Автор Тема: "Нормандська четвірка" узгодила миротворців на Донбасі  (Прочитано 4720 раз)

andy

  • Hero Member
  • *****
  • Сообщений: 2 245
  • Карма: +1/-5001
    • Просмотр профиля
Лідери "Нормандської четвірки" підтримали пропозицію президента України про демілітаризацію Широкіного та розміщення у ньому поста ОБСЄ, правопорядок там може забезпечувати українська міліція.

Як повідомили у прес-службі президента, про це йшлося у ході телефонної розмови лідерів "четвірки" - президентом Франції Франсуа Олландом, президентом РФ Володимиром Путіним та федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Лідери країн наголосили на необхідності виконання Мінських домовленостей та закликали до неухильного дотримання всеохоплюючого режиму припинення вогню на Донбасі. Вони також наголосили на необхідності доступу ОБСЄ для виконання моніторингу та верифікації режиму припинення вогню у 10  пунктах вздовж лінії зіткнення, що були раніше погоджені.

"Порошенко, Олланд, Путін та Меркель виступили за початок роботи під головуванням ОБСЄ робочих груп, які мають відображати структуру Тристоронньої контактної групи", - йдеться у повідомленні.

При цьому у контексті обговорення шляхів мирного врегулювання Путін "погодився із можливістю розміщення миротворчого контингенту на Донбасі", зазначено у повідомленні.

У свою чергу президент України наголосив на неприпустимості переміщення так званих "гуманітарних конвоїв" РФ через неконтрольовані Україною ділянки кордону із Росією.

"Порошенко закликав сприяти доступу конвоїв із українською та міжнародною гуманітарною допомогою для мешканців контрольованих бойовиками районів Донецької та Луганської областей", - зазначено у повідомленні.

Окрім того Порошенко "вкотре закликав президента РФ звільнити Надію Савченко".

Українська правда
«Понял, что намазываю масло на хлеб очень уж по-бандеровски. А манера накладывать салат - вообще экстремистская. Теперь боюсь заваривать чай.»