Последние сообщения

Страницы: 1 ... 8 9 [10]
91
У четвер співробітники СБУ в Харківській області провели обшук і вилучили серверне обладнання та роутери у харківського дата-центру SteepHost.

Дата-центр надає послуги хостингу, а також здає сервера в оренду, пише Ain.ua.

За словами голови компанії Андрія Кисельова, всього силовики вилучили близько 130 серверів, через що близько 1000 сайтів пішли в офлайн. Причина візиту СБУ - справа про фінансування тероризму.

Як зазначає видання, обшук і вилучення техніки проводилися в ході розслідування кримінальної справи за ч. 2 ст. 110-2, що стосувалося фінансування так званих "ЛНР" і "ХНР" через сервіс change-wm.com.

Слідство встановило, що сервери, "на яких розміщується автоматизована система для поширення матеріалів, у яких присутні заклики до збору грошей на "ЛНР" і "ХНР", розміщуються в дата-центрі SteepHost.

За словами директора дата-центру, співробітники харківського СБУ "грубо і безцеремонно" зайшли в приміщення, і вимагали дані щодо IP-адрес.

"Ми погодилися, але потім вони зажадали негайний доступ до білінгової системи. Ми відмовили і після цього вони сказали, що виносять все, - розповідає директор компанії. - Співробітники СБУ неодноразово погрожували працівникам дата-центру, кажучи про те, що, мовляв, у нас тут і "Альфа" в автобусі, так що не жартуйте з нами, і показували свої маски і спецзасоби".

Також, за словами Кисельова, при вилученні сервери не були опечатані, а серійні номери - не переписані. При цьому, були вилучені навіть сервери клієнтів, які орендували приміщення у дата-центру.

Власник сайту "Фан Партія" Андрій Приходько, який є клієнтом дата-центру, сказав сайт що перестав працювати в четвер вдень.

"Наш сайт був досить відвідуваним і відомим як альтернатива соціальних мереж. Ніякої політики там не було, і бути не могло - тільки особисті дані людей і результати їх фанатської творчості", - говорить він.

Глава SteepHost також повідомив про те, що адвокати компанії зараз працюють над скаргами до прокуратури та СБУ, а також позовами до суду.

Нагадаємо, тиждень тому співробітники СБУ вилучили сервери великого хостера та реєстратора NIC.UA.

На даний момент компанія спілкується з представниками СБУ з приводу повернення обладнання, але поки що прогресу в цьому напрямку мало.

epravda.com.ua
92
Новости / Плата за воду в Крыму увеличится в четыре раза
« Последний ответ от andy Апреля 15, 2015, 13:21:02 »
Совет министров Крыма утвердил ставки платы за пользование водными объектами, находящимися в собственности Республики Крым на последующие 10 лет.

Соответствующее постановление принято сегодня в ходе заседания Совета министров республики.

В Республике Крым накоплено 55 млн тонн отходов различного класса опасности, и ежегодно образовывается еще порядка 2,6 млн тонн.

Ставка платы за забор водных ресурсов из поверхностных водных объектов или их частей для питьевого и хозяйственно-бытового водоснабжения населения за 1 тыс куб м водных ресурсов, изъятых из водного объекта, установлена в размерах: на 2015 год – 81 руб, 2016-й – 93 руб, 2017-й - 107 руб, 2018-й – 122 руб, 2019-й - 141 руб, 2020-й – 162 руб, 2021-й - 186 руб, 2022-й - 214 руб, 2023-й - 246 руб, 2024-й - 283 руб.
93
У Запоріжжі пройшла патріотична акція «Запорізька ватрушка» до річниці подій 13 квітня 2014 року. Того дня активісти місцевого Євромайдану розігнали проросійський мітинг на алеї Слави. Тоді прихильників ідеї «російської весни» в Запоріжжі закидали борошном, молоком та яйцями. Відтоді проросійські акції в місті припинилися, а учасники проросійських акцій отримали серед городян жартівливу назву «ватрушки».

Учасники нинішньої акції пройшли, як і рік тому, центральним проспектом міста – від майдану Героїв до алеї Слави. З собою активісти принесли клітку з опудалом президента Росії Володимира Путіна.

«Ми зібралися – усі ті люди, які так чи інакше брали участь у «Яєчній неділі». Ми хочемо показати, що Запоріжжя – це Україна. Це дуже важливо сьогодні, коли є така небезпека зовнішньої агресії і внутрішніх провокацій. Тому наше головне завдання – показати, що Запоріжжя – це Україна, що у місті є багато патріотів, які люблять Україну, люблять Запоріжжя», – розповіла одна з організаторів акції, активістка запорізького Євромайдану Ірина Лех.

На алеї Слави організували виступ козацького театру та жартівливе частування. Усіх охочих пригощали чаєм та ватрушками.

radiosvoboda.org
94
Новости / В Украине реформирована система субсидий
« Последний ответ от andy Апреля 10, 2015, 23:54:46 »


В Украине введен новый компенсаторный механизм социальной защиты населения, который поможет гражданам в условиях приведения тарифов на жилищно-коммунальные услуги до рыночного уровня.

Об этом заявил министр социальной политики Украины Павел Розенко во время выступления в Верховной Раде, сообщает Правительственный портал.

Министр социальной политики Украины подчеркнул, что впервые в Украине создано сервис с качественного информирования общества о субсидии: каждое домохозяйство получит в свой почтовый ящик информацию о механизме предоставления субсидий, бланки заявления и декларации и инструкцию по их заполнению. Украинским гражданам, по его словам, больше не придется стоять в очередях за этой услугой, как было ранее.

Отныне единственным критерием для получения Украинской жилищных субсидий является уровень доходов семьи. Павел Розенко отметил, что отменены все искусственные критерии, и чиновник больше не имеет права по своему усмотрению забрать у человека право на субсидию.

Правительство существенно ограничил перечень документов, которые граждане подают для оформления субсидии, продлен вдвое срок, на который будет предоставляться адресная помощь от государства. Кроме того, отменено лишние критерии оценки доходов граждан.

vlada.io
95
Зловмисника, який під виглядом волонтера привласнив понад 60 тисяч гривень, виділених громадянами на допомогу бійцям АТО, засудили до 1,5 роки ув’язнення.

Про це повідомляє сайт прокуратури Києва.

Встановлено, що у липні минулого року 36-річний чоловік розмістив у соціальних мережах оголошення про збір коштів для українських військовослужбовців, які воюють на Сході.

"У ході судового слідства доведено, що насправді жодного відношення до волонтерського руху цей чоловік не мав, а кошти, які на його банківську картку перераховували небайдужі патріоти, він привласнював", - наголосили у відомстві.

Щоб приховати свої злочинні дії, псевдоволонтер періодично відправляв на телефонні номери благодійників СМС-повідомлення зі словами подяки нібито від імені українських військовослужбовців та навіть вигадав історію про свій "полон".

"Суд, врахувавши доводи прокуратури та щире каяття обвинуваченого, визнав його винним за ч. 1 ст. 190, ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство) та присудив покарання у виді 1 року та 6 місяців позбавлення волі", - йдеться в повідомленні

Після проголошення вироку зловмисника було взято під варту у залі суду.

Українська правда. Київ
96
Министр обороны Украины генерал-полковник Степан Полторак заявил, что ВСУ следует отказаться от советской системы подготовки солдат как несоответствующей современным условиям.

Об этом он сказал во время проверки боевой подготовки подразделений сухопутных войск ВСУ на полигоне Широкий лан в Николаевской области.

"Нам нужно отойти от системы подготовки советских времен, поскольку она более чем на 60% не соответствует условиям настоящего", - подчеркнул министр.

По словам Полторака, при подготовке личного состава необходимо учитывать весь опыт боевых действий в зоне АТО.

"Все, кто находится в зале, имеет реальный опыт боевых действий в АТО, поэтому требую изменить программу учений личного состава, сделать ее максимально приближенной к боевым действиям в современных условиях", - заявил он.

Кроме того, министром была поставлена задача срочно проанализировать систему подготовки курсантов военных вузов, увеличив количество практических упражнений и изменив содержание.

nv.ua
97
Новости (события) / Гуляйпільці допомагають ловити п’яних водіїв
« Последний ответ от andy Апреля 09, 2015, 22:52:59 »
Небайдужа гуляйпільчанка допомогла зупинити п’яного водія. Учора, 8 квітня, жителька Гуляйполя помітила, що по вул. Петровського їздить автомобіль, водій якого знаходиться у стані дуже далекому від тверезого. Про петляюче авто жінка повідомила правоохоронців.

Невдовзі любителя випити за кермом зупинили правоохоронці та склали відносно нього адмінпротокол за ст. 130 КУпАП. Тож водію доведеться сплатити штраф у сумі від 2 550 до 3 400 грн.

Щодо небайдужої гуляйпільчанки, то цілком можливо, що вона врятувала чиєсь життя. Адже випадків, коли п’яні водії збивали пішоходів, або розбивалися самі , нажаль, дуже багато.

Районка
98
Новости / Запоріжжя таки визнало Росію агресором
« Последний ответ от andy Апреля 09, 2015, 20:43:38 »
Запорізька облрада визнала Росію країною-агресором.

На підтримку такого рішення проголосували 63 депутати, 1 проголосував проти.



Як відомо, раніше облрада визнала "ЛНР" та "ДНР" терористичними організаціями. При цьому у документі було відсутнє формулювання про визнання РФ країною-агресором.

Представники ВО "Свобода" та "Правого сектору" вимагали перегляду рішення, текст документа було заслухано ще раз, але від переголосування депутати відмовилися, залишивши текст без змін.

061.ua
99
Будка / Куда пропал сайт?!
« Последний ответ от andy Апреля 09, 2015, 20:41:42 »
Куда пропал сайт?

Мы достаточно долго тратили свое время на сбор новостей о Гуляйполе.
Последние несколько лет все новости свелись к криминальной хронике, новостям госорганов и отсутствию новостей.
Мы не журналисты, у нас нет возможности и времени писать тексты и поддерживать сайт в актуальном состоянии, а превращать его в раздел криминальной хроники «в селе таком-то убили пенсионера за два мешка яблок в пъяном угаре» нет совершенно никакого желания.

Молодые люди те вообще уже не посещают никаких сайтов, а используют сообщества «Вконтахта» для общения и обмена информацией.

В общем и целом, в апреле 2015 года сайт с новостями больше не работает.

Остается только форум для общения. В нем еще есть какой-то смысл. А интересные новости можно публиковать в разделе новостей о Гуляйполе.
100
Курилка / Re: Фото
« Последний ответ от andy Января 14, 2015, 00:10:30 »
зловеще :)
Страницы: 1 ... 8 9 [10]