взрыва пострадали дети. Об этом «Репортеру Запорожья» рассказали источники в правоохранительных органах.

Информацию о взрыве «Репортеру Запорожья» подтвердили в Центре общественных связей ГУ МВД в Запорожской области:

«В 15-15 от оперативного дежурного поступила информация, что в карьере недалеко от села Стульнево во время взрыва неизвестного происхождения телесные повреждения получили шесть детей возрастом примерно 11 лет. Все дети живы. На место выехала сследственно-оперативная групаа Черниговского райотдела милиции», - рассказали в ЦОС запорожского Главка.

Елена Киреева, "Репортер Запорожья"

36
У Севастополі, на спецполігоні, під час знищення боєприпасів, вилучених із Інкерманських штолень, загинув 1 сапер МНС, ще 3 поранені

О 13:13 12-го серпня у Балаклавському районі Севастополя, поблизу села Хмельницьке, на спецполігоні зі знищення вибухонебезпечних предметів, під час вивантаження фахівцями МНС артилерійського снаряду калібру 45 мм часів Великої Вітчизняної війни, вилученого з Інкерманських штолень, стався його несанкціонований вибух. У результаті вибуху загинув сапер МНС старший сержант служби цивільного захисту Віталій Сєдін, 1973 року народження. А також були поранені ще 3 піротехніків МНС, із них важко – майор служби цивільного захисту Андрій Гаваза (1978 р.н.), решта двоє, старший сержант і сержант – легко. Постраждалим була терміново надана невідкладна медична допомога, вони шпиталізовані. На місці проводить службове розслідування спеціальна комісія Міністерства з питань надзвичайних ситуацій на чолі з генерал-майором служби цивільного захисту О.Недобітковим.
Колегія та весь особовий склад МНС висловлюють глибокі співчуття батькам свого загиблого при виконанні бойового завдання товариша Віталія Сєдіна.

Прес-служба МНС.

37
Знову відлуння війни, на цей раз в центрі міста Пологи.



06.08.09 року о 11-51 від в чергову частину Пологівського РВ МНС України в Запорізькій області надійшло повідомлення від гр. Н. про те, що ним під час копання  ями на в дворі житлового будинку м. Пологи по  вул Пролетарська,  на глибині 1,8 м  було виявлено  вибухонебезпечний предмет часів Великої Вітчизняної війни.
 На місце виявлення ВНП виїхала оперативна група Пологівського РВ ГУ МНС України в Запорізькій.
По прибутті на місце події після огляду ВНП було встановлено, що ним виявився артилерійський снаряд радянського виробництва калібру  152 мм. часів ВВВ.



Враховуючи місцезнаходження вибухонебезпечного предмету та загрозу що він становив при взаємодії районних відділів МНС, МВС, Пологівської райдержадміністрації та міської ради, організовано оцеплення місця знахідки, перекриття руху по вул. Пролетарській, та евакуація 142 чоловік з прилягаючих приватних та багатоповерхових житлових будинків, по вул. Пролетарській та пров. Некрасова, що знаходилися в небезпечній зоні.



По прибуттю на місце виявлення ВНП, групи розмінування з  АРЗ СП ГУ МНС в Запорізькій області піротехніками  було обстежено прилягаючу до місця знахідки територію, вилучено вибухонебезпечний предмет, в супроводі спеціального автомобіля ДАЇ транспортовано в спеціально відведене для знешкодження  ВНП місце, балку Ожерільну Семенівської сільської ради та о 19-20 знешкоджено методом підриву.



38
В Пологівському районі піротехніками МНС знищені 49 одиниць боєприпасів часів війни



31 липня цього року о 13-55 від жителя с. Григорівка, надійшло повідомлення про те, що ним в лісополосі поблизу села, було виявлено вибухонебезпечний предмет.
На місце знахідки виїхала оперативна група Пологівського РВ ГУ МНС України в Запорізькій області на чолі з заступником начальника райвідділу МНС Андрієм Григоренко. В ході перевірки встановлено, що вибухонебезпечним предметом виявився танковий бронебійний снаряд калібру  88 мм. німецького виробництва, часів Великої Вітчизняної війни. 
Цього ж дня о 15-30  від голови громадської організації  «пошуковий загін «Вітчизна»» м. Пологи,  надійшло повідомлення про те, що в яру між с. Інженерне та  трасою Запоріжжя-Маріуполь членами цієї організації виявлено близько 50-ти вибухонебезпечних предметів.



В ході роботи оперативної групи Пологівського РВ ГУ МНС України в Запорізькій області встановлено, що знахідками виявилися  40 артелерійських снарядів, 4 підривники від них, 3 ручних гранати та 1 мінометна міна часів Великої Вітчизняної війни, як радянського так і німецького виробництва.
Про вибухонебезпечні знахідки було проінформовано районі органи влади та спеціальні служби. Місце знахідок було взято під охорону працівниками Пологівського районного відділу міліції.
03 серпня 2009 року в місцях знахідок працювали оперативна група Пологівського РВ ГУ МНС, піротехнічне відділення аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ МНС України в Запорізькій області та представники комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Пологівської райдержадміністрації.
Всі небезпечні знахідки були вивезені в спеціально встановлене місце, та знищені методом підриву.



39
Новости региона / Дерево над домом.
« : Августа 04, 2009, 18:29:51 »


 31 липня о 15:43 на пункт зв’язку служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що по вулиці Лермонтова в м. Пологи внаслідок сильного вітру було пошкоджено дерево та виникла загроза його падіння на дах приватного будинку. На місце події одразу прибула чергова варта СДПЧ-41 з охорони м. Пологи у складі 5 чоловік та 1 одиниці техніки. Рятувальники за допомогою висувної драбини та шанцевого інструменту розпиляли дерево та усунули загрозу руйнування будівлі.

40
На Запоріжжі підірвався хлопець, який ремонтував велосипед за допомогою крупнокаліберного набою



21 липня о 10:15 до чергової частини Пологівського райвідділу ГУ МНС України в Запорізькій області надійшло повідомлення від чергового міліції про те, що до Пологівської центральної районної лікарні госпіталізовано 18-річного мешканця с. Семенівка з діагнозом травматична ампутація 3-х пальців лівої кісті, проникаючі поранення брюшної порожнини, багаточисельні осколочні поранення голови, тулуба, верхніх та нижніх кінцівок.
    Травми були отримані в результаті вибуху в руках потерпілого невідомого предмету, на присадибній ділянці по місцю мешкання.
    На місце пригоди виїхала оперативна група Пологівського райвідділу МНС, співробітники міліції та прокуратури району, а також працівники науково-дослідного експертно-криміналістичного центру м. Запоріжжя.
    В ході слідства з’ясовано, що перебуваючи, вдома на своєму подвір’ї по вул. Жовтневій в с. Семенівка, при проведенні робіт по ремонту велосипеда 18-річний хлопець використав в якості надставки для вибиття підшипнику вибухонебезпечний предмет. В результаті удару по ньому молотком стався вибух.



    За фрагментами та осколками, знайденими на місці вибуху, встановлено, що вибухонебезпечним предметом орієнтовно був крупнокаліберний патрон калібру 22 мм німецького виробництва, що містив в собі вибухівку.
    Потерпілий перебуває в реанімації Пологівської ЦРЛ. Стан його здоров'я медики характеризують, як стабільний середньої тяжкості.

41
Новости региона / Эхо войны.
« : Июня 29, 2009, 15:39:49 »
В субботу в районе с. Ульяновка Пологовского района были уничтожены путем подрыва 2 немецких танковых 88 мм, и один отечественный артилерийский 105 мм снаряды, которые были обнаружены жителями на приусадебных участках и в поле.

42
20 июня около около 21 часа в с. Басань Пологовского района Запорожской области, после заправки топливом загорелся смамолёт АН-2, Днепропетровской авиакомпании... В результате пожара самолет уничтожен и востановлению не подлежит, погибших и травмированы нет. Подробности и фото позже...

43
16 червня приблизно о 17-й годині в м. Гуляйполе, по вул. Леніна, в люк каналізаційної стічної ями впала маленька дівчинка. 2-річна Аліна гуляла зі своєю 3-річною подружкою Яною на подвір'ї. Потім дівчатка пішли до сусіднього двору поїсти шовковиці, де і знаходилась відкрита каналізаційна яма. Ставши ногами на резинову покришку з-під автомобіля, щоб дотягнутись до гілки з ягодами, Аліна не втримала рівновагу і впала в яму, глибина якої 5 метрів. Дівчата почали кликати на допомогу. На щастя, дітей почули. Двоє чоловіків, Сергій Пономаренко та Михайло Попов, що проживають поряд, кинулись рятувати маленьку. Шукати драбину не було часу. Рятувати дитину потрібно було негайно, адже кожна хвилина могла коштувати їй життя. Сергій вхопив за ноги Михайла і опустив його у яму. Пенсіонер Михайло Лукич, не зважаючи на літній вік, схопив дівчинку і витяг її з "пастки". Після вони віднесли Аліну в будинок і викликали "швидку". При падінні дівчинка отримала травму голови. Станом на 15.00 17 червня потерпіла знаходиться вдома з бабусею.






44
В Пологовском районе разбился самолет



Как сообщила  пресс-служба МЧС Украины, 9 июня в 19.00 в поле около села Чубаревка Пологовского района Запорожской области во время несанкционированного полета произошло падение частного легкомоторного самолета Бекас X-32, который принадлежит частному предпринимателю жителю Донецкой области.



В результате пострадал 49-ти летний пилот, житель Харьковской области. В тяжелом состоянии он был доставлен в райбольницу. Однако в ночь на среду от полученных травм он скончался.



Как сообщили в Главном управлении МЧС в Запорожской области, в результате авиакатастрофы пилот получил множественные переломы, черепно-мозговую травму и гематому лица, его нельзя было транспортировать, к нему были вызваны реаниматологи из Запорожья, была оказана необходимая медицинская помощь, но спасти его не удалось.



Расследование по факту происшествия проводит транспортная прокуратура Запорожской области.


9 июня 2007 годапримерно в тоже время в Запорожской области уже происходило подобное происшествие. Тогда при заходе на посадку разбился самолет "Бекас-Х-32" в Гуляйпольском районе, вблизи с. Успеновка, в результате пилот самолета получил многочисленные тяжелые травмы, от которых скончался в реанимации.

Подробней 2007 год
«9 июня в 21:58 при заходе на посадку самолет «Бекас-Х-32» зацепился крылом за дерево и упал. В результате ЧП пилот самолета - житель Харькова 1968 года рождения получил многочисленные тяжелые травмы, от которых скончался спустя 5 минут после доставки в реанимационное отделение Гуляйпольской районной больницы», - сообщили в МЧС.
Согласно официальным данным, разбившийся самолет принадлежит фирме Агрохимтранс зарегистрированной в Новомосковске Днепропетровской области. В Запорожской области он был задействован для выполнения сельхозработ (обработки полей с воздуха)

45
Авто / Стань владельцем KIA !!!
« : Октября 10, 2008, 14:05:52 »


Осеннее снижение цен на автомобили КИА. С 01 октября 2008г. корпорация КИА-Моторс объявила о снижении цен на некоторые модели КИА. В частности, КИА Сид теперь будут стоить на 10 000 грн дешевле в любой комплектации. Киа Церато, в зависимости от комплектации подешевел на сумму от 5 000 грн. до  7 600 грн. Снижение цены коснулось также Киа Соренто и Киа Мажентис. Приятно, что именно лидеры продаж из модельной линейки КИА стали доступней. Акция продлится до 30 ноября, спешите!!!
Есть варианты при покупке автомобиля получить массу подарков, от ковриков до сигнализации.
Если есть желание могу посодействовать. Обращаться в личку.

Страницы: 1 2 [3] 4 5 ... 7