gulaypole.info

Глобальное => Новости => Тема начата: Patriot от Июня 20, 2008, 00:24:25

Название: Небезпечний для здоров’я продукт – цукати
Отправлено: Patriot от Июня 20, 2008, 00:24:25

"Ваші цукати – це якийсь жах!" - кидає нам з порогу Марина Ковальова. Саме вона проводила дослідження вмісту цукатів, які "Життя" придбало у торговельній мережі столиці і віддало в підрозділ Дерспоживстандарту на експертизу.

Результати вразили навіть співробітників установи.

Все найкраще - дітям!

Цей радянський вислів втілює в життя кожна нормальна сім'я. Батьки, аби дитина поласувала солоденьким, та ще й користь від цього отримала, не шкодують грошей на покупки усіляких сушених фруктів та цукатів, які коштують немало грошей.

"Краще вже їсти цукерки!" - відрізала Ковальова. Жінка зізнається: після того, як досліджувала вміст цукатів, не може спокійно спостерігати за покупками дітям цих солодощів. Вона була вражена кількістю барвників у цьому продукті.

"Це гола фарба," - підсумовує експерт. Ковальова спробувала розчинити цукати у спирту. І їй це вдалось! На дні осів осад, практично всі "пелюстки" розчинились. Крім того, "проба була важка". Тобто у продукт додають желатин чи якісь стабілізатори.

На наше пряме запитання "То чи це цукати насправді чи взагалі щось інше і який вміст у них фруктів?" Марина Ковальова відповіла: "Це не наше завдання. Ми ж такі завдання перед собою не ставимо. Ми досліджуємо безпечність (продуктів). Ось зараз у нас купа продукції на дослідження вмісту мінеральних масел в олії. Нам не до забавок, скільки там фруктів".

Але за її словами, "те, що це не ананаси - це однозначно, те, що це не абрикоси - це однозначно". І "їсти це не можна".

"Ми виявили дуже багато барвників. У продукції ТМ "Відродження" - 4, в ТМ "ARIA" - 5 барвників. "Жовтий сонячний захід" у "пелюстках" ТМ "Відродження" становить 58,3, а норма становить 50," - знайомить "Життя" з результатами досліджень начальник науково-дослідного центру випробувань харчової продукції Володимир Семенович.

"У законодавстві є така норма, що якщо продукт містить не один, а декілька барвників, то їх сумарна доза не має перевищувати концентрацію того барвника, який має меншу межу. В даному випадку сумарна маса має бути не більше за 50 мг/кг. Фактично ж вона складає майже 192 (у ТМ "Відродження") і 112 (у ТМ "ARIA")", - додає Семенович.

Тобто кількість барвників у цукатах даних торгових марок перевищує дозволену межу у декілька разів!

Оскільки кількість барвників належить до показників безпечності продукції, то "така продукція підлягає вилученню з магазинів".

  Продовження тут  -    http://life.pravda.com.ua/problem/48581fcb148d0/